USAfun.be

USA West 2018 Dag 12 (Woe 11 April ): Los Angeles

De hitte van gisteren is verdwenen maar het is nog behoorlijk warm buiten, de zon schijnt reeds wanneer we de gordijnen om 7u30 open doen. Na het douchen gaan we voor de eerste keer in dit hotel ontbijten, het ontbijt valt goed mee, je hebt redelijk veel keuze, je kan zelf wafels bakken, er is fruit, yoghurt, toast, gebakjes, …  Na nog een tas koffie te hebben gedronken gaan we op weg naar Mulholland Drive.

Met de auto cruisen we dor de Hollywood Hills en stoppen onder andere bij het Jerome C Daniel Overlook, Runyon Canyon Park en het Universal City Overlook  om te genieten van de mooie uitzichten.  Onderweg nemen we ook geregeld foto’s van de enorme huizen tegen die tegen en op de hills gebouwd werden. We gaan ook even kijken naar een hondenweide waar de Rich & the Famous hun troeteldieren kunnen uitlaten. We dachten even Cesar Millan gezien te hebben maar dat was dan toch niet het geval.

Nadat we de hills zijn uitgereden willen we graag naar de achterkant van het Hollywood Sign wandelen, langs een zelf uitgestippelde route, maar de gate naar deze route blijkt afgesloten te zijn. Op de GSM zoeken we een alternatieve route en deze bevindt zich ongeveer op 10 minuten rijden, de route start vanaf de Wonderview Drive. Langs de Wonderview trail kunnen we naar het Sign maar het is een steil en oneven pad naar boven, we worden onderweg gewaarschuwd door andere wandelaars dat er op het pad een groot nest met bijen zit. Ze raden aan om niet verder te gaan omdat er reeds een wandelaar gestoken werd. We besluiten daarom maar een deel van de route af te leggen. Ondanks dat we maar ongeveer tot in de helft geraakt zijn hebben we toch nog een zeer mooi zicht op LA gehad.

Bij terugkomst aan de wagen stellen we op de GPS het adres van het shopping complex The Grove Mall in, dit is maar ongeveer 20 minuten rijden. The Grove is een super de luxe  shopping center met niet al te veel winkels, maar wel zeer mooi ingericht, het is eigenlijk een omgebouwde straat waar zelfs een trammetje doorrijdt. Kopen doen we hier niet, enkel window shoppen dus ;-).

Nog meer window shoppen gaan we doen in Beverly Hills waar we tevens een route hebben uitgestippeld, we parkeren de auto aan het Beverly Hills Park waar we voor 3$ 2 uur kunnen parkeren. We wandelen eerst langs het beroemde restaurant Nate’n Al, nadien gaan we verder door naar Rodeo Drive waar we getuige zijn van een opname van een of andere reality show, geen idee wie ze zijn, maar wel leuk om eens mee te maken. Ook de gouden Rolls Royce terkt opnieuw onze aandacht. Via Rodeo Drive stappen we terug richting het Beverly Hills Park waar we linksaf slaan om nog eerst naar het huis uit de film Clueless te stappen, dat huis heet het Spandena House en is zeer leuk om eens te gaan bekijken.

Na enkele foto’s genomen te hebben van het Spandena House zijn we terug naar de wagen gegaan om koers te zetten naar onze laatste halte van de dag, Grey Stone Mansion, deze mansion werd al in tal van films gebruikt. Na ongeveer 10 minuten rijden komen we aan bij de Mansion, in de Mansion zelf mogen we niet binnen, enkel de tuinen er rond zijn toegankelijk voor het publiek, maar dit is ook wel al de moeite om eens te gaan bezichtigen.

Van al dat gewandel hebben we natuurlijk wel honger gekregen, Bryan mag kiezen waar we gaan eten, en die kiest voor de Olive Garden waar we de avond met een gezellig etentje afsluiten. Het was wederom een zeer mooie en leuke dag hier in de US of A. Tot morgen!

Afgelegde km met de auto: 82
Het weer: Licht bewolkt, meestal zon, temp: 21°-32°C
Aantal stappen: 16563
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties