Florida reisverslag 2013 Dag 7
Vrijdag 1 november - Orlando

Verslag van dag 7: Seaworld.

Het is 5.30u wanneer de wekker afgaat, ik ga alvast de foto's van dag 6 online zetten op de site. Ik sta immers wat achter met de verslagen omdat we de dagen hier wel heel lang maken. Gisteren bijvoorbeeld waren we pas terug in het hotel na 23u en dan had ik niet veel fut meer om nog een verslag te maken en online te zetten. Daarom dat ik nu eerst de foto's selecteer van de voorbije dag, deze aanpas naar de goede resolutie en met Skydrive online plaats. Uit ervaring weet ik immers dat de meeste bezoekers van de site het meest interesse hebben in de foto's en niet in de teksten.Om 6.55u zet ik dus enkel de foto's van dag 6 al online, nadien maak ik Karin en Bryan wakker want we hebben rond 8.00u afgesproken met Ronny & Sandra. Omdat we het ontbijt in het hotel maar niets vinden gaan we ontbijten bij de Subway. Op nog geen 5 minuten van het hotel is er een Subway, het is er al redelijk druk maar al snel is het onze beurt en kunnen we gaan genieten van onze broodjes en koffie.

Iets over 8.45u rijden we door naar Seaworld, dit is op nog geen 30 minuten rijden van de Subway waar we net gegeten hebben. Op de parking van Seaworld is er ook al veel bedrijvigheid, dat belooft weer lange wachtrijen in het park zelf.

De tickets voor Seaworld hebben we reeds vooraf gekocht op Undercover Tourist, we hoeven dus niet aan de ticketbalie aan te schuiven en kunnen in een keer door naar de inkompoortjes. Zoals gepland gaan we eerst de shows bekijken en nadien nog wat attracties doen. Ik neem nog snel een foto van de flamingo's alvorens het Dolphin Theater te betreden waar de show van Blue Horizons begint om 10u.

Om stipt 10u begint de wervelende show van Blue Horizons, dit is een show met acrobatie van mensen en dolfijnen door elkaar, persoonlijk vind ik dit een van de mooiste shows van het park.

Na de show lopen we in een keer door naar het Sea Lion & Otter Theater waar we zeker een kwartier op voorhand willen toekomen omdat dan de Mime speler op het toneel komt, en zijn optreden willen we zeker niet missen! De show met Clyde en Seamore is in de loop der jaren maar weinig aangepast, maar is toch nog steeds grappig en leuk om naar te kijken.

Wanneer Clyde en Seamore gedaan hebben met hun show lopen we verder door naar het Shamu Stadion voor de show One Ocean, en dit is toch wel de topshow van Seaworld. Het is telkens weer genieten van de orca's die hun kunsten aan het grote publiek vertonen. En publiek is er genoeg vandaag, het is bijna een uitverkocht stadion.

Na de show met de orca's gaan we verder door naar Wild Arctic, waar we met een helicopter naar de Noordpool vliegen om op zoek te gaan naar ijsberen, walrussen en beluga's. Er is een klein mankement aan de attractie waardoor we wel wat tijd verliezen en waardoor we de show A Lure, The Call of the Ocean, missen. Spijtig, want deze show wordt maar 1 keer per dag vertoond.

Het is erg heet vandaag, we kunnen dus wel wat afkoeling gebruiken en gaan doorom de pinguins een bezoekje brengen. Antartica Empire of the Pinguin is een van de nieuwe attracties in Seaworld. Waar je vroeger de pinguins enkel achter glas kon bekijken, kan je nu de pinguins bijna aaien en zit er geen glas meer tussen hen en de bezoekers.

Na Antartica gaan we ook nog even kijken naar de zeeleeuwen en zeehonden in het nabijgelegen Pacific Point Preserve. Bryan koopt hier nog voor 5 dollar visjes om de zeeleeuwen en zeehonden te voeren, maar het is niet gemakkelijk om de vissen tot bij hen te gooien omdat de talrijke vogels rond het water de vissen proberen te roven.

Als laatste attractie van de dag ga ik samen met Ronny & Bryan nog in de Manta, een van de top rollercoasters in het park! Hierna begeven we ons naar de exit van het park waar we nog snel een souvenirwinkeltje binnen gaan. We kopen nog snel enkele souvenirs en lopen dan terug naar de wagen. Tot een volgende keer Seaworld... Tijd om de inwendige mens te versterken, vandaag staat TGI Fridays op het programma. Lang hoeven we hier niet voor te rijden want acher de hoek van Seaworld is er een vestiging van TGI. Bij TGI aangekomen kunnen we onmiddellijk onze beentjes onder de tafel schuiven en genieten van de sfeer en het goede eten hier.

Na het eten rijden we nog door naar de Premium Outlets op Vineland Avenue, deze zijn immers open tot 23u. Eenmaal aangekomen spreken we met Ronny & Sandra af dat we om 23u terug samenkomen aan de foodcourt zodat we elk onze favoriete winkels kunnen bezichtigen. Om iets voor 23u staan we aan de foodcourt waar R&S al op ons staan te wachten. Enkele ogenblikken later zitten we al terug in de auto op weg naar het hotel.

Het is al na 23u wanneer we aankomen en bijna onmiddellijk het bed induiken. Het was wederom een prachtig dag in het warme Florida. Morgen meer...Planning van dag 7:

07:30uOpstaan en klaarmaken voor het ontbijt in het hotel.

08:30uVertrek naar Seaworld, dit gaat open om 9u.

09:00uAankomst Seaworld.

Seaworld Orlando

10:00uStart show: Blue Horizons ( ook om 13.30u, 15u ).

Blue Horizons @ Seaworld Orlando

11:00uStart show: Clyde and Seamore Take Pirate Island ( ook om 14.15u, 16u ).

Clyde and Seymore Take Pirate Island @ Seaworld Orlando

12:00uStart show: One Ocean ( ook om 17.30u ).

One Ocean @ Seaworld Orlando

13:30uStart show: A Lure, The Call of the Ocean.

A Lure, The Call of the Ocean @ Seaworld Orlando

15:15uStart show: Pets Ahoy ( ook om 10.45u, 12.15u, 13.45u ).

Pets Ahoy @ Seaworld Orlando TGI Fridays

 

17:30uRond dit uur verlaten we het park om te gaan eten bij TGI Fridays.

19:00uTijd om nog wat te gaan shoppen in de Premium Outlets op Vineland Avenue!

Orlando Premium Outlets Vineland Avenue

??:??uThe Floridian Hotel and Suites.