USAfun.be

De heenreis part 2

Het vliegtuig dat ons naar LA zal brengen vertrekt on time, op enkele minuten na dan. We horen van de piloot dat de vluchtduur ongeveer 10u25 zal bedragen in plaats van de vooropgestelde 11u. Om 16u55 plaatselijke tijd landen we 15 minuten voor schema, op LAX. Het was, ondanks de verkorte vluchtduur, toch een vermoeiende trip, als er een ding is waar ik telkens tegenop zie bij de reizen naar de States is het wel het lange vliegen, maar dat moeten we er maar voor hebben zeker ;-).

We hadden ons al een beetje voorbereid op een lange wachtrij bij de U.S. Customs and Border Protection, omdat we dat ook al een beetje gewoon beginnen te worden, maar wonder boven wonder viel de wachtrij reuze mee, eerst moest je aan een automaat zelf je paspoorten al scannen, je vingerafdrukken van de linker of rechterhand achterlaten en een foto laten nemen. Nadien moet je dan doorstappen naar de officier die nog eens een controle doet van je paspoorten en er een stempel inzet, mss ook nog even zal vragen wat je komt doen, maar thats it. Al bij al hebben we hier maar 10 minuten verloren waar we andere jaren soms bijna 1,5u ofzo kwijt waren.

Ook op de koffers hoeven we niet al te lang te wachten en bij de douane stond er ook geen al te lange wachtrij, maar dit is meestal al zo geweest. Ongelooflijk dat we zo snel buiten de luchthaven staan en we op de shuttlebus van autoverhuurbedrijf Avis kunnen stappen. Wanneer we echter aankomen bij het kantoor van Avis staat er een redelijk lange rij wachtenden, en met maar 4 loketten open  met medewerkers die niet echt gemotiveerd lijken, zijn we hier uiteindelijk 1u45min kwijt! De tijd die we bij de US Customs hadden gewonnen zijn we nu bijna volledig verloren, maar omstreeks 19u05 konden we dan toch eindelijk vertrekken met onze Nissan Rogue SUV, dus toch bijna een uur voor op schema.

Met een rijtijd van ongeveer 2u komen we aan in San Diego waar we, net voor we naar het hotel rijden, nog even naar de plaatselijke 7-Eleven gaan om al wat drinken en snacks in te slaan. Iets na 21u15 kunnen we dan eindelijk inchecken en even later onze hotelkamer gaan verkennen. Het is een mooie kamer gelegen op een hoek waar we vanaf het balkon een mooi uitzicht zouden hebben op de jachthaven hier. Zouden, want zelf zien we nog niet veel vermits het redelijk donker is nu… Het was een lange dag, we zijn inmiddels ook al meer dan 24u wakker, we zijn dus blij dat we ons eindelijk kunnen opfrissen en kruipen in bed zodat we morgen fris en monter aan de dag kunnen beginnen, tot morgen!

Afgelegde km: 201
Het weer: Half bewolkt, temp: 15°C
Aantal stappen: 6763
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties