Florida reisverslag 2013 Dag 3
Maandag 28 oktober - Orlando

Verslag van dag 3: Epcot

Het is 5.30u wanneer ik wakker word, nog steeds een beetje last van de jetlag dus. Maar deze nacht toch al bijna 6 uur kunnen slapen, er is dus vooruitgang. Het belooft een een drukke dag te worden! We gaan vandaag immers een Disney park verkennen, met name Epcot. Na het afwerken van het verslag van de vorige dag en een belletje naar het thuisfront, gaan we samen met Ronny en Sandra eerst ontbijten. Aan het ontbijt is het al lekker druk, maar er is plaats genoeg binnen omdat er veel mensen buiten, aan het zwembad, hebben plaatsgenomen. Het is dan ook al lekker warm en lekker zonnig buiten, ideaal weer dus om een Disney park te bezoeken.

Na het overweldigende ontbijt ( NOT ) vertrekken we omstreeks 8.35u naar het Disney terrein. We volgen de pijlen richting Magic Kingdom omdat we onze auto willen parkeren aan het Ticket And Transportation centre zodat we daar de ticketten voor Ronny en Sandra kunnen kopen en omdat we dan mee kunnen met de Monorail wat toch altijd een hele beleving is. Aangekomen aan het TTC blijkt het enorm druk te zijn op het parkeerterrein, we moeten zelfs enkele minuten aanschuiven maar het verkeer wordt wel in goede banen geleid door de talrijke Disney medewerkers op het terrein. Na de aankoop van de tickets spoeden we ons naar de monorail en kunnen we op weg naar Epcot.

Na de tassen en ticket controle kunnen we eindelijk beginnen aan onze reis door Epcot, Epcot staat voor Experimental Prototype Community Of Tomorrow en bestaat uit 2 delen. Het eerste deel, Future World, bestaat voornamelijk uit attracties zoals daar zijn Soarin, Nemo, Test Track en nog tal van andere. Het tweede deel, World Showcase, bestaat uit paviljoenen van 11 verschillende landen. We besluiten om het park in uurwijzerzin door te lopen en beginnen bij Spaceship Earth, met een karretje word je door de geschiedenis van de communicatie geleid, deze attractie is enkele jaren geleden volledig vernieuwd en dit is er ook aan te merken. Zo knap gemaakt, we zijn onder de indruk! Onze volgende stop is bij Ellen's Energy Adventure waar we een les krijgen over herbruikbare energiebronnen.

Wanneer we terug buiten komen willen we eerst Test Track doen maar met een wachttijd van 80 minuten komen we echter op deze plannen terug. We zullen dan maar een Fast Pass hiervoor halen, maar wat blijkt, de tijd dat we dan moeten terugkomen is al na 19u! Zo lang willen we hier echter niet blijven omdat we nog enkele andere dingen willen doen 's Avonds. We hopen dan maar dat het in de namiddag rustiger zal worden en laten dus Test Track voorlopig links liggen. Het is inmiddels ook al na 11u dus kunnen we onze tocht door de 11 paviljoenen van World Showcase aanvatten.

We beginnen onze tocht bij Mexico:

en gaan door naar Noorwegen:

China:

Duitsland:

Italie:

USA:

Japan:

Marocco:

Frankrijk:

UK:

en eindigen bij Canada.

Bijna bij elk land staat er ook een eethuisje opgesteld, dit ter gelegenheid van het Epcot International Food & Wine Festival! Ook Belgie heeft een eigen standje waar je, hoe kan het ook anderes Belgian Waffles kan krijgen maar bijvoorbeeld ook Hoegaarden voor de liefhebbers. Ronny koopt nog enkele Beatles memorabilia in het paviljoen van UK. Hierna wandelen we terug Future World waar we nog Living with the Land bezoeken en The Seas with Nemo & Friends.

Hierna gaan we terug naar Test Track, de wachttijd is inmiddels gezakt naar 60 minuten en omdat we dit toch wel een niet te missen topattractie vinden gaan we de uitdaging aan en sluiten aan in de wachtrij. En het systeem van Disney is redelijk accuraat want na ongeveer 60 minuten was het eindelijk onze beurt en scheurden we met onze zelf ontworpen testwagen over het testcircuit. Uitermate leuk!

Na Test Track nog snel een kijkje nemen in de souvenirshop waar we alvast enkele souvenirs inkopen. Een half uur later staan we al terug op het loadingdock van de Disney Monorail en zit ons bezoek aan Epcot er op. We rijden het Disney terrein af en zetten koers naar International Drive waar we gaan eten bij Cici's pizza. Voor omgerekend 5 euro per man pizza en drinken all you can eat...

Met goed gevulde buikjes komen we terug buiten bij Cici's en rijden we de International Drive verder af richting noord, op het einde van International Drive liggen immers de Premium Outlets waar we nog snel enkele sales willen scoren. Al na 5 minuten parkeren we onze auto op het terrein van de Outlets en gaan eerst een gratis couponboekje ophalen waardoor we kunenn genieten van nog meer korting bij verschillende outlets. Altijd leuk! Spijtig wel dat we nog maar 2 uur over hebben want het is inmiddels al na 21u en de shops zijn 'maar' open tot 23u. We scoren bij Timberland en Tommy Hilfiger!

De tijd vliegt snel, en na het bezoek aan Tommy is er geen tijd meer over om nog andere shops te bezoeken, maar we komen hier deze reis nog zeker enkele keren terug! Bij aankomst aan het hotel is het in een keer paniek bij Bryan, hij heeft iets zien bewegen.... blijkt dat we werden opgewacht door 2 wasberen. Heel leuk om te zien en ze zijn zo schattig. Een attractie op zich om te kijken hoe ze met elkaar spelen of is het nu ruzie maken?

En zo komt ook aan deze dag een einde, het was een drukke dag maar wederom een zeer leuke dag met prachtig weer. Temperatuur rond de 28 graden en bijna heel de dag zonneschijn. Tijd om ons bedje te gaan opzoeken zou ik zeggen! Tot morgen!!!Planning van dag 3:

07:00uOpstaan en klaarmaken voor het ontbijt.

08:00uVertrek naar Disney World Epcot Center. Special event is het: Epcot International Food & Wine Festival!

Walt Disney World Epcot

09:00uOpening van Future World, met als topattracties Soarin, Mission Space, Test Track en The Seas with Nemo & Friends...

Test Track @ Epcot

11:00uOpening van World Showcase, een voorstelling van 11 landen: Mexico, Noorwegen, China, Duitsland, Italie, USA, Japan, Marocco, Frankrijk, UK en Canada.

Map of World Showcase CiCi's Pizza

18:30uTijd om te gaan eten in een van de favoriete ketens van Bryan, Cici's Pizza!

19:45uWe rijden terug richting hotel en kunnen, indien we nog fut over hebben, nog even naar de Premium Outlet Malls gaan, deze zijn open tot 23u en in de buurt van het hotel!

Orlando Premium Outlets International Drive

??:??uThe Floridian Hotel and Suites.