Florida reisverslag 2013 Dag 12
Woensdag 6 november - Dublin -> Brussel

Verslag van dag 12: the end!

De vlucht naar Dublin valt reuzegoed mee, in plaats van de 8u20m zal de vlucht maar 7u20m duren. Het is een redelijk rustige vlucht met weinig turbulentie. Ik probeer na het eten wat te slapen maar verder dan wat knikkebollen geraak ik niet. Slapen in het vliegtuig zal ik nooit kunnen vrees ik, stiekem ben ik toch wel wat jaloers op mensen die 30 minuten na de takeoff al vertrokken zijn naar dromenland en 30 minuten voor de landing terug wakker worden. Voor deze mensen is een vlucht naar de USA peanuts! Zonder slapen geraak je er ook wel natuurlijk en je kan je altijd wel met iets bezighouden. In dit vliegtuig heeft iedereen zijn eigen entertainment schermp(je) waarmee je films kan bekijken, naar de radio luisteren, spelletjes spelen enz. Leuk als het werkt natuurlijk want Bryan's entertainment systeem werkt uitermate traag en werkt meer niet dan wel. Ik wissel met Bryan van plaats zodat hij naar wat films kan kijken, zelf had ik immers niet veel zin om naar een film te kijken. De tijd gaat desondanks het gebrek aan slaap wel goed voorbij en we landen dan ook bijna 1 uur voor schema op de luchthaven van Dublin. Wanneer we door de slurf naar de gate stappen komt de koude ons tegemoet, brrrr, dat wordt terug aanpassen :-(

Omdat de vlucht korter was dan verwacht moeten we nu wel wat langer op de luchthaven van Dublin verblijven. Ongeveer 5 uur moeten we zien te overbruggen tot onze volgende vlucht naar Zaventem. We zoeken een plaatsje in de grote hall aan de departuregates. We weten echter nog niet vanaf welke gate ons vliegtuig zal vertrekken, op de schermen staat waiting for gate achter ons vluchtnummer. Ik maak alvast het verslag van dag 11 in orde en kan dit ook onmiddellijk uploaden, de gratis WIFI hier werkt uitstekend! Samen met Ronny wandel ik nog even langs de winkeltjes en eetgelegenheden hier, er is ook een Burger King, zullen we nog snel een Whopper gaan eten... we laten de Whopper maar voor wat hij is want Mc Donalds en Burger King binnen de 24u zou wel wat van het goede te veel zijn. Ongeveer een uur voor vertrek staat eindelijk de gate op het departurescherm, het wordt gate 414. Wanneer we aankomen bij de gate zitten er nog niet veel mensen te wachten op de vlucht, het vliegtuig zal dan uiteindelijk ook niet volledig vol zitten. Wanneer we goed en wel op onze plaatsen zitten krijgen we ook nog van de piloot te horen dat de vlucht maar 1u15m zal duren, weeral een meevaller dus.

De vlucht naar Zaventem is zo voorbij en in no time passeren we de paspoortcontrole op Zaventem en kunnen we onze koffers gaan ophalen aan de bagageband. Lang moeten we hier niet op wachten want we net wanneer we aankomen aan de band komen de eerste koffers reeds voorbij. Wanneer we alle koffers hebben moeten we nog door 1 hindernis geraken en dat is de douane, niemand van ons wordt tegengehouden, weer een meevaller dus! Na de douane nemen we afscheid van onze reisgezellen en vrienden Ronny & Sandra, hun chauffeur van dienst stond hen al op te wachten, net zoals onze chauffeur trouwens.

Na 45 minuten staan we op de oprit van ons huis, de reis zit er nu volledig op, het is een blij weerzien met de thuisblijvers. Faye & Yana zijn door het dolle heen, net zoals onze hondjes en poezen trouwens. Het was een zeer leuke reis met heel goed weer, gemiddeld 26 graden celcius en heel wat zon. De dagen dat we in Universal Studios waren was het weer wat minder, met een halve dag regen en zeer veel bewolking. Ik bedank al onze volgers en lezers van de site, met bijna 6000 views ben ik ZEER tevreden, ook bedankt aan de mensen die een berichtje achter lieten in het gastenboek! Ik hoop snel een vervolg te kunnen maken op de site maar voorlopig staat er nog geen nieuwe reis op de planning... Voor de mensen die informatie zoeken over Florida raad ik volgende websites aan, dit zijn ook de sites waarop ik steeds de links plaats van de eigen site van zodra deze online staat, veel van onze eigen lezers/volgers komen trouwens vanaf deze sites waarvoor DANK natuurlijk!

Het Florida forum.
Orlandofans.nl.Planning van dag 12:

08:35uAankomst in Dublin, Terminal 2.

12:45uVertrek vanaf Terminal 2 naar Brussels Airport. Vluchtnummer: Air Lingus - EI 634. Vluchtduur ongeveer 1u35min. Toestel is een Airbus Industries A320.

15:20uRond dit uur landen we in Zaventem, nog even de koffers halen en dan door de douane.

Douane @ Brussels Airport

15:45uAfscheid nemen van onze metgezellen en dan op zoek naar onze taxi.

16:30uEinde van de reis...