Florida reisverslag 2013 Dag 1
Zaterdag 26 oktober - Brussel - Dublin - Orlando

Verslag van dag 1: de heenreis

Het is vroeg dag, om 4.45u gaat de wekker en na de was en de plas drinken we nog een tas koffie en eten nog snel een boterham. Na het overlopen van de checklist nog een laatste controle van de bagage. Om 5.45u staat onze chauffeur van dienst al voor de deur. We nemen afscheid van de thuisblijvers, we zullen ze missen! Iets na 6u laden we de koffers in de auto en gaan op pad naar Zaventem. Het is nog erg rustig op de baan, op de E19 wordt het het drukker naarmate we Brussels Airport naderen. Onderweg krijgen we nog telefoon van onze reisgezel Ronny om te melden dat we de Kiss & Ride pijlen moeten volgen ipv de vertrekpijlen van de vliegtuigen. Om 6.40u staan we dan in de vertrekhal van de luchthaven. Het is er redelijk druk maar al snel zien we Ronny en Sandra ons tegemoet komen. De reis kan nu echt beginnen. Omdat we reeds online ingecheckt hebben moeten we enkel onze koffers gaan afgeven aan de bagagedrop van Air Lingus. Omdat het vliegtuig helemaal vol zit moeten we ook onze trolley's laten inchecken. Geen probleem, we halen de laptop en de camera's uit de trolley's en zetten ze mee op de bagageband. We besluiten nadien in een keer door te stappen naar de gate. De paspoortcontrole verliep zonder problemen, maar bij het security punt ging de metaaldetector in hoogste alarm... even wachten meneer zei de vriendelijke beambte, er komt direct een collega van mij voor een extra controle... na het fouilleren werd ik dan toch vrijgegeven ;-). We besluiten om al plaats te gaan nemen aan de gate, gate B15, waar we alvast een van onze broodjes opeten.

Onze eerste vlucht van de dag vertrekt om iets over 10u. Het is een vlucht met redelijk wat turbulentie en duurt ongeveer 1u en 20 minuten. 25 minuten korter dus dan de vooropgestelde 1u45m. Na het landen kijken we direct naar de infoschermen om te kijken naar welke gate we moeten. Dit staat echter niet aangegeven, er staat enkel dat we de borden pre usa clearance moeten volgen. Dit doen we dan ook. Na een eerste check van de handbagage lopen we door en komen in de hall waar we na het invullen van het formulier "U.S. Customs and Border Protection Declaration Form" kunnen aanschuiven voor een gesprekje met een U.S. Customs and Border Protection officer. Na het achterlaten van onze vingerafdrukken en na het maken van een waarschijnlijk weer zeer flatterende foto kunnen we onze tocht naar de volgende gate verder zetten. Maar eerst nog door een nieuwe controle gaan waar we deze keer ook onze schoenen moeten uitdoen. Aangekomen bij gate 401 staat ons volgende vliegtuig al op ons te wachten. We nemen plaats in de wachtruimte aan de gate en checken nog snel even de mail en passen onze status op Facebook aan :-). Lang hoeven we hier niet te wachten want al na ongeveer 30min begint het boarden al...

Eenmaal plaats genomen in het vliegtuig duurt het nog wel een tijdje vooraleer we kunnen vertrekken. Onze kapitein meldt ons dat de vlucht ongeveer 8u en 40 minuten zal duren. Het is wederom een vlucht met redelijk wat turbulentie onderweg en met tegenwinden van soms wel 180km/h! We komen iets voor 17u plaatselijke tijd aan, dus redelijk goed op schema. Omdat we de grens formaliteiten reeds in orde hebben gebracht in Dublin kunnen we nu direct door naar de bagageband, hiervoor moeten we eerst wel met het luchthaventreintje naar de juiste hall gebracht worden. Net toen we aankwamen bij de bagageband kwamen al onze koffers en trolleys voorbij, een meevaller dus want soms kan je hier wel een half uur of meer mee kwijt spelen. We nemen de lift naar het gelijkvloers waar we aanschuiven bij de rij van Dollar-Rent-a-Car. De rij valt zeer goed mee, met 3 personen voor ons staan we binnen de kortste keren bij een medewerker van Dollar die ons vriendelijk verder helpt maar ons wel een extra verzekering probeert te verkopen welke we niet nodig hebben. Deze verzekering nemen we dus niet en na het ondertekenen van de nodige documenten krijgen we een Gps mee en gaan we een auto uitkiezen op de parking van Dollar, we mogen een auto uitkiezen uit de klasse Minivan, we kunnen kiezen tussen een Dodge Caravan, een Dodge Caravan of een Dodge Caravan... er staan er denk ik een 20-tal waar we uit kunnen kiezen, wel in verschillende kleuren. We kiezen dan maar de grijze en na het inladen van al onze koffers en na een laatste controle van Dollar bij het buiten rijden van de parking zetten we koers naar ons eerste hotel in Orlando, het Floridian Hotel and Suites.

Het is redelijk druk op de baan, waarschijnlijk ook omdat het zaterdag is, na ongeveer een half uurtje rijden we de parking op van het hotel en kunnen we direct inchecken, onze kamers zijn 310 en 314. We verfrissen ons even en spreken met Ronny & Sandra af dat we om 19.30u samen nog even naar de Walmart rijden om alvast wat drinken en snacks in te slaan. Wanneer we om 19.30u vertrekken is het hier nog steeds 26 graden buiten, zalig weer dus. Eens toegekomen aan de Walmart gaan we nog snel iets eten in de Mac Donalds, dat begint hier dus al goed :-). We kopen wat drinken en snacks maar rond 21.30u ( we zijn dus al 24u wakker ) slaat bij iedereen de vermoeidheid toe en besluiten we terug te rijden naar het hotel.

En zo komt er aan onze eerste dag een einde, het was een lange heenreis en hebben nu echt wel wat slaap nodig. Tot morgen!Planning van de heenreis:

05:30uOpstaan en klaarmaken voor de lange heenreis.

06:30uNa een laatste check van alle bagage vertrek naar de luchthaven van Zaventem.

07:15uAankomst Brussels Airport waar we samenkomen met onze reisgezellen Ronny & Sandra.

07:45uRond deze tijd proberen we alvast in te checken.

10:05uOnze eerste vlucht van de dag naar Dublin met Air Lingus. Vluchtnummer EI 631. Vluchtduur is ongeveer 1u45min. Type toestel: Airbus Industries A320.

10:50uWe arriveren in Dublin DUB, aan Terminal 2, locale tijd is hier 10.50u. Na aankomst kunnen we direct door naar de pre-clear US Customs and Immigration in dezelfde terminal.

Dublin Airport

12:40uWe beginnen aan de oversteek van de grote plas richting Florida, deze vlucht zal ongeveer 9u10min duren. Vluchtnummer EI 121. Type toestel: Airbus Industries A330.

Orlando Airport

16:50uNa de landing op Orlando International Airport kunnen we direct na het afhalen van de bagage doorlopen naar het auto verhuurbedrijf.

17:30uAfhalen huurwagen bij Dollar Rent a Car. Klasse IVAR, dit zou een Dodge Caravan moeten zijn of iets soortsgelijks.

The Floridian Hotel & Suites

18:00uNa het inladen van al onze bagage rijden we richting onze eerste hotel in Orlando.

18:45uHet is ongeveer 45 minuten rijden tot aan ons eerste hotel, The Floridian Hotel and Suites, 7531 Canada Avenue, Orlando FL 32819.

Walmart Supercenter Turkey Lake Road

19:45uEn omdat we direct in het juiste ritme willen komen gaan we, na het uitpakken van onze bagage, nog even naar de Walmart Supercenter aan Turkey Lake Road.

21:30uNa een lange en vermoeiende heenreis zal het nu wel stilaan tijd zijn om onze bedjes te gaan opzoeken!