USAfun.be

Florida 2018

Jaar 2018
Periode Van zon 11 november tot maa 19 november.
Touroperator Tui + zelf hotels geboekt.
Airline Tui Fly
Vlucht heen Amsterdam – Orlando Sanford (SFB)
Vlucht terug Miami – Amsterdam
Autoverhuur Alamo


Kort verslag van deze reis
Dag 1 zo 11/11

Heenreis: Kessel – Amsterdam – Orlando.
Omstreeks 7u vertrekken we richting Amsterdam waar we een parkeerplaats gereserveerd hebben op de Tui parking dicht tegen de luchthaven.
Om 9u parkeren we de wagen, iets later stappen we op de transferbus van de Quick/Tui parking die ons naar de vertrekhal brengt.
Om kwart voor tien checken we onze ruimbagage in en begeven we ons naar de gate.

12u10: Vertrek van de rechtstreekse vlucht naar Orlando Sanford(SFB) met TUI fly, vluchtnr: OR 317, vliegtuigtype Boeing 787 Dreamliner, vluchtduur: 10u30’.

16u40:
plaatselijke tijd komen we aan in Sanford, omdat de reizigers die doorreizen naar Miami voorrang hebben moeten we achteraan in de rij aanschuiven bij de immigratiedienst.
Na ongeveer 1,5u kunnen we eindelijk onze huurwagen afhalen, bij Alamo, hier worden we binnen de 10′ verder geholpen zodat we wat van onze verloren tijd kunnen inhalen. We upgraden onze Full-size car naar een SUV 🙂 en in no time kunnen we op weg naar ons eerste hotel:

Hotel 1:

Quality Inn & Suites Kissimmee by The Lake
7785 W. US 192, Kissimmee FL 34747

Na een uurtje rijden kunnen we hier inchecken en ons even opfrissen. Om de hoek is een Walmart Supercenter waar we nog even naartoe rijden zodat we alvast drank en snacks kunnen inkopen om de eerste dagen rond te komen.

Wanneer we naar de uitgang stappen zien we dat er ook een Wayback Burgers is, hier eten we nog snel een portie Bacon Cheese Fries op, dat smaakt altijd…

Hierna rijden we terug naar ons hotel, het was een lange dag zoals alle heenreizen naar de States zijn, maar home sweet home :-).

Dag 2 ma 12/11

We starten onze dag met een ontbijt in het hotel. Meestal stelt een gratis continentaal ontbijt niet veel voor maar in dit hotel valt het ontbijt reuze goed mee. Er is keuze in overvloed, koud en warm. 

Na het ontbijt maken we een wandeling langs de US192, het belooft een mooie dag te worden, de zon laat zich zien en de temperatuur loopt al aardig op.

Wanneer we terug in ons hotel zijn frissen we ons nog even op, hierna is het tijd voor het afwerken van onze ochtend en namiddagplanning, deze start in Orlando Downtown:


Ochtendplanning:

 • Lake Eola in Orlando Downtown
   met leuk wandelpad aan en zicht op de skyline
  van Orlando.
 • Thornton Park gebied met het fleurige Grafitti
  Junktion Thornton Park restaurant/café.
  Aan de overkant is er een 7-Eleven waar we ook even binnengaan voor wat snacks en koffie. 
 • Lake Killarney Orlando, mooi uitzicht vanaf de Shakeshack.
 • Winter Park ( stadje )
  Downtown Winter Park Station met een oud spoorwegstation.

Namiddagplanning:

 • Winter Park Scenic Boat tour, wanneer we hier toekomen regent het echter en zou de volgende tour pas over 2u vertrekken, zo lang wachten willen we niet en we besluiten dan maar om deze boot tour te skippen.
 • We besluiten om terug naar Kissimmee te rijden waar we eerst een bezoek brengen aan de Premium Outlets op International Drive. Vermits we nog wat op de planning hebben staan blijven we niet te lang hangen in het shopping center en bezoeken we enkel de stores waar we denken een slag te kunnen slaan ;-).

Avondplanning:

 •  Het is ondertussen volledig opgeklaard en we genieten terug van de Florida Sun. Onze volgende halte van de dag is ICON Park, het vroegere I360. Hier gaan we eerst in The Wheel, het reuzenrad is 122m hoog en biedt een mooi panoramisch uitzicht over Orlando. 
 • Dinner @ Outback Steakhouse waar we samen een hele blooming onion verorberen :-).
 • Na het avondeten genieten we nog van een wandeling door het ICON Park, bij valavond keren we terug naar het hotel waar we ons even opfrissen om vervolgens af te sluiten met nog een avondwandeling waarbij we de buurt van het hotel verkennen.
Dag 3 di 13/11  
Dag 4 wo 14/11  
Dag 5 do 15/11  
Dag 6 vr 16/11  
Dag 7 za 17/11  
Dag 8 zo 18/11  
Dag 9 ma 19/11  

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op