Florida reisverslag 2013 Dag 8
Zaterdag 2 november - Orlando

Verslag van dag 8: Universal Studios.

Vandaag wederom vroeg wakker, het eerste wat ik dan doe is de laptop opzetten en de mail nakijken. Ik selecteer ook alvast wat foto's van dag 7 die ik al upload naar Skydrive zodat deze al bekeken kunnen worden. Het verslag zelf zal ik vanavond wel in orde brengen. Nadat iedereen wakker is en vanonder de douche uitkomt maken we ons klaar om te vertrekken naar Sizzler. Op internet had ik gelezen dat zij een goed ontbijtbuffet hebben. En dat kan ik, na het bezoek aan Sizzler, alleen maar beamen. Er is keuze tussen van alles en nog wat, fruit, toast, ei, spek, pannekoeken, en ga zo maar door. We kunnen er weer een tijdje tegen nu en zijn klaar om naar de Universal Studios te trekken.

Het is vandaag heel bewolkt en op het moment dat we de parking van Universal oprijden worden de hemelsluizen open gezet. We hopen dat de regen niet lang zal duren en gaan alvast naar binnen.

Florida lijkt vandaag wel op de Rainy State en niet op de Sunshine State zoals we Florida kennen, we gaan schuilen in een van de talrijke winkeltjes, maar als het na 15 minuten nog steeds aan het regenen is besluiten we toch maar om door de regen naar de verschillende binnen attracties te lopen. We kopen wel eerst nog een paraplu om niet door doornat te worden en om ons fototoestel wat te beschermen tegen de regen.
Onze eerste attractie van de dag is Shrek 4D.

Gevolgd door Twister waar we live een tornado meemaken.

En dan de attractie dewelke ik zeker niet wou links laten liggen, Transformers The Ride. Met een bang hartje eerst eens naar de wachttijd gaan kijken maar verbazing alom want de wachttijd is maar 10 minuten! En inderdaad, na ongeveer 10 minuten zitten we al in een van de futuristische wagentjes en rijden we door Transformersland... Echt een TOPATTRACTIE dit! Te vergelijken met Spiderman in Island of Adventures maar dan nog beter!

Na Transformers volgen nog: Disaster,

Simpsons the Ride...

En bekijken we nog de ( kleine ) parade die net voorbij komt wanneer we naar Terminator willen gaan. Na de parade willen we dus eerst naar Terminator gaan maar hier mogen we nog niet binnen omdat de deuren pas open gaan om 15u. In plaats van Terminator gaan we naar de Magic Show kijken aan de overkant.

We slenteren verder door het park en nemen nog wat foto's van de mooie gebouwen en lanen hier, je waant je echt in een decor van een of andere Hollywood film. Als laatste attractie gaan we nog op zoek naar ET.

Ondertussen is het al bijna 17u en verlaten we het park. We gaan eten in het Hard Rock Cafe van Orlando. Dit cafe ligt aan Universal City Walk en is het grootste Hard Rock Cafe ter wereld. Het is er redelijk druk maar kunnen toch onmiddellijk plaats nemen. Het eten smaakt voortreffelijk en het zijn redelijk grote porties waar we besluiten geen dessert te nemen, ik zou niet weten waar ik dat nog zou kunnen steken ;-).

Wanneer we het Hard Rock Cafe verlaten is het al donker, we doen nog even een rondje langs de City Walk en gaan dan naar de parking omdat we nog naar Ripley's Believe It or Not willen gaan. Om 19.30u komen we aan bij Ripley's, het rariteiten -en weetjeskabinet :-).

Na Ripley's rijden we nog even langs International Drive en stoppen nog bij een souvenirwinkeltje en de 7-Eleven voor een koffie. Hierna is het echt wel tijd om terug te keren naar het hotel zodat we eens op tijd ons bed kunnen induiken. Voordeel is ook nog dat het vannacht winteruur is hier in Florida zodat we een uurtje langer kunnen slapen. Dat zal goed doen. Tot morgen!Planning van dag 8:

07:30uOpstaan en klaarmaken voor het ontbijt in het hotel.

08:30uVertrek naar Universal Studios, park is open vanaf 9u ( tot 17u ).

09:00uAankomst @ Universal Studios!

Universal Studios Orlando Transformers @ Universal Studios Orlando Rip Ride Rockit @ Universal Studios Orlando The Simpsons Ride @ Universal Studios Orlando Universals Superstar Parade @ Universal Studios Orlando

17:30uDinner @ Hard Rock Cafe Orlando, dit is gelegen aan de Universal City Walk!

Hard Rock Cafe Orlando @ Universal Studios Orlando

19:00uVrije avond, ter plaatse inplannen :-)

??:??uThe Floridian Hotel and Suites.

02:00uDeze nacht gaat het winteruur in hier in de US, we zullen dus een uurtje langer kunnen slapen...