USAfun.be

USA West 2018 Dag 5 ( Woe 3 April ): Morro Bay

Het is weer vroeg dag vandaag, er staat niet al te veel op de planning, maar uitslapen? Neen daar doen we niet aan mee ;-). Na ons eerst gedoucht te hebben gaan we naar de ontbijtzaal voor het warm ontbijtbuffet. Althans, dat was het idee, want van een echt warm ontbijtbuffet kon je niet spreken hier, het enige warm waren de pannenkoeken en de koffie/thee. Door het vorige hotel ligt de lat nu wel heel hoog voor wat betreft het ontbijt. We zijn waarschijnlijk te hard verwend geweest daar. Omdat Bryan eigenlijk niets lustte van het ontbijt zijn we in een nabijgelegen bakery, de ‘Sun-N-Buns Bakery & Espresso Bar’, een warme croissant gaan eten. Na het ontbijt hebben we nog even de omgeving verkend om nadien terug te keren naar het hotel waar we de auto zijn gaan ophalen.

Met de auto rijden we naar Morro Rock Beach, een lange rit van welgeteld 3 minuten ;-). Waarom we voor deze korte afstand de auto nemen is redelijk voor de hand liggend,  we willen nadien  immers in een keer doorrijden naar het Morro Bay State Park en da’s toch iets lastiger om te voet naartoe te gaan. Maar eerst dus het bezoek aan Morro Rock Beach waar de Morro Rock het baken is. De rots is ongeveer 175 meter hoog en zou 23 miljoen jaar geleden gevormd zijn door vulkaanactiviteit. Rond en op de rots is er heel wat fauna en flora te bestuderen. Wanneer wij er arriveren is het nog heel rustig, het weer wilt ook vandaag niet onmiddellijk meewerken, het is nog redelijk bewolkt en het is ook niet echt warm te noemen. Omdat het er zo rustig was, was het voor ons ook heel rustgevend om hier rond te wandelen en te zoeken naar het vele wildlife.

Wanneer we bijna vertrekken aan Morro Rock Beach komt de zon door de wolken gebroken en wordt het ook in een keer een pak warmer, of het voelt warmer aan in elk geval. Volgende halte van deze dag is het Morro Bay State Park. We rijden naar de Morro Bay Golf Course, deze golfbaan ligt aan de voet van Black Hill.  We rijden zo ver we kunnen de berg op tot aan de plaats waar de Black Hill Trail start. De trail zelf is goed te doen, het vergt wel even een inspanning maar aan het einde van de trail word je wel beloond met panoramisch zicht over Morro Bay. Wanneer je hier in de buur bent moet je zeker deze trail mee in de planning opnemen, je zal het je niet beklagen!

Omdat het nog maar net middag is en we dus al heel de planning van deze dag gedaan hebben besluiten we om naar het Pismo Beach Outlet Center te rijden, dat is ongeveer 30 minuten rijden van Morro Bay. Het is niet echt een heel groot outlet center maar je hebt er wel een paar van de grotere merken zoals Guess, Tommy Hilfiger, Levis, …   We doen enkele koopjes en na een 3-tal uur besluiten we om naar de plaatselijke Walmart door te rijden waar we genoeg drank en snacks inslaan om de komende dagen rond te komen. De Walmart is toch elke keer weer een attractie op zich, we staan nog steeds versteld van de grote verpakkingen en de soms wel heel lage prijzen.

Om 18u05 komen we terug aan in het hotel waar we eerst de inkopen weg doen naar de kamer, nadien gaan we te voet naar de baai waar we gaan eten bij het ‘Blue Sky Bistro on the Bay’ restaurant/café.  Dit restaurant is ook weer een echter aanrader, het eten smaakt voortreffelijk en de porties zijn groot maar niet te groot! Met een goed gevulde maag gaan we terug naar ons hotel en maken ons klaar voor een welverdiende nachtrust. Tot morgen…

Afgelegde km: 109
Het weer: Zwaar bewolkt tot 10u30, nadien meestal zon, temp: 13°-21°C
Aantal stappen: 13690
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties