USAfun.be

Phoenix 2023

Zondag 5 november:  Phoenix –  Arizona Railway Museum + terugreis

 

Overzicht dag
10

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zondag 5 november 119 km 8146 22/33 Zon Link naar de foto's van dag 9

Zaterdag 4 november:  Phoenix –  Desert Botanical Garden

Op deze laatste volledige dag in Arizona besloten we het rustig aan te doen. We bleven ook wat langer in ons bed liggen en gingen rustig ontbijten in de Denny’s hier om de hoek. Hierna reden we door naar het Papago Park. 

Het Papago Park is een gemeentelijk park in de steden Phoenix en Tempe. Het park heeft een oppervlakte van 1500 hectare en is de thuisbasis van verschillende attracties, waaronder de Phoenix Zoo, Desert Botanical Garden, golfbanen, verschillende musea, honkbalvelden, meren en planten en dieren van de Sonora-woestijn. Het park is ook de thuisbasis van Hunt’s Tomb, dat op de National Register of Historic Places staat.  Het park heeft een rijke geschiedenis. Het was ooit een reservaat voor inheemse stammen, een viskwekerij tijdens de Grote Depressie, een krijgsgevangenenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog en een VA-ziekenhuis. Vandaag de dag is het park een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Het park heeft verschillende wandelpaden, waaronder de iconische Hole-in-the-Rock Trail, die een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Het park is ook de thuisbasis van zeven hectare aan visvijvers, waar bezoekers kunnen vissen.

Het was zeer druk aan de Hole-in-the-Rock rots, foto’s nemen zonder andere bezoekers mee op de foto te zetten was zo goed als onmogelijk.  Er werd wel een wachtrij gevormd aan het gat in de rots maar voor vele mensen was dit te veel gevraagd en ze deden maar op, zonder rekening te houden met andere bezoekers, en nee, het waren niet de Amerikanen zelf maar veelal bezoekers uit andere landen… Hierdoor zijn we hier niet lang blijven hangen maar zijn we snel doorgereden naar een andere attractie, Desert Botanical Garden.

Desert Botanical Garden is een botanische tuin van 57 hectare groot. De tuin is de thuisbasis van duizenden soorten cactussen, bomen en bloemen van over de hele wereld. De tuin is opgericht in 1939 en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het behoud van de woestijnplanten van de Sonora-woestijn. De tuin heeft verschillende tentoonstellingen en evenementen, waaronder de tentoonstelling van Fernando Botero: El Maestro, die schilderijen, tekeningen en monumentale sculpturen van de visionaire Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero viert. De tuin heeft ook verschillende paden, waaronder de Desert Discovery Trail, die bezoekers kennis laat maken met de flora en fauna van de Sonora-woestijn. Het is een zeer mooie tuin, maar veel van de planten en de cactussen hadden we natuurlijk al in hun natuurlijke habitat gezien.

Omdat we voor de rest geen echte planning meer hadden zijn we naar de Arizona Mills gereden. 
Arizona Mills is een overdekt winkelcentrum in Tempe, Arizona. Het is het grootste overdekte outlet-, waarde- en entertainmentcentrum van de staat, met meer dan 185 winkels, waaronder H&M, NIKE Clearance Store, Forever 21 en Disney Store Outlet. Het winkelcentrum ligt op slechts 10 minuten rijden van de luchthaven Sky Harbor. Naast winkelen biedt Arizona Mills ook unieke entertainment- en restaurantopties, zoals LEGOLAND Discovery Center, Sea Life Arizona, Rainforest Café, Harkins en de grootste IMAX in de staat Arizona.

Een hamburgertje meer of minder zal de zaak wel niet maken zeker, daarom genoten we in Johnny Rockets nog van een Bacon Burger en shakes…

Overzicht dag
9

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zaterdag 4 november 163 km 14897 21/32 Zon Link naar de foto's van dag 9

Vrijdag 3 november:  Phoenix –  Goldfield Ghost Town

Het beloofde weer een prachtige dag te worden, het wordt misschien een beetje eentonig maar we stonden weeral met de zon op vandaag, zalig, het zou ook nog een tikkeltje warmer worden zeiden ze, en dat klopte ook, vandaag werd het 30 graden… in de schaduw…

Ontbijten deden we deze keer eens niet in het hotel maar in de dichtst bijzijnde IHOP. En dat het smaakte, en dat we veel bottomless koffie dronken… YES!  Na het ontbijt was het tijd om door te rijden naar onze eerste stop en dat was Goldfield Ghost Town aan het begin van de Apache Trail.

Goldfield Ghost Town is een historisch stadje in de Superstition Mountains ten oosten van Phoenix. Het stadje was ooit een bloeiende kopermijnbouwgemeenschap. In Goldfield Ghost Town kun je de hoofdstraat aflopen, de vele winkels en historische gebouwen verkennen, de oude Mammoth Gold Mine bezoeken, goud zoeken en een ritje maken met de enige smalspoortrein van Arizona. Je kunt ook getuige zijn van een oude westelijke schietpartij uitgevoerd door de beroemde Goldfield Gunfighters! Het is een leuke dag vol met wilde westen geschiedenis!  Goldfield Ghost Town is niet te verwarren met andere spookstadjes met dezelfde naam, zoals Goldfield in Nevada of Goldfield in Colorado. Deze stadjes hebben ook een rijke mijnbouwgeschiedenis, maar zijn grotendeels verlaten en vervallen.

Iets verderop gelegen bezochten we het Lost Dutchman State Park. Dit park is een staatspark van 320 hectare,  het park is vernoemd naar de Lost Dutchman’s Gold Mine, een beroemde goudmijn die legendarisch is onder de lokale bevolking. Het park biedt prachtige uitzichten op de bergen, diverse wandel- en fietspaden, en kampeermogelijkheden voor bezoekers die van de natuur willen genieten. Het park is ook een populaire plek voor vogelspotten en wildlife viewing, omdat er veel soorten vogels, reptielen, en zoogdieren leven. Wij deden een korte wandel trail maar zagen weinig wildlife, enkel een paar kleine hagedisjes.

Na deze korte wandeling reden we verder op de Apache Trail  en bezochten we nog enkele viewpoints. Op een van deze viewpoints kwamen we enkele senioren tegen die met hun cabrio’s dezelfde weg aflegden als wij. Een van deze mannen reed met een blauwe Porsche Cabrio Spider en zag dat Faye wel heel verliefd naar de wagen keek waarna hij haar uitnodigde om even plaats te nemen in de wagen. Faye haar dag kon niet meer stuk ;-).

We zijn tot aan Tortilla Flat gereden. Tortilla Flat is een kleine ongeorganiseerde gemeenschap in het oosten van Maricopa County. Het ligt in het centrale deel van de staat, ten noordoosten van Apache Junction. Het is de laatste overgebleven postkoetshalte langs de Apache Trail. Tortilla Flat werd bekend toen de Roosevelt Dam en de weg ernaartoe – State Route 88 – werden gebouwd in 1903. Tortilla Flat was een rustplaats voor damwerkers en bezoekers op weg naar de bouwplaats, 26 mijl naar het noorden. Het werd uiteindelijk een postkoetshalte die reizigers, zakenlieden en avonturiers naar het westen bracht. 

Normaal zou je verder door kunnen rijden aan Tortilla Flat maar een deel van deze weg is echter voor onbepaalde tijd gesloten tussen Tortilla Flat en Roosevelt Lake vanwege overstromingsschade en het risico op meer overstromingen. De overstromingen werden veroorzaakt door hevige regenval uit het gebied dat vorig jaar werd verbrand door de Woodbury Fire, een grote bosbrand die meer dan 123.000 hectare land verwoestte. De weg werd vooral beschadigd bij Fish Creek Hill, een steile en bochtige helling die moeilijk te herstellen is. Om onze laatste bezienswaardigheid te bereiken moesten we dus heel de weg terug naar Goldfield om dan met een omweg aan het Tonto National Monument geraken.

Het Tonto National Monument is een nationaal monument in de Superstition Mountains, in de provincie Gila in het centrale deel van Arizona. Het gebied ligt aan de noordoostelijke rand van de Sonorawoestijn, een droog leefgebied met een jaarlijkse neerslag van ongeveer 400 mm. De Salt River stroomt door dit gebied en biedt een zeldzame, het hele jaar door beschikbare waterbron. Het Tonto National Monument toont twee klifwoningen in Salado-stijl. Kleurrijk aardewerk, geweven katoenen doek en andere artefacten vertellen een verhaal van mensen die leefden en gebruik maakten van de bronnen uit de noordelijke Sonorawoestijn van 1250 tot 1450 na Christus. De Salado-mensen waren een landbouwcultuur die ideeën van naburige inheemse Amerikaanse culturen vermengde om een unieke en levendige samenleving te vormen. Ze worden ook wel Hohokam genoemd, wat “degenen die zijn weggegaan” betekent. Het Tonto National Monument is opgericht in 1907 om de klifwoningen te beschermen tegen plundering en vandalisme. Het monument is het hele jaar door geopend voor bezoekers, die de Lower Cliff Dwelling kunnen verkennen zonder gids en de Upper Cliff Dwelling kunnen bezoeken met een gereserveerde rondleiding. Het monument biedt ook mogelijkheden voor wandelen, picknicken, vogels kijken en leren over de natuurlijke en culturele geschiedenis van het gebied.

Na deze laatste halte was het tijd om terug te rijden naar ons hotel, dit was nog een ritje van ongeveer 2 uur. Iets na valavond kwamen we aan en zijn we ’s avonds nog gaan eten in het Outback Steakhouse restaurant, een van onze favoriete restauarants hier in Amerika…

Overzicht dag
8

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Vrijdag 3 november 603 km 12421 17/30 Zon Link naar de foto's van dag 8

Donderdag 2 november:  Phoenix –  daguitstap naar Sedona

We zijn wat te verwend geweest met het ontbijt in de 2 vorige hotels want vergeleken met deze hotels is het ontbijt in ons laatste hotel niet veel goeds. De keuze is echt heel beperkt, het enige goede is het wafelijzer 🙂  

Omdat we toch wel wat mijlen moesten afleggen vandaag zijn we op tijd vertrokken. Onze eerste stop was in Camp Verde waar we het Montezuma Castle National Monument bezochten.

Het Montezuma Castle National Monument is een historisch monument dat een set goed bewaarde woningen beschermt die werden gebouwd en gebruikt door de Sinagua-mensen, een pre-Columbiaanse cultuur die nauw verwant was aan de Hohokam en andere inheemse volkeren van het zuidwesten van de Verenigde Staten, tussen ongeveer 1100 en 1425 na Christus 123. Het monument is opgericht op 8 december 1906 en is het derde nationale monument dat is opgericht ter behoud van de inheemse Amerikaanse cultuur. Het Montezuma Castle zelf is een 20-kamer hoogbouwappartement, genesteld in een imposante kalkstenen klif, die een verhaal vertelt van vindingrijkheid, overleving en uiteindelijk welvaart in een meedogenloos woestijnlandschap. Het is een prachtig voorbeeld van vroege architectonische engineering en toont de vaardigheden van de Sinagua-mensen.

Echt heel veel is hier niet bezichtigen of te doen waardoor we na ongeveer 45′ onze weg verder hebben gezet naar onze volgende halte en dat was het Red Rock Ranger District Visitor Center.
Dit Visitor Center bevindt  zich op de Red Rock Scenic Byway. Het biedt een breed scala aan diensten en tentoonstellingen om bezoekers te helpen de prachtige omgeving van Sedona te verkennen. Het biedt verschillende diensten, zoals hulp bij het plannen van recreatieve activiteiten, gedetailleerde informatie over paden en wegen, en gratis bosrecreatiegidsen met kaarten. Het centrum heeft ook een Arizona Natural History Association-winkel waar je kaarten, boeken en geschenken kunt kopen, evenals een verkooppunt voor Red Rock Passes en Federal Recreational Lands Passes. Er zijn ook verschillende educatieve tentoonstellingen, waaronder “Stories In Stone: Red Rock Country Geology Display”, “Honor the Past: Human Timeline of the Verde Valley Area”, “The Mosaic of Life: Interactive Display Highlights the 7 Biotic Communities Found in the Region”, en “Fire: Nature’s Housekeeper: Meet a Forest Service Firefighter and Learn the Vital Role Fire Plays”. Buiten zijn er ook displays van een inheemse plantentuin, Smokey Bear en een prachtig uitzicht!

Ook dit was maar een korte tussenstop waar we niet al te lang zijn blijven hangen vermits we nog enkele zaken op onze planning hadden staan waaronder een bezoek aan de Chapel of the Holy Cross. De Chapel of the Holy Cross is een rooms-katholieke kapel die is gebouwd in de buttes van Sedona, binnen het Coconino National Forest. Het is ontworpen door beeldhouwer Marguerite Brunswig Staude en werd gebouwd tussen 1954 en 1956. De kapel is een prachtig voorbeeld van moderne architectuur en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Sedona. De kapel is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving van Sedona. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen in de kapel, waaronder een prachtig glas-in-loodraam dat wordt samengehouden door een gigantisch kruis en uitkijkt over de Verde-vallei. Er is ook een cadeauwinkel waar je souvenirs kan kopen en een bezoekerscentrum waar je meer informatie kan krijgen over de geschiedenis van de kapel en de omgeving van Sedona.

Voor we naar onze laatste activiteit rijden stoppen we ook nog even in Sedona zelf waar we even zijn gaan rondslenteren in het gezellige winkel straatje met uitzicht op de mooie omgeving. Er zijn tal van winkeltje en restaurantjes, zeker de moeite om eens even te stoppen hier.

In de late namiddag zijn we dan uiteindelijk toegekomen aan het Red Rock State Park. Het Red Rock State Park is een staatspark met een rode zandstenen kloof buiten de stad Sedona. Het park is opgericht in oktober 1991 en beschermt 286 hectare aan rivierhabitat en rode rotsen. Het park biedt verschillende wandelpaden die door het park slingeren om de rijke oevers van Oak Creek te bereiken. Groene weiden worden omlijst door inheemse vegetatie en heuvels van rode rots.  Het park biedt verschillende activiteiten, zoals dagelijkse begeleide natuurwandelingen, waarbij bezoekers worden geïnformeerd over de verschillende leefzones van Red Rock State Park, waaronder geologie, fauna, geschiedenis, archeologie en plantenleven. Het park biedt ook begeleide vogelwandelingen, waarbij bezoekers meer te weten komen over de diverse en prachtige vogelsoorten van Sedona, terwijl ze door het prachtige park wandelen met een ervaren vogelliefhebber. Wij hebben een deel van de Apache Fire Trail afgelegd, ook vanaf dit pad heb je een uitzicht op de rode rotsen in de omgeving. Prachtig gewoon!

 

Overzicht dag
7

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Donderdag 2 november 364 km 13003 19/29 Zon Link naar de foto's van dag 7

Woensdag 1 november: Tucson → Phoenix –  Sabino Canyon

Vandaag zijn we van Tucson naar Phoenix gereden met onderweg 2 stops. 

Onze eerst stop was Sabino Canyon. Sabino Canyon is een prachtig recreatiegebied in de buurt van Tucson, Arizona. Het is gelegen aan de voet van de Santa Catalina Mountains en biedt een scala aan activiteiten voor bezoekers. Het gebied is beroemd om zijn prachtige landschap, wandelpaden, en de Sabino Creek die door het gebied stroomt. Er zijn meer dan 48 km aan wandelpaden in het gebied, en bezoekers kunnen genieten van een verscheidenheid aan activiteiten zoals wandelen, joggen, fietsen, en nog veel meer. Er zijn ook verschillende picknickplaatsen in het gebied waar bezoekers kunnen genieten van een maaltijd terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht.

Het recreatiegebied is toegankelijk via de Sabino Canyon Crawler of Bear Canyon shuttle. De Canyon zelf is sinds 1978 gesloten voor privévoertuigen, maar bezoekers kunnen nog steeds genieten van het gebied via deze emissievrije shuttles. De Sabino Canyon Crawler biedt een audio-tour langs de route van ongeveer een uur en heeft negen haltes. De Bear Canyon-route duurt ongeveer 30 minuten en heeft drie haltes. Beide shuttles bieden een prachtig uitzicht op het gebied.

Kort na de middag zijn we doorgereden richting Phoenix maar met nog een extra tussenstop aan een Starbucks, speciaal voor Faye eigenlijk want die wou hier al een tijdje naartoe gaan. Na deze pitstop zijn we dan verder doorgereden naar het Casa Grande Ruins National Monument.

Casa Grande Ruins National Monument is een pre-Columbiaanse ruïne. Het ligt in de Gila River-vallei, net ten noorden van Coolidge. Het gebied is beroemd om zijn Hohokam-structuren die dateren uit de klassieke periode (1150-1450 CE) . Het werd in 1892 uitgeroepen tot nationaal monument en is sindsdien een populaire toeristische attractie geworden.

Het monument biedt bezoekers de mogelijkheid om de geschiedenis en verhalen van een uitgebreid netwerk van gemeenschappen en irrigatiekanalen te verkennen. Een boerengemeenschap en een “Great House” van de Ancestral Sonoran Desert People zijn bewaard gebleven bij Casa Grande Ruins. Of het Casa Grande was als verzamelplaats voor de Desert People of gewoon een waypoint-marker in een uitgebreid systeem van kanalen en handelspartners, is slechts een deel van het verhaal van de ruïnes. Dit was maar een korte stop, ideaal om even te benen te strekken. Al na ongeveer 45′ waren we weer in de auto en reden we in een trek door naar ons volgende en laatste hotel van deze reis, Days Inn by Wyndham Phoenix North hotel . 

Na het inchecken zijn we dan nog even naar de Tanger Outlets in Phoenix gereden, dit ligt op een 20-tal minuten van het hotel. Hier hebben we dan ook in een keer gegeten in de Subway.

Overzicht dag
6

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Woensdag 1 november 319 km 13949 16/29 Zon Link naar de foto's van dag 6

Dinsdag 31 oktober: Tucson – Pima Air & Space Museum + Mt. Lemmon Scenic Byway

Vandaag werden we iets vroeger wakker, maar dat kwam goed uit want we wilden de zonsopgang in het Saguaro National Park gaan bekijken. Niet iedereen kon of wou echter zo vroeg opstaan waardoor we maar met 2 naar het park zijn vertrokken rond 6u15 en dat waren ikzelf & Faye. Iets voor 7u genoten we van de zonsopgang, de vele mooie kleuren in de lucht, de stilte, toch wel even genieten hier…

Na 45′ zijn we terug richting het hotel vertrokken, eenmaal daar aangekomen was iedereen klaar om te gaan ontbijten, en ook vandaag was dat ontbijt zeer verzorgd en lekker. Om 9u zijn we dan vertrokken naar het Pima Air & Space Museum. Het Pima Air & Space Museum is een van ’s werelds grootste lucht- en ruimtevaartmusea die niet door de overheid wordt gefinancierd. Het museum bevindt zich in Tucson, Arizona en is geopend voor het publiek sinds mei 1976. Het museum heeft ongeveer 400 historische vliegtuigen in zijn collectie, waaronder de Wright Flyer, een Boeing 787 Dreamliner en de SR-71 Blackbird. 

In de namiddag zijn we dan verder gegaan met onze planning en richting Mt. Lemmon vertrokken. De Mount Lemmon Scenic Byway is een schilderachtige weg in de Santa Catalina Mountains, ten noordoosten van Tucson, Arizona. Het is de enige verharde weg die naar de bovenste delen van Mount Lemmon leidt en biedt toegang tot een fascinerend landschap van prachtige vergezichten, bizarre rotsformaties, koele bergbossen en diepe kloven die uitkomen op brede woestijnen. De weg is ongeveer 28 mijl lang en duurt ongeveer 1 tot 2 uur om te rijden. Er zijn tal van uitkijkpunten, wandelpaden en picknickplaatsen langs de weg om te verkennen. Een must see uitkijkpunt is Windy Point Vista, hier sta je versteld van het prachtige vergezicht en de mooie rotsformaties.

’s Avonds zijn we dan nog even gaan (window) shoppen in de Tucson Premium Outlets en zijn we gaan eten in het Olive Garden restaurant en zo kwam er aan deze 5de dag van de reis een einde…

Overzicht dag
5

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Dinsdag 31 oktober 280 km 14551 13/26 Zon Link naar de foto's van dag 5

Maandag 30 oktober: Tucson – Saguaro National Park

Onze tweede nacht hier in de States viel al een pak beter mee dan gisteren. De jetlag lijkt nu wel grotendeels verteerd te zijn en na een verkwikkende douche en een meer dan goed ontbijt zijn we op pad gegaan naar het Saguaro National Park. En zoals de naam al aangeeft is het een park vol met saguaro’s.  Een saguaro is een kolomvormige cactus die in droge gebieden van het zuidwesten van de Verenigde Staten en Mexico groeit. Het is een van de grootste cactussen ter wereld en kan tot wel 16 meter hoog worden. De cactus heeft vaak takken die omhoog groeien en soms wel 25 takken kunnen hebben. De saguaro bloesem is tevens de staatsbloem van Arizona.

We hebben eerst een bezoek gebracht aan het Red Hills Visitor Center waar we een plannetje kregen en de voornaamste trails werden voorgesteld, maar dit lag eigenlijk al vast voor ons. We hebben met de auto de Bajada Loop Drive gereden met onderweg de Valley View Overlook trail. Dit is een van de makkelijkste trails met op het einde een mooi viewpoint over de vallei. Buiten een paar hagedisjes en een grondeekhoorn hebben we niet veel wildlife gezien, we hadden gehoopt op een onmoeting met ratelslang maar deze lieten zich niet zien vandaag. Misschien een andere keer hé…

Op het einde van de Bajada Loop Drive zijn we terug richting het Visitor Center gereden omdat we de film over het National Park nog niet gezien hadden. Deze film duurt ongeveer 15′ en geeft een beter inzicht op het beheer en de vroegere bewoners van het park. Na het bekijken van deze film zijn we verder door gereden naar Old Tucson, een movie set waar tal van westerns zijn opgenomen en die nog steeds gebruikt wordt als decor voor films en muziekclips. We volgden een rondleiding van ongeveer een uur en kwamen te weten welke films en clips hier werden opgenomen met enkele leuke anekdotes. 

Op het einde van de namiddag zijn we nog even terug naar de Walmart gegaan om nog wat extra drinken te gaan kopen en om nog even rustig door de winkel te slenteren. Hier hebben ze echt ( bijna ) alles. Dineren deden we in het ons onbekende Texas Roadhouse, en dat het goed was ;-).

Overzicht dag
4

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Maandag 30 oktober 80 km 9607 13/29 Zon Link naar de foto's van dag 4

Zondag 29 oktober: van Phoenix naar Tucson

Onze eerste nacht in Phoenix was een heel korte nacht. Door een serieuze jetlag waren we al wakker vanaf 1u30 in de nacht. Totaal aantaal uren geslapen… 2 !  We hebben het letterlijk zien dag worden… en dat het een mooie dag zou worden stond buiten kijf, geen enkel wolkje in de lucht te bespeuren. Iets voor 7u kwam de zon reeds piepen.  

Na het douchen genoten we van een voortreffelijk ontbijt in het hotel. Dit ontbijt was bovengemiddeld naar ons mening, er was genoeg keuze en zelfs 2 wafelijzers. Na het ontbijt hebben we verder alles terug ingepakt en zijn we gaan uitchecken vermits we vandaag naar ons volgende hotel in Tucson verhuisden.  Omdat we het gisterenavond niet meer zagen zitten om nog naar de Walmart te gaan gingen we eerst wat drinken halen in de 7-Eleven. Toch ook een beetje een attractie op zich ;-).   

Hierna reden we in een keer door naar ons eerste State Park op de planning en dat was Pichaco Peak State Park.  Een zeer mooi park met enkele leuke trails om te bewandelen. Wij kozen voor de Calloway Trail, een van de makkelijkste trails maar toch zeer de moeite om te doen. We genoten van het prachtige weer en de mooie overzichten. In het park staan ook enkele zeer mooie en indrukwekkende Saguaro – cactussen.

Bij het uitrijden van het park hielden we ook even halt aan het Bowlin’s Picacho Peak Travel Center, een toeristisch winkeltje met een Dairy Queen waar we 3 OREO Hot Cocoa Blizzard Treats soldaat maakten. Onze volgende halte op de planning, de Tucson Premium Outlets. Een mooi outlet center met enkele van de grote merken zoals Tommy, Guess, Old Navy enz.. 

Iets na 4pm zijn we dan doorgereden naar ons volgende hotel, het Best Western Gold Poppy Inn hotel in Tucson. Eerste indruk van dit hotel is zeer goed. De kamer is groot en de bedden zijn goed. We hebben ook een ijskastje, koffiezet en microgolfoven op de kamer. We zullen hier niets te kort komen..

Overzicht dag
3

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zondag 29 oktober 182 km 11569 18/29 Zon Link naar de foto's van dag 3

Zaterdag 28 oktober: de heenreis deel 2

En na deel 1 volgt natuurlijk deel 2 van onze heenreis naar Arizona.
Omdat ons hotel in Schiphol maar 10′ rijden is tot aan parking P3 Langparkeren kunnen we relatief lang in ons bed blijven liggen. Omstreeks 6u ging de wekker af en konden we genieten van een heerlijke douche. Iets voor 7u zijn we dan uiteindelijk vertrokken naar de P3 parking.

De parking stond redelijk vol waardoor we iets meer naar achteren moesten rijden voor het vinden van een parkeerplek. Met de shuttlebus was het ook nog eens ongeveer 10′ rijden tot aan de vertrekhal. Omdat online inchecken een error gaf moesten we nog eerst aanschuiven aan de incheckbalie van American Airlines, hier zijn we toch wel wat tijd verloren, ik denk ongeveer een uur.  Ook bij de security screening was het redelijk druk maar dit ging toch goed vooruit waardoor we goed op tijd bij de gate aankwamen, gate D47.

Onze eerste vlucht naar Philadelphia is ontime vertrokken en duurde maar 7u30 in plaats van de verwachte vluchtduur van 8u11′, hierdoor kwamen we reeds om 12u38 aan in PHL. Weinig stress dus voor het halen van de volgende vlucht. Omdat we Amerika hier binnenkomen moesten we eerst door de immigratiedienst waar er een lange rij wachtenden stond, maar doordat er zeker wel 10 loketjes open waren ging de rij ook hier heel goed vooruit en konden we in no-time onze koffers gaan ophalen, dan door de douane om nadien de koffers terug in te leveren. Bij de volgende stap ging het even mis,  bij de security controle was er blijkbaar een probleem met mijn ( Benny ) paspoort. Het paspoort kon in een keer niet meer uitgelezen worden. Hier moesten we dan even wachten op een supervisor die het uiteindelijk wel in orde heeft gekregen. Bij de scanner ( waar je in moet gaan staan ) liep het dan ook even mis, geen idee waarom, maar pas bij de vierde scan was het in orde… Vermits we nog tijd op overschot hadden, ook hier geen stress.

Onze volgende vlucht zou normaal om 3u33pm vertrekken maar omdat het viegtuig blijkbaar moest afkoelen ( ? ) begon het boarden ongeveer een half uur later waardoor we pas om 4u05pm zijn vertrokken naar onze eindbestemming Phoenix. Na een vlucht van bijna 5uur zijn we dan omstreeks 6u20pm aangekomen in Phoenix waar de zon reeds onder was gegaan maar de warmte nog wel aanwezig was met een aangename temperatuur van 24 graden. 

Na het ophalen van de koffers zijn bracht de PHX Sky Train ons naar het Car Rental Center waar we onze wagen hebben opgehaald bij AVIS.  De keuze was vrij beperkt, het is een witte Mitsubishi Outlander Sport geworden met 3305 miles op de teller. Een midsize SUV. Niet al te groot maar wel een 4WD. Na het instellen van onze GPS kwawen we na ongeveer 20 minuten rijden aan bij ons eerste hotel in Chandler ( Phoenix ), het Wingate by Wyndham Chandler hotel. Niet echt een sterrenhotel maar de kamer is groot en heeft alle comfort en we blijven hier ook maar 1 nacht. 

Na het inchecken in het hotel zijn we nog even een hapje gaan eten in de Denny’s die hier om de hoek ligt. De planning was om nog even naar de Walmart te rijden maar omdat het al voorbij 10pm was zagen we dit niet meer zitten en zijn we terug naar ons hotel gegaan om zo vlug als mogelijk onze bedden op te zoeken, morgen de eerste volledige dag hier in Arizona met de verplaatsing naar Tucson…

Overzicht dag
2

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zaterdag 28 oktober 26 km 10854 22/24 Zon Link naar de foto's van dag 2

Vrijdag  27 oktober:  de heenreis deel 1

Yes, hier zijn we weer, onderweg naar de USA met ditmaal een bezoek(je) aan de staat Arizona waar we het Oostelijk deel van de staat gaan verkennen met hotels in Phoenix en Tucson.

Onze heenreis verloopt in 2 stappen, op dag 1 hebben we namelijk een hotel geboekt dicht tegen de luchthaven van Schiphol, zo kunnen we op de dag van het vertrek naar Amerika toch nog een beetje langer slapen en hebben we ook de stress niet om zeker op tijd in de luchthaven te zijn.

Omstreeks 18u10 zijn we thuis vertrokken om dan 10 minuten later reeds in de eerste file te belanden, het was aanschuiven om op de snelweg te  geraken en eenmaal op de snelweg was het ook daar stapvoets verkeer.

Al bij al viel het fileleed nog mee, na ongeveer 2u20 minuten rijden kwamen we aan bij ons eerste hotel van deze reis, het Best Western Plus Amsterdam Airport Hotel in Hoofddorp. Na de koffers naar de kamer gebracht te hebben zijn we nog snel iets gaan eten in de Mc Donalds die ongeveer 100 stappen van het hotel verwijderd is. 

Morgen deel 2 van de heenreis met heel wat vlieguren…

Link naar de foto’s van dag 1:

Link naar de foto's van dag 1

 

 

Jaar 2023
Periode Van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 5 november.
Touroperator Alles zelf geboekt via Expedia.nl
Airline American Airlines
Vlucht heen 28 okt: Amsterdam(AMS) → Philadelphia (PHL) → Phoenix (PHX)
Vlucht terug 5 nov: Phoenix (PHX)  → London Heathrow (LHR) → Amsterdam (AMS)
Autoverhuur Rentalcars.com  ( Avis )

 

Planning van de reis
Dag 1 vr 27-10

De heenreis:

Antwerpen ⇒ Amsterdam

18u00: vertrek naar Amsterdam waar we 1 nachtje zullen verblijven in het Best Western Plus hotel.

20u00: Aankomst aan ons eerste hotel in Amsterdam:
           Hotel 1:
           Best Western Plus Amsterdam Airport Hotel
           Adres: Vuursteen 1, Hoofddorp, 2132 LZ Nederland.

Best Western Plus Airport Hotel

Dag 2 za 28-10

Amsterdam ⇒ Philadelphia ⇒ Phoenix

06:00u: Opstaan en klaarmaken voor de heenreis. 

06:40u:  Uitchecken en vertrek naar Schiphol parking P3 waar we na 06u45 kunnen inrijden. Rijtijd is ongeveer 9’.
Schiphol - P3 Lang parkeren07:15u: Inchecken voor de eerste vlucht.

10:55u: Vertrek van de eerste vlucht naar Philadelphia met American Airlines, vluchtduur: 8u11’. Vluchtnummer: 203.
01:06pm: Aankomst in PHL. Hier gaan we door de immigratiedienst en douane moeten gaan. Overstaptijd is 2u25’!
03:33pm: Vertrek van onze tweede vlucht naar Phoenix met American Airlines. Vluchtduur: 5u12’. Vluchtnummer: 1479.

05:45pm: Aankomst op PHX.
06:15pm: ophalen koffers en nadien oppikken huurwagen bij AVIS. Balie van Avis zou in de luchthaven zijn.
07:15pm: Vertrek naar ons 2de hotel van de reis. Rijtijd is ongeveer 15’.

07:30pm: Aankomst aan hotel 2:

Hotel 2:
Wingate by Wyndham Chandler
Adres: 7425 W Chandler Blvd, Chandler,AZ, 85226

Avondplanning:

  • voor een hapje kunnen we misschien naar Denny’s gaan, deze is maar op 2’ rijden van het hotel. Open 7/7 24/24.
  • de eerste boodschappen doen in de dichtstbijzijnde Walmart, Adres: 3460 W Chandler Blvd, Chandler, AZ 85226. Open van 6am-11pm.
Dag 3 zo 29-10

Phoenix ⇒ Tucson

Ochtendplanning:

Picacho peak state park waar we een wandeling maken over de Calloway Trail. Parkeren doen we aan de Barret Loop, vanaf hier vertrekt de trail.  Adres van het park: 15520 Picacho Peak Rd, Picacho, AZ 85141. Rijtijd vanaf het hotel: 60’.

Het Visitor Center is aan de ingang van het park en is open van 9am-5pm.

Aan de overkant van de straat is er ook nog een klein supermarktje/souvenirshop ‘Bowlin’s Picacho Peak Travel Center’.

Namiddagplanning:

Wanneer we op tijd terug uit het state park zijn kunnen we mss eerst al eens naar de Tucson Premium Outlets rijden, deze zijn vandaag open van 10am – 7pm. 

Adres: 6401 Marana Center Blvd, Tucson, AZ 85742.  Rijtijd vanaf het park is ongeveer 25’.

Avondplanning:

Na het bezoek aan de Outlets is het nog ongeveer 9’ rijden tot aan ons volgende hotel in Tucson:

Hotel 3:
Best Western Gold Poppy Inn
Adres: 4930 W Ina Road, Tucson, AZ, 85743 

Dag 4 ma 30-10

Tucson

Ochtendplanning:

Saguaro National Park inkom met America the Beautiful pass
 * Bajada Loop Drive ( grind road )  met onderweg een wandeling over de Valley View Overlook trail, een gemakkelijke wandeling van minder dan 1 km naar  een mooi uitzichtpunt.
 * Red Hills Visitor Center – adres: 2700 N Kinney Rd, Tucson, AZ 85743. Open 9am-5pm.
Namiddagplanning:

Old Tucson Movie Set – private tour boeking om 2u30pm. Adres: 201 Kinney Rd, Tucson, AZ 85735.
Avondplanning:

Na de private tour kunnen we naar het uitkijkpunt ‘Gates Pass Scenic Lookout’ in het park rijden waar we kunnen genieten van de sunset rond 17u30. Rijtijd vanaf Old Tucson is ongeveer 5’ 😊

Dag 5 di 31-10

Tucson ( Halloween 🙂 )

Ochtendplanning:

PIMA AIR & SPACE MUSEUM, open vanaf 9am, rijtijd 24’ van hotel.
Hier niet ver af is het: Tucson Aircraft Boneyard ,
deze  is niet te bezoeken maar je kan wel door de hekken zien als je er  voorbij rijdt, adres vanwaar je kan starten, 4870 S Pantano Rd, Tucson, AZ 85730, langs de weg kan je op enkele plaatsen stoppen om foto’s te trekken.

Namiddagplanning:

Mt. Lemmon Scenic Byway
met verschillende stops, maar zeker een stop aan Windy Point Vista!

Avondplanning:

Tucson Premium Outlets op 9’ rijden van het hotel. Vandaag open van 10am tot 8pm.

Dag 6 wo 01-11

Tucson ⇒ Phoenix

Ochtendplanning:

Sabino Canyon,
zeker een bezoekje brengen aan het Visitor Center ( open vanaf 8am ). Rijtijd vanaf hotel is ongeveer 32’.

Namiddagplanning:

Casa Grande Ruins National Monument,
adres: 100 W Ruins Dr, Coolidge, AZ 85128. Open van 9am-4pm.

Avondplanning:

Hotel 4:
Days Inn by Wyndham Phoenix North
Adres: 21636 N 26th Ave, Phoenix, AZ, 85027

Days Inn by Wyndham Phoenix North

Dag 7 do 02-11

Phoenix

Daguitstap naar Sedona:

Ochtendplanning:

Onze eerste stop is aan het Montezuma Castle Visitor Center.
Adres: Montezuma Castle National Monument Visitor Center, 2800 Montezuma Castle Rd, Camp Verde, AZ 86322. Rijtijd vanaf hotel is 1u15’.

Nadien rijden we verder richting Sedona, met onderweg nog even een stop aan het:

Red Rock Ranger District Visitor Center, dit ligt op de Red Rock Scenic Byway, , Red Rock Information Center, 8375 AZ-179, Sedona, AZ 86351, rijtijd vanaf Montezuma is 22’.

Na nog eens 15’ rijden nemen we een kijkje bij Chapel of the Holy Cross.
Namiddagplanning:

Bezoek aan Sedona winkelstraatje, gratis publieke parking à Public Parking, Sacajawea Lot. Adres: 301 N State Rte 89A, Sedona, AZ 86336. Rijtijd vanaf the Cross is ongeveer 30’.

Onderweg naar het Red Rock State Park houden we even halt aan Cathedral Rock View point, adres: 2185 Red Rock Loop Rd, Sedona, AZ 86336. Rijtijd vanaf parking is 16’.
Red Rock State Park – Red Rock State Park Miller Visitor Center, dit is op 8’ rijden van Cathedral Rock en al terug richting Phoenix.  Adres: 4050 Red Rock Loop Rd, Sedona, AZ 86336. Inkom met American Pass!

Aan het Visitor Center kunnen we een wandeling maken over de Apache Fire Trail,
deze is ongeveer 1,6km lang en gaat langs the House of Apache Fire, dit was het huis van de voormalige CEO van Trans World Airlines.

Avondplanning:

Ter plaatse inplannen ( Walmart ? 😊 )

Dag 8 vr 03-11

Phoenix

Ochtendplanning:

Apache Trail loop met de auto, de trail start ongeveer aan het Goldfield Ghost Town and Mine,
adres: 4650 N Mammoth Mine Rd, Apache Junction, AZ 85119.,  rijtijd vanaf het hotel is ongeveer 56’.

We rijden verder noordwaarts op de Apache Trail, na enkele minuten rijden komen we dan al aan het ‘Lost Dutchman State Park’, 
dit is een prachtig woestijnpark met rotsen en  cactussen. De gemakkelijkste hike is de Discovery Trail, heen-terug is ongeveer 1,6km.

Op 18’ rijden van het Park komen we aan op de parking van Canyon Lake met een prachtig uitzicht over het water en de bergen. 7’ verder door is er een oude saloon te vinden in Tortilla Flat.
Je kan hier nog 9 mijl doorrijden maar dan is de weg onderbroken. We rijden nu terug richting Goldfield Ghost Town!

Namiddagplanning:

Om tot aan het Tonto National Monument Visitor Center ( America the Beautiful Pass )
waar de oude bergwoningen zich bevinden te rijden moeten we terug naar de ghost town en van daar is het nog ongeveer 1u30’ rijden,  maar dan kunnen we ook in een keer doorrijden tot aan de Theodore Roosevelt Dam.
Avondplanning:

Diner @ ?   Shopping? 😊 Outlets vandaag open tot 9pm, behalve de Outlets North Phoenix, die zijn heel de week maar open tot 7pm.

Dag 9 za 04-11

Phoenix

Ochtendplanning:

Papago Park,
home to red rock buttes looped with trails, scenic views from the intriguing rock formation a top Hole-in-the-Rock Trail and one of the city’s top attractions:

Desert Botanical Garden.
Adres: Papago Park, Center, Phoenix, AZ 85008. Rijtijd vanaf hotel is: 30’.

Namiddagplanning:

In de namiddag kunnen we nog even naar een van de populairste uitkijkplaatsen gaan van Phoenix en dat is Dobbins Lookout,
deze ligt op een berg van 710m hoog en van hieruit heb je een mooi uitzicht over heel de skyline van Phoenix.

Rijtijd vanaf Botanical Garden is ongeveer 45’.

Adres : 10211 S Central Ave, Phoenix, AZ 85042. Is het adres van het Ranger Station hetwelk op de weg naar de top ligt.

Rest van de dag kunnen we nog ter plaatse plannen… 

Avondplanning:

Ter plaatse in te plannen.

Dag 10 zo 05-11

Phoenix ⇒ London Heathrow ⇒ Amsterdam 

Ochtendplanning:

Laatste lunch in de ????

Namiddagplanning:

Vertrek naar de luchthaven rond 3 PM.

Rijtijd naar de luchthaven is ongeveer 23’, huurwagen van Avis is hier terug in te leveren.
Niet vergeten te gaan tanken, auto moet met volle tank terug ingeleverd worden!
Adres luchthaven:  1805 E Sky Harbor Circle South, Phoenix, AZ, 85034.

06:50 pm: Vertrek van onze eerste vlucht naar Londen Heathrow met IBERIA, uitgevoerd door American Airlines, vluchtnummer: IB4856. Vluchtduur: 10u20’. Vliegtuigtype: Boeing 777-200.