Florida reisverslag 2013 Dag 9
Zondag 3 november - Orlando

Verslag van dag 9: Celebration.

Het is nog vroeg in de ochtend wanneer de eerste zonnestralen door de gordijnen komen piepen. Wat een verschil met gisteren. Gisteren hebben we de zon de hele dag niet gezien. Om half negen hebben we met Ronny & Sandra afgesproken om eerst te gaan ontbijten bij Ponderosa. Zij hebben, net zoals Sizzler een ontbijtbuffet. Er is zelfs nog meer keuze dan bij Sizzler en dat kan tellen, believe me!

Na het ontbijt rijden we richting Celebration, het stadje dat door Disney gebouwd werd is bekend om zijn mooie lanen en prachtige huizen. We rijden door enkele straten en stoppen even aan het golfcentrum waar ook het Barbiehuis niet ver vandaan ligt. Aan het meer houden we ook nog even halt en wandelen rustig door het centrum. Het is redelijk druk in het centrum, maar het is dan ook zondag en prachtig wandel weer.

We stoppen ook nog even aan een huis met de meeste Halloweenversiering welke we ooit gezien hebben. Knap gedaan en er zijn nog meer mensen die hiermee op de foto willen gaan. Na een klein uurtje rijden we terug naar de 192, we moeten immers de tickets gaan ophalen voor Titanic. De tickets halen we op bij Maple Leaf. Hierna rijden we terug oostwaarts de 192 op en stoppen bij enkele van de typische souvenirwinkel(tje)s.

Omdat we enkele dagen geleden al iets gegeten hebben bij de Subway besluiten we om ons tussendoortje te gaan nuttigen bij Dunkin Donuts, je kan al raden waar zij in gespecialiseerd zijn zeker ;-). Echt veel honger hebben we niet, het ontbijt van Ponderosa zal daar wel voor iets tussen zitten. We kopen enkele donuts en wat te drinken.

Iets verderop ligt de Maingate Flea Market, de ingang is makkelijk te herkennen aan de grote sinaasappel van Orange World. We nemen hier een foto van en gaan dan binnen in de Flea Market. We wandelen rustig langs de talrijke kraampjes. De meeste met souvenirs, en tal van andere snuisterijen.

Omdat we nog wel wat tijd overhebben stoppen we ook nog even aan de Nike Factory Store en rijden we ook nog naar de Premium Outlet store waar we in de Sketchers winkel nog 2 paar schoenen kopen. 1 paar kopen, 2de paar aan de helft van de prijs! Leuk meegenomen...

Na het shoppen is het nu echt wel tijd geworden om onze tickets van Titanic te gaan verzilveren. Iets na 16u komen we aan op de parking van Titanic, the Experience. We checken in maar komen net te laat om de rondleiding van 16u mee te kunnen volgen. De volgende en laatste tour begint om 17u maar hier willen we niet op wachten en gaan dan maar individueel door de exhibitie. Al na ongeveer 15 minuten halen we de tour van 16u in en kunnen het laatste deel van de rondleiding de gids mee volgen. Wel spijtig dat we geen foto's mogen nemen, raar, want in het verleden mocht dit wel!

Als laatst op de planning vandaag staat het Pirates Dinner Adventure. Hiervoor hebben we zelfs onze wagen niet nodig want de pirates wonen op nog geen 500 meter van het hotel. Als niet Amerikanen gaan we dus te voet in plaats van met de auto. We genieten van de geweldige show en ook het eten is redelijk goed, wel eenvoudig maar we klagen niet! Bryan wil nog even op de foto met enkele hoofdrolspelers van de show waarna we terug naar het hotel gaan. Het is nog redelijk vroeg op de avond en Karin, ikzelf en Ronny gaan de Walmart op Turkey Lake Road nog vereren met een bezoekje. We hebben immers nog van alles nodig voor de kids. Sandra blijft bij Bryan op de kamer, zij gaan nog wat tv kijken. Om 23.30u komen we terug op de kamer waar Sandra waakt over de slapende Bryan. Zelf ga ik nog snel enkele foto's van deze dag online zetten en kruip om 1.10u onder de wol. Morgen onze laatste volledig dag hier in het zonnige Florida...maar daarover later meer!Planning van dag 9:

07:30uOpstaan en klaarmaken voor het ontbijt in het hotel.

09:00uBezoek aan Celebration ( korte wandeling ).

Celebration Florida

 

Orange World Kissimmee

 

11:00uAfhalen Titanic tickets bij Maple Leaf.

11:15uEven rondkijken bij Maingate Flea Market aan Orange World Souvenirs.

 

14:00uTussendoortje @ Subway.

Subway

15:30uTitanic The Experience.

Titanic The Experience Orlando

 

International Drive Orlando

 

17:30uEven wandelen langs International Drive...

 

 

19:30uAls afsluiter van de dag: Pirates Dinner Adventure!

Pirates Dinner Adventure Orlando

??:??uThe Floridian Hotel and Suites.