Florida reisverslag 2013 Dag 2
Zondag 27 oktober - Orlando

Verslag van dag 2: A small step voor man, one giant leap for mankind!

Na een wel zeer korte nacht, en na bijna 2 uur geslapen te hebben sta ik omstreeks 2 uur al op, je zou denken dat je met de jaren minder last gaat hebben van een jetlag, maar vergeet dat dus maar :-(. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel want zo kan ik wel de site en het verslag bijwerken van dag 1. Rond 5 uur is ook Karin klaarwakker trouwens, zij heeft ook niet erg goed geslapen maar toch iets meer dan mij. Na de ochtenddouche kom ik tot de vaststelling dat we sokken zijn vergeten in te pakken, maar in de US of A is dat allemaal geen probleem want de Walmart Supercenter hier niet ver vandaan is 24u op 24u open en daar hebben ze (bijna) alles! Om stipt 7 uur zitten we samen met Ronny & Sandra aan de ontbijttafel van het hotel. Het ontbijt in het hotel stelt echter niet veel voor, de keuze is zeer beperkt. Spijtig, maar absoluut geen ramp want de 7-Eleven heeft een vestiging hier in de buurt waar we desnoods zelf voor ons ontbijt kunnen zorgen.

We rijden vroeger door dan gepland omdat we dus nog eerst halt moeten houden aan de Walmart. We kopen hier een Halloween kostuum voor Bryan die op donderdag 31 oktober wil meedoen aan de Halloween viering in Disney Marketplace. De sokken worden gekocht, maar een pre paid telefoonkaart vinden we hier niet. Dat wordt dus ook nog een extra stop bij de 7-Eleven iets verderop. Bij de 7-Eleven vinden we een geschikte telefoonkaart en omdat we nu toch hier zijn nemen we maar in een keer een beker koffie mee en ook nog wat koekjes en cake. Op de parking van de Walmart heeft Ronny een snelcursus rijden met een automaat gekregen waardoor ikzelf nu eens niet moet rijden maar me kan laten rijden ;-). Na het nuttigen van de koekjes en de koffie rijden we in een trek door naar het Kennedy Space Center.

Het valt ons onmiddellijk op hoe rustig het hier wel is, raar, want op zondag zou je toch denken dat het eerder iets drukker zou moeten zijn. Maar we klagen niet hoor. Liever te rustig dan te druk. We hoeven ook niet aan te schuiven aan de ticketbalie want onze tickets hadden we reeds eerder online gekocht. We besluiten om eerst de bustour te doen van 10u, we kunnen mee met de eerste tour van de dag. En wat blijft/is de NASA toch een indrukwekkende organisatie. We rijden eerst langs het VAB, het Vehicle Assembly Building, en zo door naar de enige halte van de bustour, het Apollo/Saturn V center. Hier staat een enorme Saturn V rakket opgesteld. Zeer indrukwekkend allemaal. Na de bustour gaan we de nieuwste attractie bekijken van KSC, de nieuwe thuis van Space Shuttle Atlantis. In 1997 hebben we de lancering meegemaakt van deze shuttle en om de shuttle nu van zo dichtbij te kunnen zien is redelijk impressionant. Toch wel spijtig dat het shuttle programma is gestopt. In het zelfde gebouw als waar de shuttle staat kan je ook zelf eens een lancering meemaken in de Shuttle Launch Experience. Dit is ook leuk om eens mee te maken. Hierna maken we een wandeling door Rocket Garden, en bezoeken nog enkele kleinere tentoonstellingen op de site. Als laatste gaan we nog even naar de Gift Shop. Hier kopen we nog een mooi tshirt voor Bryan en enkele souvenirs.

Iets over 15u verlaten we het KSC en rijden richting Merrit Island, waar we de Black Point Wildlife Drive willen doen, dit ligt op ongeveer 30min rijden. Ook hier is het heel rustig, het lijkt wel alsof de gators een snipperdag hebben genomen want het duurt zeker 45 minuten alvorens we er een kunnen spotten. Maar deze kon dan wel voor 2 tellen, met een lengte van zeker 3 meter zou ik deze gator niet graag tegenkomen 's nachts. Langs het traject van de Wildlife Drive spotten we ook nog enkele vogels en op het einde van de drive zien we nog 2 joekels van alligators. Niet normaal, deze zijn nog een stuk groter dan de eerste welke we gespot hebben.

Het is ondertussen al iets over 17u en we hebben vandaag nog niet al te veel gegeten, we besluiten om terug richting Orlando te rijden waar we gaan eten in de Outback Steakhouse. We maken nog wel eerst een tussenstop aan het Manatee Viewing Point in Merrit maar ook de zeekoeien lijken een dagje verlof te hebben want we spotten er geeneen. De tocht naar Orlando duurt iets langer dan een uur. Om 18.30u rijden we de parking op van het Outback Steakhouse waar het dan weer wel heel druk is. We krijgen een pager mee maar hoeven niet echt lang te wachten op een plaatsje in het restaurant want al na 10min gaat de pager af en krijgen we een zeer gezellig plaatsje toegewezen. We bestellen eerst drinken en als voorgerecht een Blooming Union, wat smaakt dit toch weer lekker, ook Sandra en Ronny vinden de Blooming Union heel lekker. Na het hoofdgerecht nemen we nog een dessert, ikzelf en Sandra een mini milkshake ( dit kon er nog net bij ) en Ronny ijs. Wanneer de buikjes gevuld zijn verlaten we het Steakhouse omdat we nog een minigolf op het programma hebben staan.

Nog geen 20 minuten later staan we al bij Pirate's Cove Adventure Golf op International Drive, je mag eens raden welk thema de golfbanen hier hebben :-). Het is een heel mooie golf, met een piratenschip, watervallen en nog veel meer. Meevaller is ook dat Bryan gewoon gratis binnen mag, normaal gezien krijgen kinderen tot 12 jaar wel 1 dollar korting maar gratis is nog een pak beter natuurlijk. Winnaar van de golf, winnares eigenlijk is Karin, gevolgd door Ronny en op de derde plaats ikzelf waar ik wel mee kan leven.

Na het golfen zijn we allen moe en voldaan, het was een topdag hier in het warme Florida. Heel de dag zon, veel gezien en gedaan, dat belooft voor de rest van de vakantie. Morgen staat er alweer een drukke dag op het programma, we kruipen dus snel ons bedje in zodat we goed uitgerust aan de dag kunnen beginnen. Tot morgen!Planning van dag 2:

07:00uOpstaan en klaar maken voor het ontbijt in het hotel.

08:00uWe gaan op weg richting Titusville waar we het Kennedy Space Center zullen bezoeken.

Kennedy Space Center

09:15uAankomst Kennedy Space Center.

15:30uBezoek aan Merritt Island waar we de Black Point Wildlife Drive zullen doen.

Merritt Island National Wildlife Refuge

17:00uTijd om terug te keren naar Orlando.

Outback Steakhouse

18:00uDinner @ Outback Steakhouse.

Pirates Cove Adventure Golf

19:00uNa het eten nog een minigolf @ Pirate's Cove Adventure Golf.

21:00uThe Floridian Hotel and Suites.