USAfun.be

Roadtrip USA West 2024

 

Dag 16 Zaterdag 27 april: Hall of Flame museum + Rosson House & begin terugreis

Het overzicht en de foto’s staan al online…

Overzicht dag
16

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zaterdag 26 april 61 km 6278 21/27 Zon Link naar de foto's van dag 16

Dag 15 Vrijdag 26 april: Arizona Boardwalk – Goldfield Ghost Town

Het overzicht en de foto’s staan al online…

Overzicht dag
15

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Vrijdag 25 april 211 km 12332 23/30 Zon / bewolkt Link naar de foto's van dag 15

Dag 14 Donderdag 25 april: Theodore Roosevelt Dam & Old Town Scottsdale

Voor onze voorlaatste volledige dag in Phoenix hadden we niet al te veel meer ingepland, het einde van de reis nadert nu met rasse schreden, en we proberen al wat uit te rusten voor de lange terugreis naar België. We sliepen weer wat langer uit, en ontbeten in het hotel, waarna we ons klaarmaakten voor een trip naar het Tonto National Forest waar we de Theodore Roosevelt Dam bezochten.

De Theodore Roosevelt Dam is een indrukwekkende dam van 109 meter hoog en vormt het Theodore Roosevelt Lake. De bouw van de dam begon in 1903 en werd voltooid in 1911. Later, tussen 1989 en 1996, onderging de dam renovaties en uitbreidingen. Oorspronkelijk bekend als “Salt River Dam #1”, werd het hernoemd ter ere van president Theodore Roosevelt, die het oorspronkelijke bouwwerk inwijdde. De dam dient voornamelijk voor irrigatie, watervoorziening en overstromingsbeheersing. Bovendien heeft het een hydro-elektrisch vermogen van 36 megawatt. De Salt River stroomt door een prachtig landschap en biedt een adembenemend uitzicht op het meer dat door de dam wordt gecreëerd. Als je ooit in de buurt bent, is het zeker een bezoek waard!

Iets verderop gelegen bezochten we het Roosevelt Lake Visitor Center, vanaf dit Visitor Center heb je een heel mooi uitzicht over het Theodore Roosevelt Lake. Er is ook een expositie over de dieren die in de omgeving leven, er zouden hier zelfs beren en poema’s leven…

Na het  bezoek aan het Visitor Center reden we naar Old Town Scottsdale. Old Town Scottsdale, ook wel bekend als het historische centrum van Scottsdale, is het bruisende hart van de stad. Het is een unieke mix van stedelijke chic en oude westerse charme. Hier ontdek je een eclectische verzameling van winkels, restaurants, kunstgalerijen, nachtclubs en historische bezienswaardigheden die teruggaan tot de late jaren 1880. In Old Town vind je meer dan 100 restaurants en een gevarieerde selectie winkels. Van trendy boetieks tot souvenirwinkels, er is voor elk wat wils.  Old Town staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Of je nu op zoek bent naar livemuziek, dansclubs of gezellige bars, je zult hier zeker iets vinden.

In de late namiddag kwamen we terug aan in het hotel waar we ons eerst wat opgefrist hebben en nadien zijn gaan eten bij de Denny’s, die bevindt zich hier naast het hotel wat wel heel makkeijk en uitdagend is ;-).

Om de dag af te sluiten zijn we nog wat gaan rondstruinen in de plaatselijke Walmart wat altijd een belevenis op zich is :-).

Morgen de laatste volledige dag, morgen meer dus…

Overzicht dag
14

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Donderdag 24 april 380 km 11539 17/30 Zon / lichtbewolkt Link naar de foto's van dag 14

Dag 13 Woensdag 24 april: van Sedona naar Phoenix

Vandaag was het niet ver rijden van het hotel in Sedona naar ons volgende en laatste hotel in Phoenix. Zonder tussenstops zouden we al na 2u rijden in Phoenix arriveren. Omdat we toch een zee van tijd hadden bleven we dus wat langer dan normaal in bed liggen, dat kwam goed uit na de toch wel redelijk drukke voorbije dagen.  De zon was ook al vroeg van de partij en toen we vanaf ons balkon naar buiten keken zagen we nog net 2 wilde everzwijnen voorbij paraderen :-).

Na het ochtendritueel genoten we van een uitgebreid ontbijtbuffet aangeboden door het Best Western Plus hotel, we ontbeten buiten in het zonnetje bij een prachtig zicht op de ons omringende bergen. Zalig…

Na het uitchecken zijn we nog even naar de Chapel of the Holy Cross gereden, hier zijn we vorig jaar ook reeds geweest maar dan zonder Bryan en ook Karin heeft de kapel toen ook niet van dichtbij kunnen zien omdat ze zich toen superslecht voelde.

Een woordje uitleg over de geschiedenis van deze kapel:

De Chapel of the Holy Cross is een Rooms-Katholieke kapel die tussen 1954 en 1956 werd gebouwd in de rode rotsbuttes van Sedona, Arizona, binnen het Coconino National Forest. Deze opmerkelijke kapel werd geïnspireerd en in opdracht gegeven door de lokale rancher en beeldhouwer Marguerite Brunswig Staude. 

In 1932 raakte Marguerite Brunswig Staude geïnspireerd om zo’n kerk te bouwen na de constructie van het Empire State Building. Ze probeerde dit eerst in Boedapest, Hongarije, met hulp van Lloyd Wright, de zoon van architect Frank Lloyd Wright, maar dit project werd stopgezet vanwege het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk besloot ze om de kerk in haar geboorteregio te bouwen. De architectuur van de kapel is ontworpen door August K. Strotz, met Richard Hein als projectarchitect, beide werkzaam bij het architectenbureau Anshen & Allen. Staude kreeg hulp van Senator Barry Goldwater om een speciale vergunning te verkrijgen voor de bouw op Coconino National Forest-grond.
De bouw werd uitgevoerd door Fred Coukos van het William Simpson Construction Company. Opmerkelijk is dat meer dan 25 ton rots zonder dynamiet werd verplaatst. De kapel werd voltooid in 1956.

De kapel heeft een universele aantrekkingskracht, hoewel ze katholiek van geloof is. Haar woorden beschrijven het treffend: “De deuren van de kapel staan altijd open voor iedereen, ongeacht geloof, zodat God tot leven kan komen in de zielen van alle mensen en een levende realiteit kan zijn.”  In 2007 werd de kapel door de inwoners van Arizona verkozen tot een van de Zeven Door Mensen Gemaakte Wonderen van Arizona. De kapel is een indrukwekkend voorbeeld van architectuur en spiritualiteit, hoog boven de rode rotsen van Sedona

Omdat we nu wat dichter bij de kapel konden parkeren kon ook zij mee gaan genieten van het uitzicht daar. Echt de moeite waard. 

Na het bezoek aan de kapel reden we nog naar enkele viewpoints in de buurt waaronder het Yavapai Vista Point en het iets verderop gelegen Courthose Vista. Onder een stralende zon vertrokken we uiteindelijk naar Phoenix met onderweg nog 1 halte, het Sunset Point Rest Area. 

Het Sunset Point Rest Area bevindt zich langs de Interstate 17 tussen Sedona en Phoenix in Arizona. Deze rustplaats is misschien wel een van de meest schilderachtige rustplaatsen ooit. Vooral in de late namiddag is het uitzicht buitengewoon mooi. Mis het niet!  Het Sunset Point Rest Area ligt dicht bij het noordelijke uiteinde van de Sonoran Desert, die wordt gekenmerkt door de Saguaro Cactus. Dit is de kleinste woestijn op aarde en strekt zich bijna uit tot Los Cabos. De maximale hoogte is 914 meter in het noorden en 1219 meter in het zuiden. Boven deze hoogtes wordt het te koud voor de Sonoran Desert-kenmerken. Hoewel het een rustplaats is, is het zeker de moeite waard om te stoppen vanwege het uitzicht en de unieke omgeving. Als je in de buurt bent, raad ik zeker aan om even te pauzeren en van het landschap te genieten!

Na nog ongeveer een uurtje rijden zijn we dan aangekomen aan ons laatste hotel van deze reis, het Comfort Inn Fountain Hills in Scottsdale. Scottsdale is een stad in het oostelijke deel van Maricopa County, Arizona, Verenigde Staten, en maakt deel uit van het Phoenix-stedelijk gebied. De stad werd in 1894 vernoemd naar haar oprichter, Winfield Scott, een gepensioneerde legerpredikant. Scottsdale werd officieel opgenomen als stad in 1951 met een bevolking van 2.000 inwoners. Bij de volkstelling van 2020 was de bevolking gegroeid tot 241.361 inwoners. Haar slogan luidt: “De meest westelijke stad van het Westen.”

Morgen de voorlaatste volledige dag hier in de US, we weten nu al dat het pijn zal doen om hier terug te vertrekken…

Overzicht dag
13

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Woensdag 24 april 312 km 9956 23/35 Zon / licht bewolkt Link naar de foto's van dag 13

Dag 12 Dinsdag 23 april: van Las Vegas ( Nevada ) naar Sedona ( Arizona )

We gaan de laatste dagen in van deze prachtige reis. Vandaag stond onze laatste verre verplaatsing op het programma. We reden immers van Las Vegas naar Sedona. Na het uitchecken verlieten we onder een stralende zon, Las Vegas, met als eindbestemming Sedona. We hadden deze trip al in kleinere stukken opgedeeld door enkele stops in te lassen. En onze eerste stop was al na ongeveer 30′ rijden, het Clark County Museum in Henderson.

Dit museum biedt een boeiende kijk op de kleurrijke geschiedenis van Las Vegas en de omliggende gemeenschappen. Het museum biedt een mix van moderne tentoonstellingshallen en gerestaureerde historische gebouwen. We wandelden door Heritage Street, dit is een unieke verzameling gerestaureerde historische huizen die het dagelijks leven in verschillende decennia in Las Vegas, Boulder City en Henderson weergeven. Naast deze gebouwen kun je ook een echte 1918 Union Pacific-stoomlocomotief bekijken en door een ouderwetse caboose (in spoorwegtaal “Crummy”) wandelen. Het museum biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van Zuid-Nevada en is zeker een bezoek waard!

Onze volgende halte bevond zich op Route 66, ook bekend als de “Main Street of America” en “The Mother Road”, was een van de oorspronkelijke snelwegen in het Verenigde Staten Genummerde Snelwegsysteem. Het werd opgericht op 11 november 1926 en het volgende jaar werden verkeersborden geplaatst. Deze iconische weg liep van Chicago, Illinois, door Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico en Arizona, en eindigde in Santa Monica in Los Angeles County, Californië, met een totale lengte van 3.940 km. We brachten een bezoek aan de Hackberry General Store, dit is een schatkamer vol historische borden en artefacten. Buiten vind je historische Pegasus-benzinepompen, roestige Model A-auto’s uit het begin van de 20e eeuw en zelfs een rode ’57 Corvette. Deze Store in Kingman is zeker een bezoekje waard!

Na dit bezoek reden we verder door naar Seligman waar Route 66 ook doorloopt. Seligman, gelegen in Arizona, is een plaats met een rijke geschiedenis en een bijzondere band met Historic Route 66. Het is de geboorteplaats van Historic Route 66: In 1987 kreeg Seligman officieel de titel van “Birthplace of Historic Route 66”. Deze stad speelde een cruciale rol bij het behoud van het erfgoed van de Mother Road. Nadat Route 66 in 1985 werd gedegradeerd en omzeild door de moderne snelwegen, bleef Seligman vasthouden aan de geest van de oude route.
Seligman behield veel van zijn historische kenmerken, zoals oude trottoirafdaken en zelfs enkele aanspanrails. Het is een perfecte plek om even te pauzeren voordat je weer opgaat in de drukte van de snelweg.

Enkele bezienswaardigheden:
The Rusty Bolt: Een fantastische junkshop en curiositeitenwinkel langs de noordkant van de oude snelweg.
Route 66 Gift Shop en Museum: Gehuisvest in Angel Delgadillo’s voormalige barbierszaak. Angel’s broer, Juan Delgadillo, runde de eigenzinnige Snow Cap, waar je “Hamburgers zonder Ham” kunt bestellen.
Roadkill Café: Een kitscherig restaurant in de buurt van de OK Saloon en de Rusty Bolt.
Westside Lilo’s: Voor Duits-Amerikaanse barbecue.
Historic Route 66 Motel: Een vriendelijk motel voor een overnachting.
Iconische Route 66-stretch: Het langste en meest evocatieve deel van de oude Route 66 loopt tussen Seligman en Kingman, door de Hualapai Indian Reservation. Dit stukje woestijnlandschap is een van de meest memorabele delen van de hele Mother Road. Als je ooit Route 66 verkent, mag je Seligman zeker niet missen!

Onze laatste stop voor we naar het hotel in Sedona reden lag in Williams, dit is een stad met een rijke geschiedenis en een bijzondere band met Historic Route 66.  Williams werd opgericht in 1881 en kreeg zijn naam ter ere van de beroemde trapper, verkenner en bergman “Old Bill Williams”. Een standbeeld van “Old Bill” staat in Monument Park, aan de westkant van de stad. De grote berg direct ten zuiden van de stad heet Bill Williams Mountain. Williams werd op 9 juli 1901 officieel geïncorporeerd.  Williams staat ook bekend als de “Gateway to the Grand Canyon. Het was de laatste stad op Historic Route 66 die werd omzeild door Interstate 40 op 13 oktober 1984. Ondanks deze omweg blijft de gemeenschap floreren dankzij toerisme. Williams biedt talloze recreatiemogelijkheden voor buitenliefhebbers. Denk aan zeven vismeren, wandelpaden naar Bill Williams Mountain en Sycamore Canyon, een alpine skigebied en langlaufpaden. Het klimaat kent vier seizoenen en er is een overvloed aan wilde dieren. Het Historic Downtown District beslaat zes vierkante blokken en combineert de charme van het oude westen met de nostalgie van Route 66 uit de jaren ’50 en ’60. Wij bezochten er Pete’s Route 66 Gas Station Museum, maar maak daar gerust Museum-pje van, want groot is het niet. Dit gerestaureerde benzinestation uit de tijd van Route 66 dient nu als een museum dat de geschiedenis van Route 66 en oude benzinestations belicht. Je vindt hier een verzameling van historische borden en andere memorabilia die teruggaan naar de gloriedagen van de Mother Road. De vriendelijke eigenaren verwelkomen bezoekers en delen graag verhalen over de rijke geschiedenis van dit iconische stukje Route 66. Het is een leuke plek om even te stoppen, herinneringen op te halen en te genieten van de nostalgie van de oude snelweg. 

Na dit korte bezoek was het tijd om door te rijden naar ons voorlaatste hotel van deze reis, het Best Western Plus hotel in Sedona. We kwamen aan rond 18u waardoor we nog wat konden genieten van het uitzicht vanaf ons balkon op de omringende bergen. Zalig….

Morgen meer!

Overzicht dag
12

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Dinsdag 23 april 481 km 10285 18/32 Zon Link naar de foto's van dag 12

Dag 11 Maandag 22 april: Valley of Fire State Park

Het beloofde weer een prachtige dag te worden hier in Vegas, we werden nog maar eens gewekt door het opkomende zonnetje. Zalig wakker worden zo. Met niet al te veel op de planning konden we ons rustig klaarmaken om de dag aan te vatten. 

In de voormiddag stond het State Park Valley of Fire op het programma, hier zijn we in een van onze vorige reizen ook al eens geweest maar omdat het daar zo mooi is besloten we om dit park nog eens te bezoeken. Valley of Fire State Park is een prachtig natuurgebied in Nevada. Het park beslaat bijna 40.000 hectare en staat bekend om zijn helderrode Azteekse zandsteenformaties, die zich nestelen in grijs en beige kalksteen. Deze zandsteen is meer dan 150 miljoen jaar geleden gevormd door verschuivende zandduinen. Er zijn ook versteende bomen en rotstekeningen te vinden die meer dan 2.000 jaar oud zijn. En ook deze keer genoten we van de prachtige vergezichten. 

Omdat het wat te warm was geworden voor een lange wandeling besloten we om enkel wat kortere wandelingen naar enkele viewpoints te doen. Bij het binnenkomen van het park hingen er ook al waarschuwingsborden dat het te warm ging worden om te hiken. Kort na de middag zijn we terug gereden naar Las Vegas, onderweg hiernaartoe zijn we nog wel even wat inkopen gaan doen bij de Walmart. Niet ver van de Walmart was ook een Olive Garden, een van onze favoriete restaurantketen in de VS. Hier hebben we dan ook weer heel lekker gegeten.

Terug aangekomen in het hotel hebben we ons eerst wat opgefrist en zijn we naar de The Forum Shops at Caesars Palace gegaan. Dit uitgebreide winkelcentrum bevindt zich in het hart van de beroemde Las Vegas Strip, naast Caesars Palace.  Het winkelcentrum herbergt meer dan 160 gespecialiseerde winkels en restaurants. Vergelijkbaar met de exclusieve winkelstraten Via Condotti in Rome of Rue Faubourg St. Honore in Parijs, biedt The Forum Shops een unieke winkelervaring. Enkele exclusieve merken en restaurants die hier te vinden zijn: Dolce & Gabbana, Louboutin, Culture Kings, Water Grill, Versace en zoveel meer.

Na de Shops zijn we nog even over de Strip gewandeld en hebben we ook weer genoten van de Bellagio Fountains. De Fountains of Bellagio zijn een gratis fonteinenshow die wordt uitgevoerd op een kunstmatig meer van 8,5 hectare voor het resort. De show combineert water, muziek en licht op een meesterlijke manier om de zintuigen van bezoekers te betoveren. Deze fonteinenshow is het meest ambitieuze waterkenmerk ooit bedacht. Meer dan duizend fonteinen dansen voor het hotel, versterkt door muziek en licht. De fonteinen strekken zich uit over meer dan 305 meter en het water stijgt tot wel 140 meter in de lucht. Elke voorstelling is uniek in expressie en interpretatie. Of je nu al vaak naar de fonteinen hebt gekeken of voor het eerst, ze hebben altijd iets nieuws om je te verbazen.

En zo kwam er ook aan deze geweldige dag in de States een einde…

Morgen meer!

Overzicht dag
11

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Maandag 22 april 241 km 16550 23/38 Zon Link naar de foto's van dag 11

Dag 10 Zondag 21 april: wandeling over The Las Vegas Strip

Het is zondag en zondag is rustdag, dus blijven we weer iets langer in bed liggen dan de voorgaande dagen. De zon was wel vroeg van de partij en al snel kwam deze in de kamer piepen. Zalig om elke morgen zo wakker te worden. Karin nam vandaag een halve snipperdag zodat ze wat kon bekomen van de drukke voorbije dagen en ze in de namiddag terug wat meer energie had. 

Veel stond er ook niet op het programma vandaag, we deden een wandeling over The Strip vanaan ons hotel richting het zuiden van The Strip tot aan het New York New York hotel. Daar staken we de straat over om zo terug te gaan naar ons hotel. Onderweg zijn we dan regelmatig de hotels binnengestapt waar we dan even konden bekomen van de hitte. Bij Bellagio was de  Bellagio Conservatory & Botanical Gardens toch wel een van de hoogtepunten, niet zo heel groot, maar o zo mooi. Elk seizoen transformeert het getalenteerde Horticulture- en Engineering-team de 14.000 vierkante meter grote Botanische Tuinen tot een schouwspel van inspirerende bezienswaardigheden, geluiden, geuren en kleuren. De tuinen zijn ontworpen om de vier seizoenen te weerspiegelen, evenals een speciale weergave voor het Lunar New Year. Wanneer de seizoenen veranderen, verandert ook de opstelling. Het Conservatory-team ontwerpt niet alleen nieuwe displays, maar hergebruikt ook zoveel mogelijk levend plantmateriaal, waarmee ze hun toewijding aan duurzaamheid en Moeder Natuur vieren.

Op dit moment is er een prachtige tentoonstelling genaamd “Tea and Tulips”. Deze droomachtige tuin viert de aankomst van het seizoen met een explosie van levendige bloemstukken en een symfonie van kleuren. Elk bloembed is gewijd aan een andere theesoort, zoals rozenbottel, kamille, gemberperzik en lavendel. Deze betoverende theetuin is te bewonderen tot 18 mei.

In het verleden hebben we ook al eens de M&M store en de Coca-Cola store bezocht, maar dat deerde ons niet om deze ook vandaag nog eens te bezoeken, altijd leuk om hier door te wandelen. Bij de Coca-Cola store namen we ‘The coke float sampler tray’. De Float Tray biedt een selectie van acht verschillende smaken frisdrank, allemaal bedekt met vanille-ijs. Sommige smaken zijn traditioneel, zoals een root beer float, terwijl andere meer uniek zijn, zoals een Fanta Grape Float. De smaken die je kunt verwachten op de Float Tray:

Coca-Cola® Float
Sprite® Float
Barq’s® Red Crème Float
Pibb Extra Float
Coca-Cola® Cherry Float
Barq’s® Rootbeer Float
Fanta® Grape Float
Fanta® Orange Float

De Float Tray is een geweldige manier om verschillende smaken te proeven en te genieten van een klassieke frisdranktraktatie met een romige twist. Het was niet echt ons ding omdat we de combinatie met het vanille ijs voor de meeste smaken niet echt lekker vonden.

Kort na de middag zijn we terug naar het hotel gegaan om ons wat op te frissen en om Karin op te halen, met haar zijn we dan nog even naar The Venetian gegaan en zijn we verder door gewandeld tot aan The Sphere.  The Sphere heeft een opmerkelijke sferische structuur die een revolutie teweegbrengt in entertainment. Hier zijn enkele belangrijke details:

Afmetingen:
The Sphere is 112 meter hoog en 157 meter breed. Het is het grootste bolvormige bouwwerk ter wereld.
LED-verlichting:
De buitenkant van The Sphere is bedekt met 580.000 vierkante voet LED-schermen, die samen een indrukwekkende visuele ervaring creëren. Deze LED’s zijn zo groot als hockey-pucks.
Interieur:
Binnenin bevindt zich een 16K LED-display, dat wordt gebruikt voor diverse shows en evenementen.
Doel:
The Sphere fungeert als een muziek- en entertainmentlocatie. Het biedt een unieke omgeving om te genieten van immersieve shows, concerten en evenementen zoals nooit tevoren.

We zijn niet binnen geweest maar de buitenkant was al redelijk imposant en dat dan nog op klaarlichte dag, morgen gaan we waarschijnlijk nog eens kijken wanneer de zon onder is gegaan.

Morgen meer…

Overzicht dag
10

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zondag 21 april 0 km 23171 20/34 Zon Link naar de foto's van dag 10

Dag 9 Zaterdag 20 april: Van Panguitch ( Utah ) naar Las Vegas ( Nevada )

Het was koud toen we deze ochtend opstonden,  8 graden maar, de zon was wederom van de partij maar had nog geen kracht om Panguitch op te warmen blijkbaar. Het ontbijtbuffet in het hotel stelde zeker niet teleur, er was genoeg om uit te kiezen en de koffie smaakte eens zo lekker met de koude temperatuur buiten.

Rond 8u30 zijn we gaan uitchecken en konden we op weg naar Las Vegas, oftewel ‘Sin City’. Wanneer je zonder tussenstop van Panguitch naar Vegas zou rijden zou je er in 3,5u kunnen zijn maar omdat we nog wel enkele tussenstops ingepland hebben gaan we er iets langer over doen.

Onze eerste tussenstop was het Kolob Canyons Visitor Center. Het bevindt zich in het noordwestelijke deel van Zion National Park, ongeveer 64 km ten noorden van Zion Canyon en 27 km ten zuiden van Cedar City. Een schilderachtige rit van 8 km langs de Kolob Canyons Road biedt uitzicht op de rode canyons en toegang tot verschillende paden en schilderachtige uitkijkpunten. In dit noordwestelijke hoekje van het park zijn smalle parallelle boxcanyons uitgesneden in de westelijke rand van het Colorado Plateau, met majestueuze pieken en kliffen van 600m hoog. In dit deel van het park zouden er ook poema’s leven en worden deze ook regelmatig gespot blijkbaar. Er zijn ook een paar trails die je te voet kan verkennen.

Iets verderop gelegen brengen we ook nog een bezoek aan het Pioneer Park, hier kan je met de wagen doorrijden en genieten van de uitzichten op de rode rotsformaties. Aan het begin van de route door het park bevindt zich de Red Hills Desert Garden, een zeer mooie botanische tuin, eigenlijk een must do wanneer je in de omgeving bent en bovenal, het is gratis te bezoeken.

Na iets meer dan een uur zijn we vertrokken voor het laatste deel van onze dagtrip, de temperatuur was ondertussen ook al gestegen naar 29 graden, en was nog steeds stijgende. Wanneer we aankwamen in Vegas was het 35 graden en dat was toch ook wel even aanpassen. Bij de receptie in het Mirage Hotel was het super druk, het hotel heeft dan ook meer dan 3000 gastenkamers. Het hotel is heel groot, de afstand van de parking naar de hotelkamer ook zodat het een hele verhuis is om van de auto tot aan de kamer te geraken :-). Maar het is echt een imposant hotel in het midden van The Strip, onze hotelkamer heeft ook zicht op de The Strip was ’s avonds toch ook wel indrukwekkend is. Spijtig dat de ramen wel vies zijn waardoor het zcht toch wel wat beperkt wordt. Maar voor de rest echt een tophotel. 

Morgen meer…

Overzicht dag
9

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zaterdag 20 april 431 km 17889 8/35 Zon Link naar de foto's van dag 9

Dag 8 Vrijdag 19 april:  van Moab naar Panguitch via Capitol Reef NP

Er stond vandaag weer een verre verplaatsing op het programma, we reden van Moab naar Panguitch met onderweg een bezoek aan het Capitol Reef National Park.

Het Capitol Reef National Park is strekt zich ongeveer 97 km uit in noord-zuidrichting, maar is gemiddeld slechts 9,7 km breed. Het werd opgericht in 1971 om 97.895,08 hectare ( 978,95 km²) aan woestijnlandschap te behouden. Het park is het hele jaar door geopend, met de maanden mei tot en met september als de drukste bezoekersmaanden. De regio was oorspronkelijk bekend als “Wayne Wonderland” in de jaren 1920, vernoemd door lokale enthousiastelingen Ephraim P. Pectol en Joseph S. Hickman. President Franklin D. Roosevelt verklaarde Capitol Reef National Park oorspronkelijk tot een nationaal monument op 2 augustus 1937, om het kleurrijke landschap van canyons, bergkammen, buttes en monolieten te beschermen. Het park werd echter pas in 1950 officieel voor het publiek geopend. De toegangsweg werd verbeterd in 1962 met de aanleg van State Route 24 door de Fremont River Canyon.

Het park is een verborgen schat vol met kliffen, canyons, koepels en bruggen in de Waterpocket Fold, een geologische monocline die bijna 161 km lang is. Als je Capitol Reef National Park wilt verkennen, kun je de schilderachtige route volgen, een bezoek brengen aan het Gifford House voor een stukje taart en de vele wandelpaden bewandelen. 

Net voor aankomst bij het Visitor Center hielden we even halt aan de Petroglyphs Panels, de petroglyphs hier werden gemaakt door de Fremont-bewoners, die leefden ongeveer duizend jaar, van 300 tot 1300 na Christus, in wat nu Utah is. Ze bewoonden ook aangrenzende gebieden in Idaho, Colorado en Nevada.  De naam “Fremont” komt van de Fremont River Canyon, waar deze cultuur voor het eerst werd gedefinieerd als een aparte cultuur. De petroglyphs langs Utah State Route 24 zijn toegankelijk via twee houten boardwalks. Op de kortere boardwalk zie je grote, antropomorfe (mensachtige) petroglyphs, evenals afbeeldingen van dikhoornschapen en andere dieren en geometrische ontwerpen. De langere boardwalk loopt parallel aan de kliffen en biedt petroglyphs die dichter bij de kijker liggen, maar moeilijker te zien zijn vanwege een patina die zich over hen heeft ontwikkeld.

Het Visitor Center is niet zo heel groot dus heel veel tijd hebben we hier niet aan besteed, na ons bezoek zijn we via de Scenic Drive naar de Fruita Campground gereden waar ook het Gifford House & Museum store staat alsook de bekende Fruita Barn. Ook het Gifford House is heel klein en daar ben je terug buiten voor je binnen bent bij wijze van spreken. 

We rijden verder het park in via de Scenic Drive en rijden tot aan het Capitol Gorge Road Picnic Shelter waar de weg over gaat in de Capitol Gorde Rd, waar het laatste stuk bestaat uit gravel, we gaan dus even ( een klein beetje ) off road hier. Op het einde van deze weg is een parking en hebben we een korte trail gedaan tot aan het Pioneer Register, hier zijn berichten op de wanden van de rotsen gekerft waarvan sommige wel meer dan 200 jaar oud zijn. Knap om even te zien.

Na deze korte trail stellen we de gps in op het adres van ons volgende hotel. Het was nog ongeveer 2u en 15minuten rijden, onderweg naar het hotel zijn we nog wel even gestopt aan een oud vervallen benzinestation en aan het huis waar Butch Cassidy is opgegroeid. 

Voor diegene die Butch Cassidy niet zouden kennen:

Butch Cassidy, geboren als Robert Leroy Parker op 13 april 1866, groeide op in het zuidelijke Utahse stadje Circleville. Het bescheiden huisje waar de Parkers woonden in de jaren 1870 is nu een populaire plek voor reizigers die langs U.S. Highway 89 rijden.

Butch Cassidy’s leven begon echter veel bescheidener. Hij werd opgevoed door Mormoonse pioniersouders in een afgelegen hut in Utah. Als oudste van 13 kinderen groeide hij op op een kleine ranch ten zuiden van Circleville, Utah. In zijn tienerjaren verliet Parker het ouderlijk huis en onderhield zichzelf door te werken als boerenknecht op ranches en zuivelboerderijen. Tijdens zijn werk op een van deze boerderijen werd hij beïnvloed door een veehouder genaamd Mike Cassidy en begon hij Cassidy als zijn eigen achternaam te gebruiken. Enkele jaren later, terwijl hij in de leer was bij een slager in Rock Springs, Wyoming, kreeg hij de bijnaam “Butch” en ging hij voor de rest van zijn leven door het leven als Butch Cassidy.

In 1889 pleegde Cassidy zijn eerste bankoverval in Telluride, Colorado, en gebruikte het illegale geld om een ranch in Dubois, Wyoming te kopen. De ranch was financieel gezien nooit succesvol, maar dat maakte niet uit. Cassidy gebruikte het als een dekmantel voor zijn illegale activiteiten en als een manier om zijn gestolen geld wit te wassen. Uiteindelijk kreeg Cassidy binnen de criminele onderwereld de reputatie van slim en onbevreesd, en al snel vormde zich een groep outlaws onder zijn leiding. Ze noemden zichzelf de “Wild Bunch”. Cassidy en zijn bende pleegden enkele van de meest gedurfde en succesvolle overvallen in het Amerikaanse Westen. Na elke succesvolle overval verspreidden de bendeleden zich om de wet te ontwijken en kwamen ze weer samen op een vooraf bepaalde locatie, zoals hun Hole-in-the-Wall schuilplaats, om hun buit te verdelen en hun volgende overvallen te plannen.

Cassidy en zijn kompaan Harry Longabaugh, ook bekend als de Sundance Kid, vluchtten in 1901 naar Zuid-Amerika. Ze kochten een ranch in Argentinië en probeerden kort als ranchers te leven, maar keerden al snel terug naar het roven van banken. Op 7 november 1908 werd het Boliviaanse leger naar het stadje San Vincente gestuurd, waar twee Engelssprekende verdachte rovers in een pension verbleven. Toen de soldaten het gebouw naderden om onderzoek te doen, werden ze van binnenuit beschoten en vuurden ze terug. Na een kort vuurgevecht werden er kreten vanuit het huis gehoord. Een paar minuten later waren er twee schoten en toen werd het stil. De soldaten wachtten tot het daglicht om het gebouw binnen te gaan en ontdekten dat beide mannen binnen dood waren. Hoewel de lichamen niet correct werden geïdentificeerd voordat ze werden begraven, wordt algemeen aangenomen dat ze van Cassidy en de Sundance Kid waren. Geruchten over Cassidy’s overleving waren echter wijdverbreid, vooral in zijn geboortestaat Utah. Sommigen beweerden dat hij een chirurg had betaald om zijn uiterlijk te veranderen en naar de Verenigde Staten was teruggekeerd.

Rond 18u kwamen we aan in Panguitch waar we na het inchecken en na het uitladen van de koffers nog zijn gaan eten in Cowboy’s Smokehouse. Cowboy’s Smokehouse Cafe bevindt zich in het centrum van Panguitch.  Dit gezellige café biedt een menu met een selectie van bier en wijn en staat bekend om zijn heerlijke gerookte vleesgerechten en andere stevige maaltijden. Als je in de buurt bent, is het zeker een bezoek waard!

Morgen meer…

Overzicht dag
8

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Vrijdag 19 april 492 km 9540 11/25 Zon/bewolkt Link naar de foto's van dag 8

Dag 7 Donderdag 18 april:  Canyonlands National Park + Dead Horse Point State Park

Vandaag stonden er 1 National Park en 1 State Park op het programma. Het verschil tussen een National Park en een State Park, uitgelegd in een paar regels:

Nationale Parken:
Worden opgericht door het Amerikaans Congres.
Beschermen uitgestrekte, ongerepte gebieden met unieke natuurlijke schoonheid en culturele waarde. Vallen onder de National Park Service (NPS).

Staatsparken:
Beheerd door individuele staatregeringen. Variëren in grootte en doel. Kunnen meer menselijke activiteit toestaan.

Op de weg naar Canyonlands zijn we nog even gestopt aan het Viewpoint Monitor and Merrimac View Area, vanaf dit punt hadden we een zeer mooi uitzicht over enkele butte’s , dit zijn de grote, rode rotsformaties.

Aangekomen in het Canyonlands NP zijn we, naar gewoonte, eerst het Visitor Center Island in the Sky gaan bezoeken. Aan de overkant van het Visitor Center is er ook een zeer mooi en indrukwekkend uitkijkpunt, vanaf dit uitkijkpunt heb je een prachtig zicht op de canyon. 

Het park bestaat uit enkele geweldige viewpoints, de ene heeft nog meer prachtige vergezichten dan de andere, wij bezochten achtereenvolgens:

Shafer Canyon Overlook
Mesa Arch – via een niet al te moeilijke trail kom je aan de zeer mooie boog met zeer mooi uitzicht over de canyon.
Op het einde van de weg hebben we daan ook nog Orange Cliffs Overlook & Grand View bezocht.

Na de middag zijn we het NP uitgereden en het SP ingereden, de ingang van het Dead Horse Point State Park ligt namelijk op de terugweg van het NP naar Moab. Vermits onze America pass enkel toegang biedt tot de Nationale Parken moeten we deze keer wel betalen om het park in te mogen rijden. Het entreegeld bedraagt 20$ / auto, dus dat valt nog wel mee. 

Dead Horse Point State Park is wel wat kleiner dan Canyonlands maar heeft toch ook een eigen Visitor Center waar we natuurlijk een bezoek aan brachten ;-). En ook vanaf dit center vertrekt een korte trail langs de rand van de canyon met wederom prachtige vergezichten…  Helemaal achterin het park bevindt zich het Dead Horse Point Overlook vanwaar je zicht hebt op de bedding van de Colorado River. Bekijk zeker alle foto’s van het bezoek aan deze 2 enorm mooie parken…

Overzicht dag
7

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Donderdag 18 april 233 km 12671 13/28 Zon / licht bewolkt Link naar de foto's van dag 7

Dag 6 ⇒ Woensdag 17 april: Arches National Park

Vermits we niet voor 10u in Arches National Park binnen mogen ( timed entry ) en de ingang van het park maar op 20-tal minuten rijden van het hotel gelegen is kunnen we wat langer blijven slapen en wat langer genieten van het uitgebreide ontbijt van het hotel. 

Omstreeks 9u45 zijn we vertrokken naar het Arches National Park Visitor Center, iets na 10u kwamen we er aan, net voor je aankomt bij het visitor center moet je je reservatie laten zien van de timed entry, betalen voor de toegang tot het park is niet van toepassing voor ons omdat we een geldige ‘America The Beautiful Pass’ bij hebben. Het Visitor Center is niet al te groot maar is zeker wel een aanrader om wat meer te weten komen over de historie van het park, de rangers staan je graag te woord.

Arches National Park is een waar wonderland van rode rotsen en een strakblauwe lucht. Het landschap van rode rotsen in Arches voelt tijdloos, dromerig en zelfs buitenaards aan. Binnen de grenzen van het park zijn meer dan 2.000 natuurlijke stenen bogen gedocumenteerd. Je kunt bogen, torens, pieken en evenwichtsstenen zien vanaf de geasfalteerde wegen in het park. Een van de meest iconische bogen is de Delicate Arch. Dit park biedt niet alleen adembenemende geologie, maar ook prachtige wandelpaden, kampeermogelijkheden en inspirerende zonsondergangen.

Veel valt er verder niet over te zeggen, het is gewoon een ongelooflijk prachtig Nationaal Park, bekijk de foto’s omdat een foto meer zegt dan 1000 woorden…

Overzicht dag
6

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Woensdag 17 april 85 km 19679 20/27 Zon / licht bewolkt Link naar de foto's van dag 6

Dag 5 ⇒ Dinsdag 16 april: van Cortez naar Moab ( Utah )

Omdat het Mesa Verde National Park maar op 11′ rijden is van ons hotel in Cortez kunnen we, vooraleer we vertrekken, rustig gaan ontbijten in het Retro Inn. Ook het ontbijt doet ook een beetje retro aan, het wordt geserveerd in de lobby van het hotel met enkele vintage posters en americana. Ook de tafeltjes en de stoelen doen meteen denken aan de fifties. Na het ontbijt laden we de koffers in, checken uit en gaan op weg naar het NP. 

Als startpunt gaven we het adres in van het Mesa Verde Visitor and Research Center.
Het centrum biedt oriëntatie aan bezoekers en herbergt tevens een ultramoderne onderzoeks- en opslagfaciliteit voor het parkarchief en de museumcollectie van meer dan drie miljoen objecten.
Exposities: De tentoonstellingen in het bezoekerscentrum helpen bezoekers bij het plannen van hun bezoek aan het park en bieden inzicht in de rijkdom van de Ancestral Puebloan-cultuur en het dagelijks leven. U vindt er ook exposities over moderne afstammelingen van de Ancestral Pueblo-mensen, het parkmuseum en de onderzoekscollectie, evenals kunstwerken die het perspectief van moderne kunstenaars op Mesa Verde, de mensen en het landschap weerspiegelen.

Vanaf het Visitor Center zijn we dan begonnen aan onze toch langs de verschillende viewpoints/overlooks waaronder:

Mancos Valley Overlook, Montezuma Valley Overlook , Geologic Overlook, het Far View House waar verschillende opgegraven en gestabiliseerde sites met elkaar verbonden zijn met een wandelpad was jammer genoeg gesloten. Maar geen getreur, er bleven nog genoeg andere viewpoints en sites over:

Pithouse, Navayo Canyon View, Square Tower House waar we via het verharde wandelpad konden kijken naar het Tower House.  Ook het Sun Point Viewpoint en Oak Tree House waren allemaal zeer leuke viewpoints. Via de Mesa Top Ruins kwamen ook nog Cliff Palace tegen.

Cliff Palace is het grootste klifwoningcomplex in Noord-Amerika. Cliff Palace heeft maar liefst 150 kamers en 23 kivas (ondergrondse ruimtes). Het was de thuisbasis van ongeveer 100 mensen. Binnen het park zijn er meer dan 600 klifwoningen, maar 75% daarvan heeft slechts 1-5 kamers, terwijl veel andere enkelvoudige opslagruimten zijn. De Ancestral Pueblo-mensen gebruikten zandsteen, mortel en houten balken voor de constructie van de klifwoningen. Ze vormden elk zandstenen blok met behulp van hardere stenen die ze uit nabijgelegen rivierbeddingen verzamelden. De mortel tussen de blokken bestaat uit een mengsel van lokale grond, water en as. In de mortel zitten kleine stukjes steen, ook wel “chinking” genoemd, die de gaten vulden en de wanden structurele stabiliteit gaven. Cliff Palace wordt verondersteld een sociale en administratieve site te zijn geweest met een hoog ceremonieel gebruik. Het diende mogelijk als ontmoetingsplaats en had speciale betekenis voor de oorspronkelijke bewoners.

Na deze laatste viewpoints gaven we het adres in van ons volgende hotel, hotel La Quinta Inn & Suites in Moab waar we na ongeveer 2u rijden aankwamen, de temperatuur was ondertussen ook al terug gestegen naar 22 graden, een pak warmer dan de 6 graden van ’s ochtends dus. 

Morgen meer…

Overzicht dag
5

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Dinsdag 16 april 301 km 10108 6/22 Zon/licht bewolkt Link naar de foto's van dag 5

Dag 4 ⇒ Maandag 15 april: van Phoenix naar Cortez ( Colorado )

Vandaag stond onze eerste verre verplaatsing op het programma, we rijden immers van Phoenix in Arizona naar Cortez in de staat Colorado met onderweg een bezoek aan het Petrified Forest National Park.

Het Petrified Forest National Park bevindt zich in de provincies Navajo en Apache in het noordoosten van Arizona. Dit park staat bekend om zijn grote hoeveelheid versteend hout en beslaat ongeveer 900 vierkante kilometer. Het omvat zowel semi-woestijnstruiksteppe als sterk geërodeerde en kleurrijke badlands. 

Het park herbergt talloze versteende bomen, vooral van de soort Araucarioxylon arizonicum. Deze versteende bomen hebben opvallende kleuren en zijn meer dan 200 miljoen jaar oud. Ze vormen een surrealistisch landschap in de Painted Desert.

Naast de fossielen uit het Trias-tijdperk, heeft het Petrified Forest National Park ook een levend ecosysteem. Hier leven planten en dieren die zich hebben aangepast aan de veeleisende omgeving van het park.

Bezienswaardigheden: Er zijn verschillende activiteiten te doen in het park, zoals uitkijkpunten, korte wandelpaden, een paleontologisch laboratorium en backcountry-wandelingen. De onderhouden paden zijn gemakkelijk begaanbaar en variëren van 0,3 tot 2,6 mijl, geschikt voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus

We zijn allemaal vroeg wakker waardoor we goed op tijd kunnen vertrekken,voor het ontbijt gaan we eerst nog even naar de 7-Eleven waar we koffie en wat versnaperingen scoren. Het weer is prachtig, het is al bijna 19 graden buiten en de zon is ook weer van de partij. Wel zeer veel wind vandaag. We stellen de GPS in op de Petrified Forest Gift Shop, het zou ongeveer 3u en 20 minuten rijden zijn, we hebben dus wel wat km voor de boeg…

Iets na de middag kwamen we aan bij de Gift Shop, deze stelde echter niet zo heel veel voor waardoor we dan ook snel terug buiten stonden. Tijd om het NP in te rijden, met onze America The Beautiful Pass kunnen we in alle NP van de VS inrijden zonder te betalen wat o zo makkelijk is en goedkoper dan telkens te moeten betalen.  Onze eerste halte van de dag was het Rainbow Forest Museum, hier krijg je wat meer uitleg over het park en is er ook een wandelpad ( Giant Logs Trail )  langs verschillende versteende boomstammen. Zeker een aanrader om eens te doen.

Onze volgende halte was het Crystal Forest Trailhead, dit pad is 1,2km lang en loopt door het landschap van het Petrified Forest, vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over Martha’s Butte. Door de harde windvlagen was het wandelen over het pad een echte uitdaging geworden 🙂 . 

Na Crystal Forest bezochten we ook nog enkele andere viewpoints zoals Jasper Forest, Agate Bridge en kwamen we ook voorbij de mooie Tepees gereden.  We zijn ook nog even gestopt aan het Painted Desert Inn, dit was vroeger een klein hotel/motel maar is nu meer een klein museum geworden, achter het Inn loopt een kort wandelpad naar een punt met een mooi vergezicht over het park. 

Bij het uitrijden van het park zijn we nog even gestopt bij het Visitor Center waar we nog een klein stukje versteend hout kochten, in het park is het immers ten strengste verboden om nog maar het kleinste stukje versteend hout mee te nemen, ergens wel logisch natuurlijk.

Na dit laatste bezoek hebben we onze Waze ingesteld op het het adres van ons hotel in Cortez, waar we na nog eens 3u en 10minuten rijden aankwamen. Omdat het in Cortez 1u later is dan in Phoenix zijn we wel 1u verspeeld waardoor het al 20u was bij aankomst in het hotel ‘Retro Inn at Mesa Verde’. Een echt Retro hotel met een zee van ruimte, deze kamer lijkt eerder een ruim gelijkvloers appartement te zijn. Omdat we nog niet gegeten hadden zijn we broodjes gaan halen bij de Subway, 3 heerlijke Meatballs Marinara broodjes. Zalig…

Morgen meer…

Overzicht dag
4

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Maandag 15 april 789 km 9416 5 (Cortez) /19 Zon + lichte regen in Cortez Link naar de foto's van dag 4

Dag 3 ⇒ Zondag 14 april: rustig dagje in Phoenix

Met het ouder worden wordt de jetlag zeker niet makkelijker om te verteren, en zo komt het dat je om 4u30 in de ochtend klaarwakker in bed ligt. We kunnen dus zeker goed op tijd aan onze eerste volledige dag in de USA ( van deze reis 🙂 ) beginnen. De zon is reeds opgekomen en het is al redelijk warm buiten, zalig! Omdat er bij het eerste hotel hier in Phoenix geen ontbijt wordt geserveerd gaan we ontbijten in de IHOP, deze ligt op wandelafstand van ons hotel, eigenlijk gewoon aan de parking.  IHOP is een van onze favoriete Amerikaanse retaurantketens, voor zij die de keten nog moesten kennen:

IHOP, voorheen bekend als The International House Of Pancakes, is een Amerikaanse restaurantketen gespecialiseerd in ontbijtproducten zoals pannenkoeken, omeletten, wafels en wentelteefjes. Je kunt er ook complete menu’s met nagerechten bestellen. Wat IHOP verder onderscheidt, is de grote keuze aan stroopvarianten. In september 2011 waren er in totaal 1532 IHOP-restaurants verspreid over alle 50 staten van Amerika, Puerto Rico, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Canada, Mexico en Guatemala. Het hoofdkantoor van de keten bevindt zich in Glendale, Californië. Het bedrijf werd in 1958 opgericht door de broers Al en Jerry Lapin. Het eerste restaurant opende zijn deuren op 7 juli 1958 in Toluca Lake, ongeveer 20 km ten noorden van Los Angeles. Van 1979 tot 1982 was IHOP eigendom van de Oostenrijkse Wienerwald Holding. Sinds 2007 is IHOP eigenaar van de restaurantketen Applebee’s. Voor een smakelijk ontbijt of brunch kun je dus zeker terecht bij IHOP! 😊

Vermits het nog maar onze eerste dag is hier en we nog wel wat last hebben van de jetlag doen we het vandaag rustig aan, sowieso zal het tempo van deze reis wel wat lager liggen dan andere jaren omdat reizen met een rolstoel toch ook wel wat aanpassingen vergt. Maar we zijn heel blij dat we hier überhaupt al kunnen zijn wat eigenlijk al een overwinning op zich is. In de voormiddag rijden we naar het South Mountain Park and Preserve waar we het South Mountain Environmental Education Center bezochten. Dit is een klein educatief center met weetjes over het park en de dieren die er in leven.  Vanaf de parking hebben we een korte wandeling gemaakt over het verhard wandelpad.

Na deze korte wandeling zijn we doorgereden naar Dobbin’s Lookout. Dobbins Lookout bevindt zich boven op de South Mountain in Phoenix. Dit adembenemende uitkijkpunt biedt panoramische vergezichten van het omliggende woestijnlandschap, waaronder een indrukwekkend uitzicht op de stad en de pittoreske omgeving. Je kunt Dobbins Lookout bereiken met de auto of via wandelpaden.Dit is een populaire plek voor zowel lokale bewoners als toeristen die op zoek zijn naar prachtige zonsopgang- en zonsondergangsweergaven, heldere vergezichten van de Valley of the Sun, en een kans om de natuurlijke schoonheid van de Sonoraanse woestijn te waarderen. We hebben genoten van het bezoek aan Dobbins Lookout, dit is een geweldige plaats om te genieten van het adembenemende landschap van Phoenix! 

Het is heerlijk vertoeven in het zonnetje, de temperatuur loopt op tot boven de 30 graden. In de namiddag bezoeken we ng de Phoenix Premium Outlets, hier kuieren we door de winkels en doen we voornamelijk aan window shopping, heerlijk…

Morgen staat onze eerste verre verplaatsing op het programma, we rijden dan van Phoenix naar Cortez in de staat Colorado. De temperatuur neemt hier een duik want de voorspelde maximum temperatuur in Cortez is 10 graden Celsius. Later meer…

Overzicht dag
3

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zondag 14 april 161 km 9291 24/33 Zon Link naar de foto's van dag 3

 

Dag 2 ⇒ Zaterdag 13 april: de heenreis deel 2

Vandaag zijn we vroeg uit de veren, we willen immers goed op tijd in de luchthaven zijn.  Wanneer we uitgecheckt zijn laden we al onze koffers in de auto en vertrekken naar P1, dit is de dichtsbijzijnde parking aan de terminals. Voor het inchecken van de vluchten zijn we nog iets te vroeg, maar na ongeveer een half uur wachten zijn we toch aan de beurt. De koffers worden in een keer doorgelabeld naar Phoenix, handig,  hetzelfde voor de rolstoel. Omdat Karin momenteel mindervalide is en we dit ook zo hebben doorgegeven moeten we niet gaan aanschuiven bij de security screening. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel, het wordt zelfs zo geregeld dat er iemand met ons meegaat tot aan het vliegtuig en onderweg krijgen we overal voorrang. Geen stress over te laat komen bij de gate dus. Omdat we met een hoop medisch materiaal reizen hebben we wel de documenten die we meekregen van het ziekenhuis moeten laten zien, Karin heeft niet door de scanner moeten gaan maar werd wel grondig gefouilleerd. 

Iets later dan voorzien, omstreeks 10u40 vertrok het vliegtuig richting London Heathrow waar we rond 12u15 plaatselijke tijd zijn aangekomen. Op vraag van de crew zijn we als laatste uitgestapt zodat we rustig naar de rolstoel konden stappen, het was onze eigen rolstoel die op ons stond te wachten, raar, want ze hadden in Keulen gezegd dat onze eigen rolstoel zou doorgelabeld worden naar Phoenix. Wederom bracht iemand van de airport ons naar de juiste vertrekhal zodat we ook hier niet veel tijd mee verspeelden. En ook hier bij security moest Karin niet door de scanner maar werd ze weer gefouilleerd en werd ook de rolstoel goed nagekeken en geswiped op drugsresten. Al bij al heeft de stoma en de poortkatheter dus niet voor problemen gezorgd. Omdat we goed op tijd waren en de gate voor onze volgende vlucht nog niet bekend was hebben we in de grote verrekhal nog iets gekocht om te eten en te drinken. Het stomazakje konden we vervangen in het invalidentoilet wat zeker groot genoeg was.

Aangekomen bij het vliegtuig gaven we onze rolstoel weer af, die zou dan klaarstaan op de luchthaven van Phoenix. De vlucht naar Phoenix had ook een 20-tal minuten vertraging en zou ongeveer 10u20′ duren. Eens aangekomen in Phoenix stond men ons al op te wachten met een rolstoel, maar niet onze rolstoel! Die zou via de bagageband komen zei een van de verantwoordelijken. Met ongeveer een 6 – tal rolstoelgebruikers zijn we dan samen door de immgratiedienst en de douane kunnen gaan waar we dus ook overal voorrang hebben gekregen. We lagen dus wel wat voor op schema. Het was nu wachten op de bagage en de rolstoel, en we bleven maar wachten, niet op de bagage, die hadden we redelijk snel, maar van de rolstoel was geen spoor te bekennen. Wanneer de bagageband gestopt werd zijn we dan maar naar de verantwoordelijke van British Airways gegaan die onmddellijk begon rond te bellen. Na ongeveer een 15-tal minuten wachten kwam er dan toch een bagageafhandelaar de rolstoel brengen, dat was even stressen…

De PHX Sky Train bracht ons vervolgens naar het Car Rental Center, waar het bij alle autoverhuurder redelijk rustig was, behalve bij Alamo dus waar wij een auto van gehuurd hebben. De rij ging wel goed vooruit en na het zetten van enkele initialen zijn we de auto gaan ophalen, de keuze was niet zo groot vermits we voor een upgrade gekozen hebben zodat we zeker genoeg kofferruimte hadden voor de rolstoel en al onze bagage. Het is uiteindelijk een witte Hyundai Palisade geworden, een redelijk grote tank met 7 zitplaatsen en alles elektrisch, zelfs de derde zitrij kan je elektrisch bedienen. Op de teller 9241 mijl, dus ook nog zo goed als nieuw.

De auto heeft ook Apple Carplay waardoor we met onze gsm eenvoudig Waze kunnen gebruiken. Na het ingeven van het adres van ons eerste hotel hier in Phoenix zijn we eindelijk kunnen vertrekken. Bij het uitrijden van de parking van Alamo waren we nog wel getuige van een klein accidentje, 2 wagens voor ons was er een ouder persoon die de D en de R van de automatic verwisseld had en bij het uitrijden van de parking gewoon full speed naar achter reed waar dan de auto voor ons al klaar stond om te vertrekken… Na dit korte oponthoud waren we omstreeks 9pm in ons hotel waar we na het uitpakken van de koffers zijn Bryan en ikzelf nog snel naar de Walmart gereden voor de eerste boodschappen, wat drinken en snacks.

E zo kwam aan deze toch wel lange en vermoeiende dag een einde. Later meer…

 

Overzicht dag
2

Km
gereden
Stappen Temp.
Min/Max °C
Weer Foto’s
Zaterdag 13 april 34 km 9987 25/31 Zon Link naar de foto's van dag 2

Dag 1 ⇒ Vrijdag  2 april:  de heenreis deel 1

Het heeft er lange tijd naar uitgezien dat deze reis niet kon doorgaan door de mokerslag die we eind vorig jaar te verwerken kregen, maar zie, door de vastberadenheid en de sterkte van mijn aller aller liefste echtgenote Karin , en de perfecte planning en ondersteuning van het oncologisch team van het ziekenhuis van Lier zijn we er toch in geslaagd om onze koffers te pakken en alsnog deze reis aan te vatten…

Het was nog een redelijk hectische dag vandaag, er stond nog wel wat op de planning om te doen. Er moesten nog inkopen gedaan worden voor de thuisblijvers, een deel van de koffers moest nog ingeladen worden, oogzalf voor een van onze hondjes moest nog opgehaald worden bij de dierenarts, etc…

De deadline van 18u hebben we niet gehaald, maar omstreeks 18u20 zijn we dan toch riching Keulen vertrokken. Het was heel rustig op de baan, we hebben nergens in de file gestaan. De verwachte aankomsttijd was 20u21 volgens de GPS maar omdat we op het einde, net voor je de luchthaven binnenkomt een afslag hebben gemist hebben we er 7′ langer over gedaan.

Het inchecken in het luchthavehotel Leonardo hotel verliep vlotjes, de kamer is zeer ruim en zeer mooi ingericht. Top!

Morgen volgt het vervolg van de heenreis met 2 vluchten op het programma. Later meer dus…

Link naar de foto’s van dag 1:

Link naar de foto's van dag 1

 

 

Jaar 2024
Periode Van vrijdag 12 april tot en met zondag 28 april.
Touroperator Alles zelf geboekt via Expedia.nl
Airline
British Airways
Vlucht heen 13 apr: Keulen(CGN) → London Heathrow (LHR) → Phoenix (PHX)
Vlucht terug 27 apr: Phoenix (PHX)  → London Heathrow (LHR)
28 apr: London Heathrow (LHR) → Keulen (CGN)
Autoverhuur Auto Europe  ( Alamo )
Planning van de reis
Dag 1 vr 12-04

De heenreis:

Antwerpen ⇒ Keulen

18u00: vertrek naar Keulen waar we 1 nacht verblijven in het Leonardo Hotel, dit is een hotel aan de luchthaven.

20u15: Aankomst aan ons eerste hotel:

Hotel 1:
Leonardo Hotel Köln Bonn Airport
Adres: Waldstr. 255, Cologne, NW, 51147 ,Duitsland.

Leonardo Hotel Köln Bonn Airport

Leonardo Hotel Köln Bonn Airport

Dag 2 za 13-04

Keulen ⇒ Londen ⇒ Phoenix

06:00u: Tijd om op te staan en ons klaar te maken voor het vervolg van de heenreis.

07:00u:  Uitchecken en vertrek naar P1, rijtijd is 4′.

07:30u: Inchecken voor de eerste vlucht.

10:20u: Vertrek van onze eerste vlucht naar Londen Heathrow met British Airways.
Vluchtnummer:  BA0931. Vertrek vanaf Terminal 2.  Vliegtuigtype: Airbus A321 Neo
Vluchtduur: 1u35’.

10:55u: plaatselijke tijd: aankomst in Heathrow ( London ), in Terminal 5.

14:50u: Vertrek van onze 2de vlucht naar Phoenix ( PHX ) met British Airways.
Vluchtnummer:  BA0289. Vertrek vanaf Terminal 3. Vliegtuigtype: Airbus A350 jet.
              Vluchtduur: 10u45’.

05:35pm: Aankomst plaatselijke tijd in Phoenix, Sky Harbor International Airport, Terminal 4.

06:00pm: Door de immigratiedienst, ophalen koffers en nadien nog door de douane.

07:00pm: Ophalen huurwagen bij Alamo. 

08:00pm: Vertrek naar het eerste hotel in the USA.
Rijtijd vanaf PHX Airport naar hotel 2 is ongeveer 16’.       

08:15pm: Aankomst in het hotel:

Travelers Inn Phoenix

Travelers Inn Phoenix

Hotel 2:
Travelers Inn 
Adres: 5102 W. Latham St., Phoenix, AZ, 85043.
Avondplanning:

 • de eerste boodschappen doen in de dichtstbijzijnde Walmart, Adres: 2020 N 75th Ave, Phoenix, AZ 85035. Open van 6am-11pm.
Dag 3 zo 14-04

Phoenix

Ochtendplanning:

South Mountain Park and Preserve waar we eerst een kijkje gaan nemen in het South Mountain Environmental Education Center.

Vanaf de parking van het center loopt er  ook een verhard wandelpad, dat tevens  toegankelijk is voor rolstoelen, deze loop heet de Phoenix South Mountain Loop.

Namiddagplanning:

Na deze korte wandeling rijden we naar het viewpoint Dobbins Lookout .

Eerste verkenning van de Phoenix Premium Outlets…

Avondplanning:

Dinner @ ? 
Rustig avondje ter plaatse in te plannen ( jetlag zal ook wel meespelen hier ).

Dag 4 ma 15-04

Phoenix ⇒ Cortez ( Colorado )

Ochtendplanning:

We proberen op tijd te vertrekken richting het Petrified Forest NP. Vooraleer we het Forest inrijden kunnen we mss nog eerst even stoppen aan de Petrified Forest Gift Shop.

Namiddagplanning:

Rainbow Forest Museum waar ook een rolstoel vriendelijk wandelpad vertrekt en aankomt, namelijk de Giant Logs Trail. Dit is maar 700m lang maar biedt een prachtig zicht op de versteende houtstammen/bossen.

Onze volgende halte ligt iets verderop, en dat is de parking van het Crystal Forest Trailhead. Dit pad is 1,2km lang is ook verhard zodat je er met de rolstoel kan doorlopen. Vanaf de parking heb je ook een mooi uitzicht op Martha’s Butte.

Het zal een beetje van de tijd afhangen, maar we kunnen desnoods nog even stoppen aan:
Jasper Forest
Agate Bridge

Als laatste halte kunnen we nog even naar het Kachina Point gaan kijken, hiervoor kunnen we parkeren aan het Painted Deset Inn, vandaar loopt er een verhard pad naar het viewpoint. Dit is maar ongeveer 150m lang!

Avondplanning:

Aankomst in ons 3de hotel:

Hotel 3:
Retro Inn at Mesa Verde
Adres: 2040 East Main Street, Cortez, CO, 81321.

Retro Inn at Mesa Verde

Retro Inn at Mesa Verde

Dag 5 di 16-04

Cortez ⇒ Moab ( Utah )

Ochtendplanning:

Vertrek naar Moab met onderweg een bezoek aan het Mesa Verde NP:

 • Mesa Verde Visitor and Research Center
 • Mancos Valley Overlook
 • Montezuma Valley Overlook
 • Geologic Overlook
 • Stop aan het Far View House

Namiddagplanning:

We vervolgen onze weg,dieper het park in en volgen de Mesa Top Loop dewelke volgende stops heeft:

 • Pithouse
 • Navayo Canyon View
 • Sqaure Tower House
 • Pithouses and Villages
 • Sun Point View
 • Oak Tree House

Avondplanning:

Aankomst aan ons volgende hotel:

Hotel 4:
La Quinta Inn & Suites by Wyndham Moab
Adres: 815 S Main St, Moab, UT, 84532.

La Quinta Inn & Suites by Wyndham Moab

La Quinta Inn & Suites by Wyndham Moab

Dag 6 wo 17-04

Moab

Dag in Arches NP

Ochtendplanning:

 • Arches NP Visitor Center
 • Via de Devil’s Garden Trailhead kunnen we naar Tunnel Arch & Pine Tree Arch stappen.
 • Landscape Arch, Navajo Arch, Wall Arch, White Fin Arch 

Namiddagplanning:

 • Amphitheater, van hieruit heb je een goed zicht op de Skyline Arch.
 • Sand Dune Arch 
 • Fiery Furnace Viewpoint
 • Lower Delicate Arch Viewpoint
 • Balanced Rock

Verder door komen we voorbij The Phallus Pillar, The Great Wall, Tower of Babel, en kunnen we ook even halt houden aan het Courthouse Towers Viewpoint And Trailhead.

 • La Sal Mountains Viewpoint

Avondplanning:

Vanavond eten we in de Moab Diner.

Dag 7 do 18-04

Moab

Vandaag staan er 1 Nationaal Park en 1 State Park op het programma, starten doen we in het Canyonlands NP.

Ochtendplanning:

Op weg naar het Canyonlands NP kunnen we nog even stoppen aan het viewpoint Monitor and Merrimac View Area, vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de Butte’s ( grote rode rotsformaties ).

Stops aan:

 • Island in the Sky Visitor Center
 • Shafer Canyon Overlook Trailhead
 • Mesa Arch
 • Candlestick Tower Overlook

Namiddagplanning:

Het zal al na de middag zijn wanneer we aankomen bij het Dead Horse Point State Park.

De must do hier ligt op het einde van de weg, en heet DeadHorse Point, vanaf de parking ligt er een verhard rolstoel toegankelijk pad naar de overlook wat prachtig is.

Na genoten te hebben van het uitzicht hier, rijden we terug richting de ingang van het park maar onderweg parkeren we de wagen nog op de Basin Overlook Parking vanwaar een verhard pad naar de Colorado River Overlook loopt wat dus ook met de rolstoel heel goed te doen  is.

Avondplanning:

Avond ter plaatse in te plannen, waarschijnlijk uitrusten van deze vermoeiende dag 😉

Dag 8 vr 19-04

Moab ⇒ Panguitch ( Utah )

Ochtendplanning:

Vandaag rijden we van Moab naar Panguitch maar onderweg hiernaartoe doorkruisen we het Capitol Reef National Park, met als eerste stop het Capital Reef National Park Visitor.

Juist voor we het visitor center bereiken ( op de Utah State Route 24 ) kunnen we nog even stoppen aan de Petroglyphs Panels.

Via de Scenic Drive rijden we naar onze 2de stop en houden we halt aan de Fruita Campground, waar ook het Gifford House & Museum Store staat en de bekende Fruita Barn vanwaar je een heel mooi uitzicht hebt over de rotsformaties:

Namiddagplanning:

We rijden verder door over de Scenic Drive tot we aan Capitol Gorge Road Picnic Shelter komen, vanaf hier loopt de Scenic Drive over in de Capitol Gorge Rd, deze volgen we tot het einde waar een public parking is en toiletten zijn. We kunnen een korte hike doen over de  Capitol Gorge Trailhead tot aan Pioneer Register, hier zijn tal van berichten terug te vinden uit de 1800’s:

Na deze korte hike rijden we terug naar het begin van de Scenic Drive en rijden we door naar ons 5de hotel:

Avondplanning:

Hotel 5:
Quality Inn Bryce Canyon
Adres: 3800 South Highway 89, Panguitch, UT, 84759.

Quality Inn Bryce Canyon

Quality Inn Bryce Canyon

Dag 9 za 20-04

Panguitch ⇒ Las Vegas ( Nevada )

Ochtendplanning:

Vandaag rijden we naar Las Vegas, dit is een 3,5u rijden vanaf het hotel in Panguitch, maar onderweg hebben we nog een aantal stops ingepland. Onze eerste stop is het
Kolob Canyons  Visitor Center.

Vanaf het Visitor Center loopt de E Kolob Canyon Rd door naar een zeer mooi viewpoint, het Kolob View Point. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de bergen van het Zion National Park.

Namiddagplanning:

Een half uurtje verder door kunnen we een bezoekje brengen aan het Pioneer Park, hier kan je met de wagen doorrijden en genieten van de uitzichten op de rode rotsen.

De Botanische tuin, Red Hills Desert Garden zou hier ook de moeite zijn.

Avondplanning:

Aankomst aan het hotel:

Hotel 6:
The Mirage Hotel & Casino
Adres: 3400 Las Vegas Blvd S, Las Vegas, NV, 89109.

The Mirage Hotel & Casino

The Mirage Hotel & Casino

Wandeling over The Strip…

Dag 10 zo 21-04

Las Vegas 

Ochtendplanning:

In de voormiddag kunnen we eerst gaan ontbijten bij de Denny’s, deze is aan de overkant van de straat, op ongeveer 4’ wandelen.

Na het ontbijt kunnen we over The Strip naar The Park wandelen ‘One of the newest additions to Sin City, this $100 million urban oasis between the New York-New York and Park MGM (the soon-to-be-renamed Monte Carlo) hotels stretches from Las Vegas Boulevard back to T-Mobile Arena’.

We kunnen best aan de kant blijven van ons hotel The Mirage zo kunnen we onderweg even naar de Bellagio Conservatory & Botanical Gardens gaan kijken, dit is een prachtige botanische tuin.

Namiddagplanning:

Aan de overkant van The Park is de M&M Store & de Coca Cola store.

Bezoek aan het Flamingo hotel met de Flamingo Wildlife Habitat, hier leven flamingo’s en is er een vijver met koi vissen en andere dieren. 

Iets voorbij de Flamingo ligt het hotel ‘The Venetian Las Vegas’ , net zoals het Planet Hollywood Hotel waar er een hele winkelstraat is…

Avondplanning:

Avond ter plaatse in te plannen… The Sphere?

Dag 11 ma 22-04

Las Vegas 

Ochtendplanning:

Na het ontbijt rijden we naar het Valley Of Fire State Park, een van de mooiste parken rond Las Vegas waar we reeds eerder geweest zijn maar omdat het zo indrukwekkend was willen we het toch nog eens een keer gaan bezoeken, er loopt een hoofdweg door het park met tal van stopplaatsen waar we even kunnen genieten van de mooie uitzichten.

Als startpunt geven we het adres in van het Valley of Fire Visitor Center.

Vanaf het Visitor Center loopt de weg door het park met op het einde een kleine loop met genoeg parkeerplaatsen en toiletten, vanaf hier loopt de The White Domes Trail naar het Seiser’s Arch Viewpoint, dat is ongeveer 1,2 mijl round trip.

Namiddagplanning:

Er zijn genoeg stopplaatsen in het park, maar we kiezen er maar enkele uit vermits we wel op tijd terug in Vegas willen zijn zodat we ons nog wat kunnen gaan opfrissen in het hotel om nadien goed op tijd in de North Premium Outlets te zijn.

Avondplanning:

Outlets & dinner…

Dag 12 di 23-04

Las Vegas ⇒ Sedona ( Arizona )

Ochtendplanning:

Vandaag staat onze laatste verre verplaatsing op het programma, als eerste tussenstop hebben we het Clark County Museum ingepland, maar voor we naar het museum rijden gaan we eerst een ontbijtje ophalen bij 7-Eleven.

Clark County Museum.

Nog voor de middag rijden we verder richting Sedona, maar onderweg hebben we nog een paar kleine stops ingepland op de Route 66…

Namiddagplanning:

Hackberry General Store 

Seligman op Route 66:
Volgende stops liggen allemaal dicht bij elkaar en zijn op ongeveer 1u rijden vanaf de Hackberry General Store:

 • Worlds Largest Route 66 Sign, adres: 22925 W Old Hwy, Seligman, AZ 86337.
 • Historic Seligman Sundries, Previously Teds Famous Malts
       Adres: 22405 AZ-66 Scenic, Seligman, AZ 86337.
 • Route 66 Souvenirs / Copper Cart – adres: 22445 W Old Hwy, Seligman, AZ 86337.
 • Route 66 Gifts – adres: 22310 AZ-66 Scenic, Seligman, AZ 86337.
 • Angel & Vilma Delgadillo’s Original Route 66 Gift Shop
       Adres: 22265 Historic Rte 66, Seligman, AZ 86337.
 • Delgadillo’s Snow Cap, adres: 301 AZ-66, Seligman, AZ 86337.

Als laatste stop voor we naar ons hotel in Sedona rijden plannen we Pete’s Route 66 Gas Station Museum in. Dit is een klein museum in downtown Williams met gratis inkom.

Avondplanning:

Aankomst aan ons voorlaatste hotel:

Hotel 7:
Best Western Plus Arroyo Roble Hotel & Creekside Villas
Adres: 400 North State Route 89A, Sedona, AZ, 86336.

Best Western Plus Arroyo Roble Hotel & Creekside Villas

Best Western Plus Arroyo Roble Hotel & Creekside Villas

Dag 13 wo 24-04

Sedona ⇒ Phoenix

Ochtendplanning:

We hebben tot 11u de tijd om lekker te genieten van het ontbijt en het uitzicht, iets voor 11u moeten we uitchecken en kunnen we op weg naar ons 8ste en laatste hotel en dat ligt terug in Phoenix.

Namiddagplanning:

Onderweg naar Phoenix zijn er nog enkele mooie uitzichtpunten, zo kunnen we onder meer
even stoppen bij het:
            Yavapai Vista Point
            en het iets verderop gelegen Courthouse Vista

Na ongeveer een uurtje rijden kunnen we even rusten aan het Sunset Point Rest Area. Vanaf dit punt heb je een heel mooi uitzicht over de omringende bergen..

Avondplanning:

Aankomst aan ons laatste hotel van deze reis:

Hotel 8:
Comfort Inn Fountain Hills – Scottsdale
Adres: 17105 E Shea Blvd, Fountain Hills, AZ, 85268.

Comfort Inn Fountain Hills - Scottsdale

Comfort Inn Fountain Hills – Scottsdale

Dag 14 do 25-04

Phoenix

Ochtendplanning:

Na het ontbijt rijden we naar de Theodore Roosevelt Dam, deze dam doet een beetje denken ande Hoover dam maar dan een beetje kleiner. 

Onderweg naar de Dam komen we voorbij een Dollar General.  Hier kunnen we rustig eens een kijkje gaan nemen. 

Vanaf de Dollar General is het nog ongeveer 20’ rijden tot aan de Dam. Er zijn een paar viewpoints aan de Dam, de eerste is het Inspiration Point Interpretive Overlook, dit is aan de voorkant van de Dam, iets verderop komen we achter de Dam terecht, hier kunnen we stoppen aan het Theodore Roosevelt Dam Overlook punt.

Namiddagplanning:

Na even genoten te hebben van het uitzicht kunnen we nog een stukje verder door rijden naar het Roosevelt Lake Visitors Center, hier kan je tot aan het Thedore Roosevelt Lake stappen met een mooi uitzicht over de omringende bergen.

Via dezelfde weg rijden we dan terug richting Phoenix, waar we nog eens een bezoek kunnen brengen aan een van de Outlets of een Walmart Super Center waar we dan eens rustig kunnen doorwandelen met de rolstoel…

Avondplanning:

Ter plaatse in te plannen.

Dag 15 vr 26-04

Phoenix

Ochtendplanning:

Deze voormiddag bezoeken we de Arizona Boardwalk.

De boardwalk huisvest verschillende attracties, in de voormiddag kunnen we naar
            Butterfly Wonderland 
            Ripley’s Believe It or Not!  5pm

Namiddagplanning:

Kort na de middag kunnen we dan ook nog even naar het Ody Sea Aquarium gaan, dit is een van de grootste aquaria van het Zuidwesten van de US. Open 7/7 van 9am-7pm.

Voor de rest van de  dag kunnen we misschien nog eens langs de typisch Amerikaanse winkels / ketens rijden.
            Walmart Super Center 
            Niet ver van deze Walmart is een Texas Roadhouse 

Avondplanning:

Ter plaatse in te plannen.

Dag 16 za 27-04

Phoenix ⇒ London Heathrow

Vermits het onze laatste dag is en we een lange terugreis voor de boeg hebben proberen we vandaag toch wat langer te slapen.

Ochtendplanning:

Nog 1 attractie staat er op het programma voor deze reis en dat is het Hall of Flame Fire Museum, dit is een klein museum over de historie van de brandweer.

Namiddagplanning:

Kort na de middag gaan we voor de laatste keer deze reis eten in een van onze favoriete Amerikaanse ketens, de IHOP.

03:30pm: tijd om te vertrekken richting het Phoenix Airport Rental Car Center.

07:35pm: Vertrek van onze eerste vlucht naar Londen Heathrow met British Airways.
Vluchtnummer: BA0288. Vertrek vanaf terminal 4.
Vliegtuigtype: Airbus A350 jet.
Vluchtduur: 10u.

Dag 17 zo 28-04

London ⇒ Keulen ⇒ Antwerpen

13:35u: plaatselijke tijd, aankomst in Londen Heathrow, terminal 3.

18:40u: Vertrek van onze laatste vlucht naar Keulen met British Airways.
Vluchtnummer: BA0932. Vertrek vanaf terminal 5.
Vliegtuigtype Airbus A320 jet.
Vluchtduur: 1u30’.

21:10u: Aankomst plaatselijke tijd in Keulen, aan terminal 2.

21:30u: Ophalen koffers en te voet naar P3 waar we onze wagen terug ophalen.

22:00u: Uitrijden parking P1 met de QR code op het reserveringsbewijs en vertrek naar Antwerpen.

 

 

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties