USAfun.be

Atlanta 2023

 

Jaar 2023
Periode Van zondag 2 april tot en met vrijdag 14 April.
Touroperator Alles zelf geboekt via Expedia.nl
Airline United Airlines
Vlucht heen

2 april: Amsterdam(AMS) → Washington DC (IAD) → Atlanta (ATL)

Vlucht terug 13 april: Atlanta (ATL)  → Frankfurt (FRA) → Amsterdam (AMS)
Autoverhuur Rentalcars.com  ( Alamo )
Overzicht van deze reis
  Dag Km gereden Stappen Temp min/max Weer Foto’s
1

Zo 02-04
Home → Amsterdam (AMS) → Washington DC (IAD) → Atlanta (ATL)

26 10879 15 / 17 Zon/half bewolkt Link naar de foto's van dag 1
2

Ma 03-04
Atlanta

64 12462 13 / 16 Regen/zwaar bewolkt Link naar de foto's van dag 2
3

Di 04-04
Atlanta → New Orleans

801 11471 14 / 31 Half + zwaar bewolkt Link naar de foto's van dag 3
4

Wo 05-04
New Orleans

8 20462 22 / 29 Zon+Half + zwaar bewolkt Link naar de foto's van dag 4
5

Do 06-04
New Orleans

220 10108 23 / 29 Wisselvallig Link naar de foto's van dag 5
6

Vr 07-04 
New Orleans → Destin

457 8476 20 / 27 Zwaar bewolkt Link naar de foto's van dag 6
7

Za 08-04
Destin

145 9880 17 / 22 Regen Link naar de foto's van dag 7
8

Zo 09-04
Destin

90 15158 12 / 16 Zwaar bewolkt. Link naar de foto's van dag 8
9

Ma 10-04
Destin → Atlanta

649 11812 10 / 22 Zon / half bewolkt Link naar de foto's van dag 9
10

Di  11-04
Atlanta

129 18148 8 / 23 Zon Link naar de foto's van dag 10
11

 Wo 12-04
Atlanta

95 19112 14 / 26 Zon Link naar de foto's van dag 11
12

Do 13-04
Atlanta → Frankfurt

26 6494 15 / 17 Regen / zwaar bewolkt  
13

Vr 14-04
Frankfurt → Amsterdam → Home

         
 

Totalen

2710 km 154462 steps

Gem. min. temp = 15 gr.

Gem. max. temp = 23 gr.

/  

 

LIVE BLOG 2 april – 13 april

Zondag 2 april: de heenreis

We zijn vertrokken, en dat het een lange dag was 🙂
Om 6u15 zijn we thuis vertrokken om in Schiphol aan te komen om 8u10. We konden overal vlotjes doorrijden, geen files of ongelukken tegengekomen onderweg. 

Vermits het niet lukte om thuis online in te checken moesten we in de lange wachtrij aan de incheckbalie aanschuiven, maar uiteindelijk zijn we ook hier vlot doorgeraakt mits enige wachttijd natuurlijk. Na nog eens ongeveer 15′ aanschuiven bij security kwamen we toch goed op tijd aan bij onze gate, gate E8.

Stipt om 12u zijn we dan vertrokken naar Washington (IAD) waar we zijn toegekomen om 2u15pm. Meestal is er een lange wachttijd bij de immigratiedienst maar hier hebben we hooguit 30′ moeten wachten waardoor we ruimschoots op tijd waren aan gate Z9. Omdat het vliegtuig wat vertraging had opgelopen zijn we pas om 6u35pm vertrokken in plaats van 5u45pm. De vluchtduur was echter maar 1u40 waardoor onze achterstand op ons schema nog wel meeviel.

Omstreeks 8u15pm kwamen we aan op onze eindbestemming Atlana waar het nog even wachten was bij de bagageband. Nu moesten we nog enkel de huurwagen ophalen bij Alamo, maar hier was er geen wachtrij waardoor we redelijk snel onze huurwagen konden uitkiezen in rij 3 bij de SUV’s. We hebben gekozen voor een grote Jeep Grand Cherokee, wat een beest :-).

Iets voor 10pm zijn we aangekomen in ons hotel, geen superdeluxe hier maar wel een degelijke, grote en propere kamer. Na het inchecken in het hotel zijn we nog even naar de Walmart gereden voor de eerste snacks en drank, en omdat we nog wat honger hadden ook nog even gestopt bij een Waffle House. En zo kwam er aan deze lange en vermoeiende heenreis, iets voor middernacht een eind. Na meer dan 24 uur wakker geweest te zijn was het ook wel dringend tijd om even te rusten….

Het overzicht van deze dag:

Overzicht dag
1

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zondag 2 april 26 km 10879 15/17 Zon/half bewolkt Link naar de foto's van dag 1

 

Maandag 3 april: dagje Atlanta met World of Coca-Cola & Georgia Aquarium

Na een wel heel korte nacht, hoera jetlag, gingen we ontbijten in het hotel, dat ontbijt was zeker niet slecht wat we niet over het weer konden zeggen, het was wel heel zwaar bewolkt buiten. De voorspelling was dan ook dat het vandaag ging regenen. Maar niet getreurd want we hadden 2 binnen activiteiten ingepland. 

Net toen we aankwamen in downtown Atlanta begon het dan ook effectief te regenen. De temperatuur is ook nooit boven de 16 graden uitgekomen. Onze eerste attractie van de dag was World of Coa-Cola, hier reis je door de legendarische geschiedenis van het iconische drankenmerk, maak je kennis met een verscheidenheid aan exposities en proef je dranken van over de hele wereld. Zeker een bezoekje waard wanneer je in Atlanta bent.

Na World of Coca-Cola zijn we even iets gaan drinken bij Hooters om daarna terug te keren naar het tegenonvergelegen Georigia Aquarium, een van de grootste en mooiste aquariums waar we ooit zijn geweest ( en dat zijn er ondertussen wel al wat ). Het Georgia Aquarium is dan ook het grootste aquarium van de US en het derde grootste ter wereld. Mede door het slechte weer buiten was het er wel zeer druk binnen en soms ook wel wat benauwd.

In de loop van de late namiddag is het eindelijk opgehouden met regenen. Als laatste op de planning stond  Skyview Atlanta, het reuzenrad van Atlanta, hier hadden we wel wat meer van verwacht, het uitzicht vanuit het reuzenrad vonden we niet echt de moeite, misschien heeft de locatie van het rad daar wat mee te maken, het staat immers pal naast een ander groot gebouw.

Afsluiten deden we in Longhorn Steakhouse, een keten welke we vorig jaar hebben leren kennen en zeker niet moet onderdoen voor dat andere steakrestaurant Outback Steakhouse, een groot nadeel is wel dat ze bij Longhorn de Blooming Onion niet serveren…

Morgen onze eerste verre verplaatsing van deze reis, dan rijden we immers naar New Orleans.

Overzicht dag
2

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Maandag 3 april 64 km 12462 13/16 Regen/zwaar bewolkt Link naar de foto's van dag 2

Dinsdag 4 april: van Atlanta ( Georgia ) ⇒ New Orleans ( Louisiana )

Vandaag stond onze eerste verre verplaatsing op het programma en rijden we door 4 staten van de US. We starten onze trip in Georgia,  vervolgens rijden we door Alabama, kruisen we  Mississippi en eindigen in Louisiana. Uiteindelijk zullen we hiervoor 801km gereden hebben. Deze 801 km hebben we niet in een stuk afgelegd maar met verschillende tussenstops. Onze eerste tussenstop was in Montgomery ( Alabama ) waar we even gestopt zijn aan het Montgomery Dextor Personage Museum, in dit huis leefde Martin Luther King van 1954 tot 1960. 

Onze tweede tussenstop bevond zich op slechts 2 minuten rijden van het Martin Luther King huis, en dat was het Montgomery First White House. Het Witte Huis van de Confederatie was de uitvoerende residentie van president Jefferson Davis en zijn familie, terwijl de hoofdstad van de Geconfedereerde Staten van Amerika in Montgomery, Alabama lag. Het huis in Italiaanse stijl uit 1835 is volledig ingericht met originele antieke stukken uit de jaren 1850 en 1860. 

Montgomery vonden we een zeer mooie stad met leuke gebouwen en mooi aangelegde lanen. Ook het standbeeld van Rosa Parks hebben we bezocht. Deze Amerikaanse burgerrechtenactiviste werd in 1955 wereldnieuws nadat ze in de bus weigerde haar plek af te staan aan een blanke medepassagier. Zeker een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent. 

Onze laatste tussenstop was Bellingrath Gardens and Home in Theodore Alabama. Bellingrath Gardens and Home is een openbare tuin van 26 hectare en het historische huis van Walter en Bessie Bellingrath, gelegen aan de Fowl River nabij Mobile, Alabama. Walter Bellingrath was een van de eerste Coca-Cola-bottelaars in het zuidoosten en bouwde met zijn rijkdom de tuin en het huis van het landgoed. Hij en zijn vrouw, Bessie, woonden in het huis dat inmiddels is omgebouwd tot museum. Ze waren fervente verzamelaars van porselein, in het huis staat een imposante verzameling hiervan. 

Omstreeks 8pm zijn we toegekomen in ons hotel in New Orleans, St. Charles Inn. We hebben wederom een ruime kamer met alles op en aan :-). 

Oh ja, en het weer, daar mochten we vandaag niet over klagen, ’s morgens zijn we vertrokken in de nevel en mist en was het 14 graden, in de namiddag was het even 31 graden en ’s avonds bij aankomst aan het hotel nog een aangename 25 graden. En de regen is overgebleven, een paar druppels hebben we onderweg gezien maar regen zeker niet.

Overzicht dag
3

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Dinsdag 4 april 801 km 11471 14/31 Half + zwaar bewolkt Link naar de foto's van dag 3

 

Woensdag 5 april: New Orleans

Deze ochtend zijn we iets later opgestaan dan normaal vermits we geen verre verpaatsing hoeven te maken vandaag. Met de RTA streetcar ( oude tram ) zijn we via de Saint Charles Avenue naar het French Quarter district gespoord waar we achtereenvolgend Bourbon street met het Hard Rock Café bezocht hebben. Royal Street waar het bekende LaBranche House staat, dit huis heeft een van de meest iconische balcons van het French Quarter en komt geregeld voor in series & films die opgenomen werden in New Orleans. Het Voodoo Musem stond ook nog op het programma maar dit was blijkbaar uitzonderlijk gesloten vandaag.

In de namiddag bezochten we Mardi Gras World, hier maakt men de poppen en de wagens die in de jaarlijkse Mardi Gras parade gebruikt worden. Er staan ontelbare props en enkele wagens binnen die je zeker moet gezien hebben. Wij vonden dit top!

Het was ondertusssen al een stuk in de namiddag wanneer we terug naar het startpunt van de Streetcar gingen om zo terug naar het hotel te sporen. Hier hebben we ons even verfrist waarna we eerst nog het ‘Greetings from Nola’ mural bezocht hebben en nadien nog even zijn gaan winkelen in de Walmart. Door de drukkende warmte hier gaat onze voorraad drank er immers snel doorheen :-).

Overzicht dag
4

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Woensdag 5 april 8 km 20462 22/29 Zon+Half + zwaar bewolkt Link naar de foto's van dag 4

Donderdag 6 april: New Orleans

Voor onze laatste volledige dag in New Orleans rijden we naar het Jean Latiffe National Park, dit is net buiten de stad gelegen. We hadden een swamp tour geboekt die zou vertrekken om 10u maar blijkbaar was er een private tour die voorrang had gekregen op onze tour van 10u, we werden herboekt voor de tour van 12u waardoor we een 2-tal uurtjes moesten wachten. De lieve mevrouw aan de balie van de tour raadde ons een wandeling aan bij het nabijgelegen visitor center en daar hebben we achteraf zeker geen spijt van gehad.

Langs en op de boardwalk hebben we heel wat wildlife kunnen spotten waaronder enkele bijzondere salamanders/anolissen, eekhoorns, enkele alligators en last but not least, tientallen slangen 🙂 

Iets voor de middag zijn we dan terug naar de Jean Latiffe Swamp Tour gereden waar we iets voor 12u met de swampboot ( geen propellerboot ) vertrokken voor een tocht van ongeveer 90 minuten. De tocht zelf vonden we niet echt heel bijzonder, wel zijn we nog enkele alligators tegengekomen waaronder 1 uit de kluiten gewassen exemplaar.

Na het vaartochtje zijn we naar de Oak Alley Plantation gereden. De Oak Alley Plantation, gelegen in Vacherie, Louisiana, is een van de meest iconische en best bewaarde plantages in het Amerikaanse Zuiden. De plantage, die aan het begin van de 19e eeuw werd gebouwd, was door de jaren heen de thuisbasis van veel rijke families en speelde een belangrijke rol in de economie en cultuur van de staat. De plantage is het meest bekend om zijn met eiken omzoomde steeg, waarvan wordt gezegd dat het een van de mooiste ter wereld is. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij het feit dat hier meer dan 200 tot slaaf gemaakte mannen, vrouwen en kinderen hebben gewerkt!

Overzicht dag
5

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Donderdag 6 april 220 km 10108 23/29 Wisselvallig Link naar de foto's van dag 5

Vrijdag 7 april: Van New Orleans ( Louisiana ) ⇒ Destin ( Florida )

Veel stond er vandaag niet op het programma vermits we onze 2de verre verplaatsing van deze reis maakten. We reden immers van New Orleans naar Destin in Florida met onderweg 1 tussenstop en dat was het USS Alabama Battleship Memorial Park in Mobile. 

De USS Alabama werd tijdens de tweede Wereldoorlog ingezet in de Noord-Atlantische Oceaan in 1943, en ging later dat jaar naar de Stille Zuidzee. Het schip belandde in Mobile, Alabama als een nationaal historisch monument en een gedenkteken voor miljoenen Amerikanen. Het was de thuisbasis van een bemanning van 2.500 moedige Amerikanen. Het WOII-avontuur van deze oorlogsmachine van 45.000 ton culmineerde in de BB-60 die de Amerikaanse vloot naar de baai van Tokio leidde op 5 september 1945. Negen Battle Stars voor verdienstelijke dienst werden tijdens haar opdracht onderscheiden met de “Mighty A”. driejarige ambtstermijn als de “Heldin van de Stille Oceaan”.

Ook te bezoeken in het park is de duikboot USS Drum Submarine. Deze duikboot is de oudste die publiekelijk toegankelijk is en kon 72 bemanningsleden huisvesten. De duikboot heeft 15 schepen doen zinken en heeft 12 gevechtssterren verzameld.

In het park zijn staan er ook verschillende iconische tanks uit de Tweede Wereldoorlog, Korea en de oorlogen in Vietnam. Je vindt er een M-26 Pershing-tank, een M-4 Sherman, M-48A 1 Patton en een M-60A 1-tank. Ook staat er een T-55 Russisch/Iraakse tank van Desert Storm. Net als verschillende vliegtuigen en helikopters. Het park is zeker een aanrader!

Om 3u15pm zijn we vertrokken richting Florida waar we omstreeks 5u39pm zijn aangekomen aan ons derde hotel, het Sleep Inn near Sandestin Beach hotel. Na het inchecken hebben we ons even opgefrist en zijn we nog even naar de Silver Sans Premium Outlets geweest, ver hoeven we hier niet voor te rijden omdat het zich aan de overkant van onze straat bevindt :-).

Overzicht dag
6

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Vrijdag 7 april 457 km 8476 20/27 Zwaar Bewolkt Link naar de foto's van dag 6

Zaterdag 8 april:  Destin ( Florida )

The Sunshine State wordt Florida ook wel eens genoemd, maar vandaag zou had men beter gekozen voor de Rainy State. Nog voor we een voet hadden buitengezet was het al aan het regenen. En het zou nog een hele tijd blijven regenen, en bij wijlen viel de regen met bakken uit de lucht.

Onderweg naar Panama City Beach was het zicht bijna tot nul herleid en was het oppassen geblazen op de weg. Ondanks de regen hebben we toch geprobeerd om ons aan de planing te houden. Aangekomen in Panama City Beach wilden we eerst even naar de Pier gaan maar dit hielden we snel voor bekeken door de regen en de wind. We zijn gevlucht naar de Ron Jon Surf Shop. Hier hebben we dan even kunnen schuilen tot de regen wat minder was en we terug naar de auto konden gaan zonder drijfnat te worden. 

Het stond niet op de planning maar door de regen zochten we een binnenactiviteit in Panama City Beach. Lang hoefden we niet te zoeken want op een 6-tal km van waar we ons bevonden was er een Ripley’s Believe it or Not. Hier was het wel redelijk druk, we waren, zoals verwacht, niet de enigen die vluchten voor de regen. Voor diegenen die Ripley’s niet moesten kennen kan je hier meer info terugvinden –> Repley’s link naar homepage.

In de namiddag nog een andere, heel vermoeiende binnenactiviteit gedaan, namelijk (window) shoppen in de Silver Sands Premium Outlets.

Overzicht dag
7

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zaterdag 8 april 145 km 9880 17/22 Regen Link naar de foto's van dag 7

Zondag 9 april:  Destin ( Florida )

Vandaag geen regen in Destin maar wel een koude bries, ’s morgens was het nog maar amper 12 graden en de zon, die hebben we heel de dag niet gezien waardoor de temperatuur overdag ook niet boven de 16 graden is gekomen. 

Ondanks de koude zijn we toch even naar de Golf van Mexico gewandeld, en wat hier opviel was het hagelwitte strand, het leek wel of er sneeuw lag langs de kustlijn. Lang zijn we niet gebleven maar het was toch wel mooi om te zien. In de loop van de voormiddag zijn we naar Gator Beach gereden, zij verklaren zichzelf tot ‘De World’s Greatest Alligator Park’, maar neem dit maar met een korrel(s) zout. Heel groot is het er niet maar wel leuk om eens doorgelopen te hebben en ze hebben er wel een heel leuke arcade hall. 

Verder door hebben we ook nog de Destin Harbor Boardwalk bezocht, dit is een boardwalk langs het water met winkeltjes en eettentjes. Het zou er heel gezellig kunnen zijn maar wederom ging er wat charme verloren door het koude weer. 

Morgen hopen op wat zon en wat warmere temperaturen….

Overzicht dag
8

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zondag 9 april 90 km 15158 12/16 Zwaar bewolkt Link naar de foto's van dag 8

Maandag 10 april: Van Destin ( FL ) ⇒ Atlanta ( GA )

We waren vroeg uit de veren vandaag omdat we onze laatste verre verplaatsing van deze reis moesten maken. We hadden natuurlijk wel een paar tussenstops ingepland.

Onze eerste tussenstop onderweg was het Providence State Park, in dit park is een mini mini Grand Canyon te vinden. Het wordt ook wel ‘Georgia’s Little Grand Canyon’ genoemd. De canyons zijn gevormd door slechte landbouwpraktijken in de 19e eeuw, toen boeren geen stappen ondernamen om bodemerosie te voorkomen. Er vormden zich sloten van enkele meters diep, met als gevolg dat de afvoer en de erosiesnelheid toenam. Door de jaren heen heeft de stroming van water en zand bijgedragen aan het creëren van verbazingwekkende pieken die bijna verticaal zijn. Er zijn verschillende wandeltrails waaronder een van 3 mijl, deze hebben we echter overgeslagen. We zijn wel tot in de canyon geweest, het mooiste vonden wij echter het zicht op de canyon van bovenaf vanaf de parking iets voorbij het visitor center.

De tweede tussenstop bevond zich op de grens van Alabama en Georgia, het Woodruff Riverfront Park in Columbus  ( GA ). We zijn wel eerst even gestopt aan de overkant van het park aan het Phenix City Amphitheater, vanaf deze plaats had je immers een zeer mooi zicht op de skyline van Columbus. Als tussenstop zeker een bezoek waard.

Rond 18u zijn we dan toegekomen aan ons laatste ( en dit was ook ons eerste hotel ) van de reis. 

Overzicht dag
9

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Maandag 10 april 649 km 11812 10/22 Zon / half bewolkt Link naar de foto's van dag 9

Dinsdag 11 april: Atlanta

Onze voorlaatste volledige dag in de US begon en eindigde onder een stralende zon. Eindelijk eens een volledige dag zon deze reis, dat werd tijd :-). We starten de dag met een warm ontbijtje in het hotel waarna we op tijd naar de Atlanta Zoo reden. Deze zoo is eerder een kleine zoo maar wel heel mooi aangelegd met zorg voor alle dieren, de verblijven zijn zeker niet klein maar de verscheidenheid aan dieren is niet zo groot waardoor er meer ruimte is voor de dieren die er wel verblijven. 

Even voorbij de parking van de zoo bevindt er zich een filmlocatie van The Walking Death, het huis met nummer 817 is immers het huis ( in de serie ) van Rick Grimes, een van de hoofdpersonages van TWD.

In de namiddag zijn we naar het Fernbank Museum of Natural History gereden waar we via een boardwalk door het nabijgelegen bos zijn gewandeld, de boardwalk is niet zo lang waardoor we snel terug in het museum terugkwamen waar we nog een paar exposities hebben bezocht.

Na Fernbank zijn we gaan eten in de Denny’s van Locust Grove waar ook de Tanger Outlets zijn. De Denny’s hier is in 50’s style diner gebouwd en sprak ons zeer erg aan, net zoals het eten trouwens. De dag eindigden we met wat windowshoppen in de outlets.

Morgen onze laatste volledige dag hier, de tijd is weer voorbij gevlogen…

Overzicht dag
10

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Dinsdag 11 april 129 km 18148 8/23 Zon Link naar de foto's van dag 10

Woensdag 12 april: Atlanta

Vandaag was onze laatste dag in Atlanta, morgen vertrekken we immers terug naar België. Het was wederom een zonnige dag met een max temperatuur van 26 graden en van ’s morgens tot ’s avonds zon. Dat mogen we deze reis bijna een unicum noemen, enkel gisteren scheen de zon ook heel de dag maar de andere dagen van onze vakantie hebben we het zonnetje niet veel gezien. Het was meestal wel warm maar zwaar bewolkt.

Op het programma stond in de voormiddag een bezoek aan het Martin Luther King National Historical Park. We bezochten het visitor center, het geboortehuis en de begraafplaats van King. Even verderop ligt de Jackson Street Bridge, vanop deze brug heb je een mooi uitzicht op de skyline van Atlanta, en het is ook het zicht van de intro van The Walking Dead ( voor de liefhebbers waaronder ik ).

In de namiddag zijn we naar de Atlanta Botanical Garden geweest, een zeer mooie botanische tuin met mooie uitzichten en een leuk wandelpad door de bomen. 

Overzicht dag
11

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Woensdag 12 april 95 km 19112 14/26 Zon Link naar de foto's van dag 10

Donderdag 13 april: Atlanta ⇒ Frankfurt

Omdat we vandaag de terugreis naar België aanvatten en we eigenlijk niets meer op onze planning hadden staan zijn we wat langer in ons bed blijven liggen. Het was iets na 10u wanneer we hebben uitgecheckt waarna we voor de laatste keer gaan eten zijn bij Ihop, een van onze favoriete restaurantketens in de US. 

Om 11u10 zijn we dan naar de luchthaven gereden waar we eerst onze huurwagen hebben ingeleverd bij Alamo en waarna we hebben ingecheckt voor onze terugvlucht met tussenstop in Frankfurt. 

Overzicht dag
12

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Donderdag 13 april 26 km 6494 15/17 Regen / zwaar bewolkt  

 

 

Planning van de reis
Dag 1 zo 02-04

De heenreis:

Antwerpen ⇒ Amsterdam ⇒ Washington DC ⇒ Atlanta

06u45: vertrek naar Amsterdam waar we parkeren op P3.
Schiphol - P3 Lang parkeren12u00:  Vertrek van onze vlucht naar Washington DC, airport IAD met United Airlines, vluchtnummer: UA 947, vluchtduur: 7u15’, vliegtuigtype Boeing 787-8 Dreamliner.

United Airlines

02:15pm: Aankomst plaatselijke tijd in Washington DC, hier moeten we door de immigratiedienst en door de douane gaan.
Airport IAD - Washington DC Dulles05:45pm: Vertrek van de 2de vlucht naar Atlanta ( ATL ) met United Airlines, vluchtnummer UA6131 ( operated by MESA Airlines dba United Express ). Vluchtduur: 2u3’. Vliegtuigtype:  Embraer 175.

07:48pm: Aankomst in Atlanta, hier kunnen we in een keer de koffers ophalen.
Atlanta - ATL Airport08:30pm: Ophalen van onze huurauto bij ALAMO.

09:20pm: Aankomst aan ons eerste hotel in Atlanta:
            Hotel 1:
            Best Western Southlake Inn
            Adres: 6437 Jonesboro Road, Morrow, GA, 30260.

Best Western Southlake Inn_Morrow

Best Western Southlake Inn Morrow

Dag 2 ma 03-04

Atlanta

Ochtendplanning:

Bezoek aan World Of Coca-Cola.Aan de overkant van World Of Coca-Cola ligt onze 2de attractie van de dag: Georgia Aquarium.

Link naar de site van het Georgia Aquarium

Namiddagplanning:

Hooters en/of het Hard Rock Café.

Link naar de homepage van HootersCentennial Olympic Park waar zich de Olympische ringen bevinden.
Link naar Atlantaareaparks.com

Avondplanning:

Skyview Atlanta

Link naar homepagina van Skyview Atlanta

Dag 3 di 04-04

Atlanta ⇒ New Orleans

Vandaag onze eerste verre verplaatsing van deze reis met volgende tussenstops:

Ochtendplanning:

Montgomery Dextor Personage Museum in Montgomery ( Alabama ). In dit huis leefde Martin Luther King van 1954 tot 1960.
Experience Montgomery Alabama - Dexter Parsonage Museum

Montogomery First White House
The First White House of the Confederacy Montgomery, Alabama

Namiddagplanning:

Bellingrath Gardens and Home in Theodore ( Alabama ).
‘Tour the Bellingrath Home, complete with its original furnishings and Mrs. Bellingrath’s extensive collections of antiques, china and silver. Built in 1935-36, the 10,500-square-foot home was designed by the prominent architect George B. Rogers.’

Bellingrath Gardens and Home in Theodore Alabama

Avondplanning:

Aankomst aan:

Hotel 2:
            St. Charles Inn
            Adres: 3636 Saint Charles Ave, New Orleans, LA, 70115

St Charles Inn New Orleans

St. Charles Inn New Orleans

Dag 4 wo 05-04

New Orleans

Ochtendplanning:

Met de RTA streetcar (oude tram) kunnen we via de Saint Charles Ave naar het French Quarter district.
RTA streetcar New OrleansWandeling door ‘French Quarter’:
EXPERIENCE THE CHARM OF THE FRENCH QUARTER
New Orleans' Most Famous Neighborhood. Also known as the Vieux Carre

  • Bourbon Street
  • Hard Rock Café
  • Royal Street  zeker te bezoeken hier is The LaBranche House ‘Its One of the most iconic balconies in the French quarter is on Royal Street and St. Peter Street.’

   The Labranche House in New Orleans

  • New Orleans Historic Voodoo Museum

   New Orleans Historic Voodoo Museum

Namiddagplanning:

Mardi Gras World, hier kan je de praalwagens van de parade bekijken.
Mardi Gras World New Orleans

Avondplanning:

Greetings from Nola’ mural.

Walmart Supercenter
Walmart Homepage

Dag 5 do 06-04

New Orleans

Ochtendplanning:

Jean Latiffe Swamp Tour.
Jean Lafitte Swamp Tour New Orleans

Namiddagplanning:

Oak Alley Plantation aan de Mississippi.
Oak Alley Plantation New Orleans

Louis Armstrong Park.
Louis Armstrong Park New Orleans

Avondplanning:

Ter plaatse in te plannen.

Dag 6 vr 07-04

New Orleans ⇒ Destin ( FL )

Vandaag moeten we weer wat afstand overbruggen. We rijden immers van New Orleans naar Florida, dit doen we met 1 stop onderweg:

Ochtendplanning:

USS ALABAMA Battleship Memorial Park in Mobile.
USS ALABAMA Battleship Memorial Park – a Veterans Memorial in Alabama

Namiddagplanning:

Aankomst aan:

Hotel 3:

Sleep Inn near Sandestin Beach
Adres: 10775 W. Emerald Coast Pkwy, Miramar Beach, FL, 32550.

Sleep Inn near Sandestin Beach Destin

Sleep Inn near Sandestin Beach Destin (FL)

Avondplanning:

Silver Sands Premium Outlets
Silver Sands Premium Outlets Destin Florida

Dag 7 za 08-04

Destin

Vandaag rijden we een stukje dieper Florida in, en bezoeken we Panama City Beach.

Ochtendplanning:

Pier Park.
Panama City Beach Florida - Pier Park
Russell-Fields Pier.
Panama City Beach - Russell Fields Pier
Een bezoekje aan Ron Jon Surf Shop mag ook zeker niet overgeslagen worden.

Panama City Beach - Ron John Surf Shop

Namiddagplanning:

Silver Sands Premium Outlets.
Silver Sands Premium Outlets Destin Florida

Avondplanning:

Village of Baytowne Wharf. ‘Located along the shores of the Choctawhatchee Bay in Northwest Florida, The Village of Baytowne Wharf features an array of boutiques, eateries, galleries and nightlife’. 
Destin Florida - The Village of Baytowne Wharf

Dag 8 zo 09-04

Destin

Ochtendplanning:

Strandwandeling langs de kust van de Golf van Mexico.
Destin (Florida) Golf of Mexico
Gator Beach, “The World’s Greatest Alligator Park”.
Destin (Florida) Gator Beach

Namiddagplanning:

Destin Harbor Boardwalk.
Destin (Florida) Harbor Walk Village

Avondplanning:

Ter plaatse in te plannen.

Dag 9 ma 10-04

Destin ⇒ Atlanta

Vandaag staat onze laatste verre verplaatsing op het programma, in totaal zullen we  ongeveer 5u15’ nodig hebben om van Destin in Atlanta te geraken.

Ochtendplanning:

Providence State Park in Lumpkin ( Georgia ).
“Georgia’s “Little Grand Canyon” is a testament to the power of man’s influence on the land. Massive gullies as deep as 150 feet were caused simply by poor farming practices during the 1800s”
Providence Canyon State Park Georgia

Namiddagplanning:

Woodruff Riverfront Park in Columbus ( Georgia ).

Woodruff Riverfront Park in Columbus

Avondplanning:

Aankomst aan:

Hotel 4 is hetzelfde hotel als hotel 1:
            Best Western Southlake Inn
            Adres: 6437 Jonesboro Road, Morrow, GA, 30260.

Best Western Southlake Inn_Morrow

Best Western Southlake Inn Morrow

Dag 10 di 11-04

Atlanta

Ochtendplanning:

Onze dag starten we in Zoo Atlanta.

Zoo Atlanta

Niet ver van de parking van Zoo Atlanta is er een filmlocatie van de Walking Death, ‘Ricks House’.
Atlanta - TWD _ Rick Grimes Home

Namiddagplanning:

Fernbank Museum of Natural History.
Atlanta Fernbank Museum

Avondplanning:

50’ style diner Denny’s aan de Tanger Outlets.
Denny's HomepageTanger Outlets Locust Grove

Dag 11 wo 12-04

Atlanta

Ochtendplanning:

Martin Luther King, National Historical Park,

Atlanta Martin Luther King, National Historical Park

ligt aan de Jackson Street Bridge
met het iconische uitzicht op de skyline van Atlanta ( Walking Death )!
Atlanta - Jackson Street BridgeThe Fox Theatre

Atlanta - The Fox Theatre

Namiddagplanning:

Atlanta Botanical Garden.
Atlanta Botanical Garden
Piedmont Park met uitzicht op Midtown Atlanta vanaf het Midtown Reflection Point aan het water.
Atlanta - Piedmont Park
CiCi’s Pizza.
Cicis Pizza

Avondplanning:

Ter plaatse in te plannen.

Dag 12 do 13-04

De terugreis:

Atlanta ⇒ Frankfurt

Ochtendplanning:

Geen echte planning meer deze laatste ochtend in de US. Nog een keer gaan eten in een van onze favoriete ketens, IHOP, dat is ook steeds genieten…
Ihop MorrowNamiddagplanning:

Rond de middag vertrekken we naar de luchthaven.
Vermits we de auto met een volle tank moeten inleveren gaan we nog eerst moeten tanken vooraleer we onze eindbestemming met de auto bereiken.

01:00pm: inchecken op ATL.
Atlanta - ATL Airport04:10pm: Vertrek van onze eerste vlucht naar Frankfurt ( FRA ) met Lufthansa. Vluchtnummer LH 445 ( Operated by Eurowings Discover ), vluchtduur: 8u55’. Vliegtuigtype: Airbus A330-300.
Lufthansa Homepage

Dag 13 vr14-04

Frankfurt ⇒ Amsterdam ⇒ Antwerpen

07:05u: Aankomst in Frankfurt.
Frankfurt - FRA airport08:10u: Vertrek 2de vlucht naar Amsterdam (AMS) met Lufthansa. Vluchtnummer: LH 986. Vluchtduur: 1u10’. Vliegtuigtype: Airbus A320.

09:20u: Aankomst in Amsterdam

09:30u: Ophalen van de koffers, door de douane gaan en met de shuttlebus terug naar P3 waar we onze wagen gaan ophalen.

10:30u: Vertrek naar Antwerpen.

12:30u: einde van deze reis en een blij weerzien met de thuisblijvers :-).

 

5 4 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties