USAfun.be

Florida 2012

Jaar 2012
Periode Van zon 01 april tot woe 18 april.
Touroperator Alles zelf geboekt.
Airline Air Canada – United Airlines
Vlucht heen Brussel – Montreal – Fort Myers
Vlucht terug Orlando – Chicago – Brussel
Autoverhuur Alamo

 

Dag 1 zo 01/04 Vanuit Brussel vertrekken we rond 10u45 naar Canada met Air Canada. We landen omstreeks 12u25 plaatselijke tijd in de luchthaven Pierre Eliott Trudeau International (YUL).  Na het landen kunnen we in een keer door de immigratie dienst en door de Amerikaanse douane gaan zodat we dit in Fort Myers niet meer hoeven te doen.
Om 15u45 vertrekt onze 2de vlucht met als eindbestemming Fort Myers. Na een vlucht van 3,5u komen aan in de RSW luchthaven ofte Regional SouthWest Airport.  Hier moeten we enkel nog onze koffers ophalen. Bij Alamo pikken we de huurwagen op waarna we klaar zijn voor de rit naar ons eerste huurhuis op Fort Myers Beach:
Beachhouse: 1480 I Street, Fort Myers Beach, FL 33931.
Dag 2 ma 02-04 Ons beachhouse ligt een paar stappen verwijderd van de Golf van Mexico, vanzelfsprekend zullen we hier elke ochtend een mooie strandwandeling maken.
In de voormiddag gaan we tevens inkopen doen in de plaatselijke supermarkt Publix. We slaan voornamelijk drank en snacks in ;-).
Iets voor de middag vertrekken we naar The Butterfly Estates in Fort Myers.
Rond 13u rijden we terug richting Fort Myers Beach waar we een bezoek brengen aan het ‘Lovers Key State Park’, iets ten Zuiden van Ft Myers Beach.
In de vooravond zijn we terug in ons beachhouse waar we genieten van de zonsondergang en nog een mooie avondwandeling maken naar Times Square.
Dag 3 di 03/04 Ook vandaag starten we de dag weer met een leuke ochtendwandeling.
Na de wandeling rijden we richting Naples, iets voorbij Naples ligt het Brigg’s Nature Center met zijn talloze nature trails.  Een van die trails staat vandaag op het programma.
Na de trail gaan we terug naar de wagen en rijden we verder door naar Marco Island waar we The Esplanade Shoppes bezoeken.
Na het bezoek aan de Shoppes rijden we terug naar Fort Myers Beach waar we nog wat spelen aan het strand, nog wat wandelen en genieten van de Golf van Mexico.
Om de dag af te sluiten gaan we nog minigolven, we kiezen deze keer voor Castle Golf in Fort Myers.
Dag 4 wo 04/04 Na onze dagelijkse ochtendwandeling vertrekken we naar de Burroughs Home & Gardens in Fort Myers.
Na enkele uurtjes hier te hebben rondgewandeld is het hoog tijd voor onze eerste shopnamiddag, dit zal zeker niet de laatste shopdag zijn :-). We rijden hiervoor naar de Tanger Outlets in Fort Myers.
’s Avonds maken we nog een mooie strandwandeling en vieren we de zonsondergang.
Dag 5 do 05/04 Yep yep, ook deze 5de dag starten we met een ochtendwandeling, we gaan op zoek naar de mooiste schelpen en sanddollars.
Om 10u vertrekken we naar het Lakes Regional Park in Fort Myers , een mooi gemeentelijk park met tal van recreatievoorzieningen.
Kort na de middag bezoeken we het Shell Factory & Nature Park. Dit is een van de grootste schelpwinkels in Florida met een klein natuurparkje aan.
Heel veel tijd hebben we niet want we hebben ’s avonds een dolfijncruise geboekt en we willen hier zeker niet te laat aankomen.
Omstreeks 17u komen we aan in de Port Sanibel Marina waar onze cruise om stipt 17u30 vertrekt.
Dag 6 vr 06/04 Onze voorlaatste dag in Fort Myers Beach starten we, je raadt het nooit, met een strandwandeling.
We vertrekken goed op tijd naar Sarasota waar we in de voormiddag het ‘Big Cat Sanctuary and Habitat’ bezoeken. Om 13u30 wordt er ook een training demonstratie gegeven welke we zeker willen zien.
Op de terugweg naar Fort Myers bezoeken we onderweg nog het Boca Grande Lighthouse Museum.
In de vooravond komen we terug aan in Fort Myers Beach waar we vanop ons terras kunnen genieten van Fort Myers Beach.
Dag 7 za 07/04 Vandaag nemen we afscheid Fort Myers Beach en dus ook van onze dagelijkse strandwandeling. We waden nog een laatste maal in het warme water van de Golf van Mexico.
Na het inleveren van de sleutel vertrekken we richting Orlando. Onderweg houden we nog wel halt bij:

  • het Ringling Museum of Art in Sarasota.
  • The Florida Aquarium in Tampa.

Rond 18u arriveren we in Orlando waar we eerst de sleutel van onze villa moeten ophalen in het Hotelbeds Homes Welcome Center.
Hier komen we ook pas het adres te weten van onze villa in Indian Point.
18u45 aankomst in onze villa met privézwembad in Indian Point.

Dag 8 zo 08/04 Vandaag is het Pasen en gaan we met heel de bende paaseieren rapen in de Green Meadows Farm.
Hier verblijven we tot in de namiddag, we gaan immers nog een wandeling maken door Celebration, het met charme overladen dorpje, gesticht door Disney.
’s Avonds nemen we nog een duik in het zwembad van de villa, life is great! 🙂
Dag 9 ma 09/04 Een half dagje pretpark vandaag met Seaworld op het programma. Half dierentuin en half pretpark, plezier verzekerd dus.
Om 15u vertrekken we naar de villa omdat we tickets hebben voor de NBA wedstrijd tussen de Orlando Magic en de Detroit Pistons, en omdat we grote drukt verwachten aan Church Street Station willen we dus op tijd vertrekken.
Rond 17u komen we aan in het Amway Center waar de wedstrijd zal doorgaan.
Dag 10  di 10/04 We vertrekken op tijd naar Winter Haven waar we het spiksplinternieuwe pretpark van Legoland met een bezoek gaan vereren.
Na een dag pretpark nog wat waterplezier in het zwembad van de villa.
Dag 11 wo 11/04 Vandaag proberen we wat uit te slapen om nadien goed te kunnen shoppen ;-).
We rijden eerst richting het Noorden, naar de Altamonte Springs waar we de Altamonte Mall bezoeken.
’s Middags gaan we minigolven bij de Congo River Golf aan de West Irlo Bronson Hwy.
In de loop van de namiddag trekken we nog naar de Florida Mall waar we enkele uurtjes kunnen doorbrengen op zoek naar de beste deals.
Dag 12 do 12/04 Dagje Disney World, we gaan naar ‘Disney’s Animal Kingdom’.
Dag 13 vr 13/04 Seaworld part 2.
In de namiddag brengen we ook nog een bezoek aan Old Town vooraleer we terug naar de villa rijden.
Dag 14 za 14/04 Ons laatste weekend in de Sunshine State is aangebroken. Omdat er in Celebration een event plaatsvindt gaan we eerst hier naartoe. We gaan kijken naar de meest exclusieve wagens van het ‘Concours of Exotic Cars’.
De namiddag en avond brengen we door in de Premium Outlets, dit weekend is het daar het VIP Shopper Club Event!
Dag 15 zo 15/04 Het is zondag, en meestal slapen we dan uit, hier slapen we niet volledig uit maar we blijven toch iets langer in bed liggen dan normaal.
In de loop van de ochtend vertrekken we naar Gatorland, oftewel Gator Capital of the World.
In de late namiddag rijden we dan door naar de Premium Outlets waar we nog wat deals willen scoren op het VIP Shopper Club Event.
Dag 16 ma 16/04 Onze laatste volledige dag is aangebroken en net zoals elke andere Florida ( Orlando ) reis gaan we vandaag naar Disney Market Place waar we ook DisneyQuest bezoeken.
Dag 17 di 17/04 We pakken onze koffers in, wegen ze, zodat we zeker niet over het maximaal toegestane gewicht per koffer gaan, maken het huis netjes en proper en vertrekken naar het Hotelbeds Home Welcome Center waar de de sleutel van de villa opnieuw inleveren.
Onze laatste uren voor we vertrekken brengen we door in de plaatselijke Walmart.
Om 11u30 vertrekken we naar de luchthaven van Orlando ( MCO ) waar we om 12u15 de huurwagen inleveren bij Alamo. We checken nadien in aan de balie van United Airlines zodat we goed op tijd aan de gate arriveren.
Iets na 14u20 vertrekt onze vlucht naar Chicago waar we rond 16u10 plaatselijke tijd aankomen.
Met een overstaptijd van bijna 2u moeten we ons niet echt haasten.
Om 17u57 vertrekt onze vlucht naar Brussel…
Dag 18 wo 18/04 We komen iets voor 9u30 aan in Brussel waar we nog even moeten wachten op onze koffers maar uiteindelijk zijn ze allemaal gevonden en kunnen we door de douane gaan waar onze chauffeur al staat te wachten.
Rond de middag zijn we terug thuis en komt er een einde aan alweer een prachtige reis naar ons favoriete vakantieland USA…
Fotolink naar het reisverslag van Florida 2012.

Klik op foto
voor het reisverslag van 2012…

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties